Panowie ,czy ja dobrze widze - czytam ? Ten uchwyt rysuję stopkę kołowrotka ?
Pewnie tak jak cała reszta uchwytów...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 grudzień 2017 - 11:52
Pewnie tak jak cała reszta uchwytów...
Napisano 22 grudzień 2017 - 11:54
Napisano 22 grudzień 2017 - 11:56
U mnie nie rysuje . Od nowości trochę mnie ta blaszka denerwuje bo wystaje po zamocowaniu stopki
delfin.JPG 62,68 KB 22 Ilość pobrań
Napisano 22 grudzień 2017 - 11:57
Lowilem 3 wedkami z tym uchwytem
Montowane byly Stelle - byl nawet o tym moj wpis /material / video / wpis na blogu
Montowane byly Daiwy
Nigdy porysowan nie mialem...
Napisano 22 grudzień 2017 - 13:03
Napisano 22 grudzień 2017 - 13:33
Post 514 do 518 mówią coś innego . Ale nie wnikam - pojawia się strach przed towarzystwem wz...... adoracji
Wesołych świąt Koledzy
Pozdrawiam
Napisano 22 grudzień 2017 - 15:44
Napisano 22 grudzień 2017 - 15:52
Dokładnie. Jest tu towarzystwo kółka różańcowego pod wezwaniem Janusza Dudziaka i jesteśmy z tego dumni jak Kuntakinte ze swojej pały. Nie podoba Ci się taka kolej rzeczy? No weź się... Kup sobie jeden rysujący kołowrotki uchwyt i cie przyjmiemy... Wiesz jak fajnie tu jest?
sorry, nie ogarniam. Przepraszam.
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 22 grudzień 2017 - 15:55
Napisano 22 grudzień 2017 - 15:55
:-D kolegę poniosło... Przeczytaj kilka postów wyżej.Daj spokój. Po co spamujesz? Chcesz-bierz. Nie chcesz - nikt cię nie zmusza.
Chcesz mieć własny wątek? Wymyśl coś.
Skoro to wszystko jest liptonem, to powiedz mi, dlaczego giełda nie puchnie od wędek ludzi niezadowolonych z w/wym uchwytów? Rynek ocenia.
BTW, mam delfina. Przy podlodówce, polecam jakby co. No chyba, że chciałbyś deltę- ale tu ciężko o odpowiedni spacing.....
Napisano 22 grudzień 2017 - 15:58
Doczytałem, zaprosiłem Edytę, nim wkleiłeś posta. Jeszcze raz przepraszam.
Napisano 22 grudzień 2017 - 15:59
Uchwyt "Delfin" nie dolar i nie każdemu musi się podobać.
Paweł z całego serca zapraszamy jak to określiłeś do towarzystwa wz....adoracji. Nie masz się czego bać-krzywdy Ci nie zrobimy .
Zapraszamy
Napisano 22 grudzień 2017 - 17:47
Napisano 22 grudzień 2017 - 18:12
To chyba zależy od egzemplarza. Mnie trafił się uchwyt, w który stopka kołowrotka wchodzi z wyraźnym oporem, "na wcisk". Trzeba użyć sporo siły, żeby zamocować młynek. Przymierzałem do niego trzy kołowrotki: starego Spro, jeden ze starszych modeli małego Biomastera 2000 oraz Vańka'12 rozmiar 4000, który jest docelowym młynkiem do tej konkretnej wędki. Na stopkach wszystkich młynków delfin pozostawił ślady - widoczne gołym okiem bądź minimalne, ale jednak. Nie jestem pewien na 100%, czy to sam uchwyt pozostawia rysy, czy dostało się do jego wnętrza jakieś zanieczyszczenie, np. drobina piasku (nawet niewidoczna gołym okiem), mimo że zarówno kij jak i młynek przechowuję cały czas w pokrowcach, z których wyjmuję je bezpośrednio przed złożeniem i nie kładę na brudnych powierzchniach. Nie wiem czy to coś da, ale w przyszłości przed zamontowaniem kołowrotka w uchwycie profilaktycznie przeczyszczę wnętrze uchwytu, np. patyczkiem do uszu, a stopkę okleję jakąś cienką taśmą. Trochę po fakcie, bo ryski już są, ale może nie pojawią się następne.
Ale niezależnie tego, gdybym miał teraz wybierać uchwyt do wędki, o której piszę, zapewne też wybrałbym delfina. Bo mimo wszystko kilka nieznacznych rysek nie powinno wpływać w decydującym stopniu na wartość użytkową sprzętu. A delfin pewne zalety użytkowe (które zostały już szeroko omówione w tym wątku) posiada.
Późnym wieczorem postaram się wrzucić fotki tych zarysowań.
Napisano 22 grudzień 2017 - 23:16
Panowie pytam ,ponieważ przez chwilę przeszła mi mysl zamontowania tego uchwytu,niczego nie krytykuję itp. Po prostu chcę wiedzieć - nie mam aż tyle kasy żeby tak drogie uchwyty sobie testować,stąd też moje pytania ...Nie ma w mojej wypowiedzi krzty szydery czy też złośliwości.
Miałem go kilka razy w ręku ,ale te kilka razy nie może mi powiedziec czy rysuję czy też nie
Pozdrawiam P.
Napisano 23 grudzień 2017 - 00:24
Napisano 23 grudzień 2017 - 00:31
Użytkownik count_martin3z edytował ten post 23 grudzień 2017 - 00:43
Napisano 23 grudzień 2017 - 06:50
Napisano 23 grudzień 2017 - 08:39
Panowie..Venus z Milo jest nie całkiem kompletna, tajemniczo się uśmiechająca Gioconda popękana i okopcona, co świat cały zachwyca, a tu, w wątku dla wierzących i praktykujących takie niedorzeczne pretensje..
Napisano 23 grudzień 2017 - 09:14
Nie mam pojęcia czy mój Delfin rysuje, inne mnie prądy przenikają jak go trzymam w dłoni
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 23 grudzień 2017 - 09:21
Napisano 23 grudzień 2017 - 10:11
Patel powiem tak nie ma uchwytu ktory nie rysuje teflonowa tasma pomalowana na czarno robi robote we wszystkiego rodzaju uchwytach. Ja osobiscie nie biore do glowy rys nie tylko na stopce ale ogolnie kolowrotek jest dla mnie jak srubokrent .
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych