Hej.
Jestem szczęśliwym posiadaczem tego MHX ST 1204F.
Szczęśliwym dlatego bo kupiłem za niewielkie pieniądze i dobrze mi się nim łowi.
Zbudowany przez kol.Kamila (Wędki KS) i kupiony tu na forum od kolegi Sławka z Olsztyna,który to widział w nim kij trociowy.Po pierwszej wyprawie uznał że ma zbyt delikatny szczyt do prowadzenia głęboko nurkujących woblerów w pomorskich rzekach i mocno się ugina.
Jak dla mnie ten delikatny i czuły szczyt jest idealny przy łowieniu na gumy ,a w połączeniu z mocnym środkiem i dolnikiem daje odpowiednie narzędzie do średniego i ciężkiego łowienia szczupaków i sandaczy .Mimo sporej mocy (bo te 17lb ma na pewno),dobrze się łowi od 7gr +guma do 35gr +guma.Ciężej nie próbowałem bo nie posiadam takich główek,a nie dalej jak wczoraj miałem taką miejscówkę gdzie 35gr było za mało.
W podanej wyżej gramaturze dobrze sygnalizuje opad oraz brania i nie gubi ryb.Dobrze tez podbija przynęty na główkach z górnego zakresu cw.25-30-35gr..Nie wiem jak zachowa się podczas holu jakiejś grubszej ryby ,bo jak na razie to nic powyżej 60+ nie wyjechało.
Jak dobrze pamiętam to Kuba (Forecast) ma lub miał taki kij i dawał radę nawet sumkom z brzegu.
Pozdrawiam Tomi