Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wklejanka z pracowni, porady - opinie ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 30 grudzień 2015 - 08:33

Twarz stała się tak znana, że nawet Mamoru zaczął wklejki sprzedawać.

#42 Guest_Piokowal_*

Guest_Piokowal_*
  • Guests

Napisano 30 grudzień 2015 - 11:18

DAM/Cormoran były oficjalnymi sponsorami wszystkich polskich reprezentacji, monopolistą i dostawcą sprzętowym , a całe to zasmarkane, związkowe usportowienie miało z tego faktu swój prosty rodowód. Podobnie jak upodobania maluczkich.. Mój kolega Jacek dał temu zjawisku własną twarz i nazwisko - jaka szkoda.. :rolleyes:

Istotnie,tak było. Zastanawiam się teraz w dobie super,hiper,czułych wędzisk,całą masą sprzętu,który zalewa wędkarzy na ile jeszcze jest to moda,konieczność a na ile nachalna reklama tego czy tamtego jegomościa,który usilnie stara się przekonać,że np. ,,druciane przelotki,, są takie super,że do morskich badyli się nadają...

Użytkownik Piokowal edytował ten post 30 grudzień 2015 - 11:19

#43 OFFLINE   Catrol

Catrol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 607 postów
  • LokalizacjaJanów / Mińsk Maz.
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Jot.

Napisano 30 grudzień 2015 - 20:11

Zakładając ten wątek, jego cel był nieco inny...ale Pan Moderator zmienił tytuł, a co za tym idzie dał Wam większe pole do popisu z Waszymi wypowiedziami ;)

Pisałem coś w styl "Customowy kijek dla amatora" - Miałem dylemat czy amator, spinningista o dosyć wąskim przedziale sprzętu którego używam, spinningista poławiający głównie okonie i sandacze, powinien zabierać się za jakąkolwiek customizację.

Oraz czy warto na początek coś przerobić czy zbudować od zera.

Kiedyś uściśliłem, że chodzi o wklejankę średniego kalibru, Moderator zmienił tytuł wątku.

Wątek przebiegł jak widać...dziękuję za wszystkie merytoryczne wskazówki i porady.

Zostanę jednak przy swoim, wklejanki mi po prostu odpowiadają i nie zamierzam tego zmieniać mimo wszystko.

Skoro patyczki za 100 - 200 zł zadowalają mnie no powiedzmy w 80 % dlaczego nie dać więcej kasiutki nie mieć super wklejki ?

Ja nie widzę w tym problemu - mogę przerobić coś, a jak coś mnie najdzie to i w jakiejś pracowni zamówię od zera budowany patyk.

Jednym z problemów jakie pierwotnie poruszał ten wątek było - czy w ogóle amator powinien się zabierać za personalizowany kijek...i w jakim stopniu personalizowany.

Na razie, poczekam aż będę mógł przetestować jeszcze jeden kijek - jak mnie nie zadowoli, to zgłoszę się na PW to TomaszEs'a i będziemy przerabiać Inazumę :)

Tym czasem idę na nocną zmianę, a jutro pewnie nie będzie czasu na dyskusje ;)

Także szczęśliwego nowego roku, samych sukcesów...nad wodą i nie tylko :)

• MarcinZ lubi to

#44 OFFLINE   MarcinZ

MarcinZ

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 846 postów
  • LokalizacjaGóra Puławska/LPU
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Zawadzki

Napisano 30 grudzień 2015 - 20:24

Zakładając ten wątek, jego cel był nieco inny...ale Pan Moderator zmienił tytuł, a co za tym idzie dał Wam większe pole do popisu z Waszymi wypowiedziami ;)

Pisałem coś w styl "Customowy kijek dla amatora" - Miałem dylemat czy amator, spinningista o dosyć wąskim przedziale sprzętu którego używam, spinningista poławiający głównie okonie i sandacze, powinien zabierać się za jakąkolwiek customizację.
Oraz czy warto na początek coś przerobić czy zbudować od zera.

Kiedyś uściśliłem, że chodzi o wklejankę średniego kalibru, Moderator zmienił tytuł wątku.

Wątek przebiegł jak widać...dziękuję za wszystkie merytoryczne wskazówki i porady.

Zostanę jednak przy swoim, wklejanki mi po prostu odpowiadają i nie zamierzam tego zmieniać mimo wszystko.
Skoro patyczki za 100 - 200 zł zadowalają mnie no powiedzmy w 80 % dlaczego nie dać więcej kasiutki nie mieć super wklejki ?
Ja nie widzę w tym problemu - mogę przerobić coś, a jak coś mnie najdzie to i w jakiejś pracowni zamówię od zera budowany patyk.
Jednym z problemów jakie pierwotnie poruszał ten wątek było - czy w ogóle amator powinien się zabierać za personalizowany kijek...i w jakim stopniu personalizowany.

Na razie, poczekam aż będę mógł przetestować jeszcze jeden kijek - jak mnie nie zadowoli, to zgłoszę się na PW to TomaszEs'a i będziemy przerabiać Inazumę :)
Tym czasem idę na nocną zmianę, a jutro pewnie nie będzie czasu na dyskusje ;)

Także szczęśliwego nowego roku, samych sukcesów...nad wodą i nie tylko :)

I nawzajem...

Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka

#45 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 05 styczeń 2016 - 17:48

Zupełnie niedawno, ale też i już dawno niejeden raz miałem w ręku rozmaite cacka o gramaturze 1/32 - 1/8 oz i nieomal włosowej szczytówce, które miały wszelkie możliwe cechy autentycznego kija spinningowego czy castingowego..

Slawku, a co to za patyki w rece miales?

#46 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 05 styczeń 2016 - 22:21

Dopiero zauważyłem.. :) Najstarszy, pierwszy i jak do tej pory z najlżejszym cw blank jaki miałem w ręku to był amerykańskiej produkcji RX7 z serii IS, ale numeru już nie pamiętam - z 2001, może 2002. Było to 1/64 - do 3/16oz. Dwa są/ były w mieście Łodzi. Następny z tamtych czasów to był któryś z popping'ów Loomis'a, chyba GL3 od 1/32, później Lamiglas, a ostatnie lata to właściwie same panfish'e  z różnych serii StC. Dużo jest tam blanków od 1/32, a jeśli ktoś potrafi dobrze uzbroić - jest to sprzęt dla profesjonalnego miłośnika UL bajeczny.. :)

• Zwierzu, Del Toro i filser lubią to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych