Dzisiejsze 115 cm szczęścia.....z polskiej wody...;-)
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 maj 2016 - 17:45
Popularny
Dzisiejsze 115 cm szczęścia.....z polskiej wody...;-)
Napisano 28 maj 2016 - 17:53
Nie masz wyjścia...115 zasługuje na szerszą opowieść
(i gratulacje)
Napisano 29 maj 2016 - 10:37
Szczupły został złowiony na 14-gramowego koguta. Stał na głębokości około 4 metrów, branie nastąpiło w ostatnim opadzie pod samą łodzią. Na krótkiej lince zacienie było mocne i pewne, ryba nie miała szans się wypiąć. Hol trwał trochę ponad 10 minut. Wagowo myślę, że miał ponad 10 kg. W tym dniu złowiłem jeszcze 3 niewymiarowe szczupaki. Wszystkie rybki w dobrej kondycji wróciły z powrotem do wody.
Sprzętowo: Dragon Nano Force 2,13 7-21 gram, Caldia 3000X, P-Line Spectrex Braid 0,13 mm wolfram Jaxona 20 cm/10kg
@malinabar – tak Szczepan focił i fachowo podebrał...;-)
Napisano 29 maj 2016 - 11:15
Jak bym wyczuł ... kilka wpisów wcześniej napisałem, że na koguty biorą najlepiej (niby żarcik z piania kogutów na początku filmu ale tak na poważnie i ja mam pozytywne doświadczenia w relacji kogut-szczupak)
Widać świadomie nastawiłeś się na polowanie na szczupaki z zastosowaniem kogutów bo do czerwca sandaczowego mamy jeszcze kilka dni?
Gratuluję pięknej przygody i wyniku... tylko ten przyponik 20cm ?! następnym razem (czego szczerze życzę) może być krótko
Napisano 29 maj 2016 - 11:40
Jak bym wyczuł ... kilka wpisów wcześniej napisałem, że na koguty biorą najlepiej (niby żarcik z piania kogutów na początku filmu ale tak na poważnie i ja mam pozytywne doświadczenia w relacji kogut-szczupak)
Widać świadomie nastawiłeś się na polowanie na szczupaki z zastosowaniem kogutów bo do czerwca sandaczowego mamy jeszcze kilka dni?
Gratuluję pięknej przygody i wyniku... tylko ten przyponik 20cm ?! następnym razem (czego szczerze życzę) może być krótko
Tak, kogut pod szczupaka robi się coraz lepszą przynętą, nawet będąc w Szwecji łowiłem szczupaki na koguty. Na szczęście szczupły głęboko koguta nie łyknął i wystarczyło to 20 cm...;-) P.S. Za tydzień wrzucę filmik z holu i wypuszczania, bo obecnie nie mam czasu na zmontowanie, a od środy siedzę na Turawie....Pozdrawiam
Napisano 30 maj 2016 - 18:55
@jano i @ z Olsztyna na co skusiły się wasze ryby?
bass assassin sea shad 6" + 5g 10/0, zielono-żółty
mocno zarośnięta zatoka, wody do prowadzenia przynęty często nie więcej 30-50cm, guma płytko prowadzona, w pewnym momencie opad w 2-3m "oczko" w zielsku i... sruuu
Napisano 30 maj 2016 - 19:54
Z czasem u mnie ostatnio bardzo cienko i w takich wypadkach używam bankowych wabikow do szybkiego oblowienia danego obszaru.@jano i @ z Olsztyna na co skusiły się wasze ryby?
Użytkownik Z Olsztyna edytował ten post 30 maj 2016 - 20:02
Napisano 31 maj 2016 - 10:21
Takiego oto gagatka wyciągnąłem na pletkę Mikado, wrzucam dla niedowiarków, da się. Co prawda nie taki okaz jak kolegi wyżej którego strasznie zazdroszczę ale mimo wszystko.
Nim wstawisz ponownie zdjęcie zapoznaj się z regulaminem.
Użytkownik Sebo edytował ten post 31 maj 2016 - 10:56
Napisano 31 maj 2016 - 13:01
Miniony weekend, po 15 minutach pobytu na kajaku szczupły 65cm na Sweepera 12.
Do tego wyciągnąłem okonia 10cm - ale nie wiem co on miał w głowie i co chciał zrobić z przynętą. Przelecieć ją? Bo chyba nie połknąć.
Obie ryby z powrotem w wodzie.
P.S
Totalny wkurw na chamskich i agresywnych karpiarzy, którzy wywożą swoje zestawy z jednego brzegu żwirowni pod drugi (ok 100m) i potem drą mordę "Ejj!!! Ja tam k..w@ zestawy mam!"
Kolejny Kolega nie czyta regulaminu, zapraszam do lektury: http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 03 czerwiec 2016 - 19:24
Napisano 31 maj 2016 - 14:30
Według RAPR łowiąc na spinning z łodzi jesteś zobowiązany zachować odległość 50 m od innych łowiących. Tak więc w drugą stronę - aby panowie karpiarze nie mieli problemów ze spinningistami to nie powinni wywozić swoich zestawów dalej niż na te 50 m. W przeciwnym wypadku mogą jedynie liczyć na dobrą wolę wędkującego z łodzi.
Napisano 03 czerwiec 2016 - 15:29
Wczorajszy pajk z centrum Poznania
Oczywiście zaraz trafił na patelnie
Zassał wirówkę HRT w rozm 4
Napisano 03 czerwiec 2016 - 16:02
Napisano 03 czerwiec 2016 - 17:13
Połowa maja i szalony dzień wielkiego żarcia. Pierwsze pół godziny testowania różnych jerków na zero. Po zmianie na gumę 20 cm zaczął się wysyp:
95
90
92
Czwarty z tego rocznika nie chciał pozować, za to postanowiłem sprawdzić gdzie jest granica tego szaleństwa
i założyłem jeszcze większą gumę. W trzecim rzucie branie, zacinam pusto, dwa obroty korbą, poprawka i siedzi. Niestety wypięła się a właściwie wypluła gumę przy brzegu.
Napisano 03 czerwiec 2016 - 17:26
Napisano 03 czerwiec 2016 - 17:28
Ostatni dzień maja. Czwarta godzina łowienia bez brania. Przetestowałem wszystkie duże gumy i inne wynalazki, już mam się zwijać i jeszcze jeden przebłysk. Zakładam ostatnią deskę ratunku dużego jerka fluo, trzeba wkurzyć te dranie. Po chwili branie i ostra jazda. Pod brzegiem komiczny widok metrówa a z pyska wystaje jej połówka nie połkniętego szczupaka ok.60cm i jerk.
100
Napisano 03 czerwiec 2016 - 17:55
Połowa maja i szalony dzień wielkiego żarcia. Pierwsze pół godziny testowania różnych jerków na zero. Po zmianie na gumę 20 cm zaczął się wysyp:
95
90
92
Czwarty z tego rocznika nie chciał pozować, za to postanowiłem sprawdzić gdzie jest granica tego szaleństwa
i założyłem jeszcze większą gumę. W trzecim rzucie branie, zacinam pusto, dwa obroty korbą, poprawka i siedzi. Niestety wypięła się a właściwie wypluła gumę przy brzegu.
4 plamki za okiem świadczą że to ta sama ryba...szybko urosła
Napisano 03 czerwiec 2016 - 18:02
Napisano 03 czerwiec 2016 - 18:25
Kwestia znaczenia długości w różnych aspektach nurtuje ludzkość od wieków
Napisano 03 czerwiec 2016 - 19:12
Napisano 04 czerwiec 2016 - 07:56
Jeżeli to ta sama ryba to jaja do kwadratu. Między pierwszym braniem a drugim minęło tylko 20 min. Mierzyłem na szybkiego w wodzie żeby sprawdzić czy jest wreszcie metrówka.
Za to wczoraj zupełnie nie brały a i nocka na Wiśle na zero.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych