Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

BLANKI MHX

blank mhx

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1330 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów
  • LokalizacjaStarogard Gdański
  • Imię:Artur

Napisano 11 kwiecień 2011 - 07:11

Dzięki @maniak. Kij jest opisany 14-40g.(faktycznie kiepsko to widać no zdjęciu) i to są parametry rzeczywiste.A lbs-y zdecydowałem sie wyrysować katalogowe.Tak na marginesie to dane katalogowe nie zawsze są zgodne ze stanem faktycznym. Przy odrobinie wysiłku z Twojej strony bedziesz bedziesz mógł zweryfikować te nieszczęsne lbsy osobiście- kijek będzie biegał w okolicy Opalenia. :mellow:

Starogard pozdrawia Tczew B)

#142 OFFLINE   maniak

maniak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1128 postów
  • LokalizacjaPomorskie
  • Imię:Maciej

Napisano 11 kwiecień 2011 - 15:41

Z chęcią mogę się przyjrzeć jak będzie biegał gdzieś w pobliżu Wisły :lol: :mellow:

Tczew pozdrawia Starogard.

Pozdrawiam
Maciej

#143 OFFLINE   Sergiusz Kasprzyk

Sergiusz Kasprzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów

Napisano 12 kwiecień 2011 - 19:27

Witam szanownych kolegów.
Jest to mój pierwszy post na forum więc przedstawię się krótko.
Mam na imię Sergiusz i prowadzę pracownie FishingRod we Wrocławiu.

Co do blanków MHX to moja opinia jest bardzo pozytywna ,lekkie ,idealnie spasowane ,bez niedoróbek ale nie będę powtarzał opinii już napisanych.
Miałem już okazję uzbroić kilka takich blanków ,ale były to blanki muchowe, a obecnie mam na warsztacie ST1023 oraz w kolejce czeka ST1144F. Po zakończeniu pracy wrzucę kilka fotek ,gdyż jest to bardzo ciekawy projekt łącznie ze zmianą koloru blanku.

Pozdrawiam

Załączone pliki

#144 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2011 - 20:45

Witam na Forum Panie Sergiuszu :D Debiut jest o tyle wyjątkowo udany, że od razu połączony ze wsparciem Programu Pomocy dla Młodych rodbuilderów - informację o szczegółach już umieściłem na naszej stronie.

Proponuję utworzyć od razu autorski wątek dotyczący pracowni, żeby takie ciekawostki nie umykały. ST 1144F robi się czy raczej rodzi się w męczarniach i dla mnie. Co prawda dysponuję prototypem z przed-sprzedaży ( sprzed ok 9 miesięcy ) ale zrobił na mnie bardzo duże wrażenie. Kij z ogromnym potencjałem na rzecznego all-rounda, niesamowita lekkości i wyważenie, rzadko spotykanie w blankach tej długości i mocy. Jestem bardzo ciekawy jak sprawdzi się w praktyce, na sucho blank naprawdę miał potencjał przynajmniej ten prototyp który trafił w moje ręce.

Jakby Pan porównał blanki muchowe MHX do innych producentów blanków muchowy / serii oferowanych przez nich - jak one się lokują mnie więcej?

Pozdrawiam

#145 OFFLINE   Sergiusz Kasprzyk

Sergiusz Kasprzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów

Napisano 13 kwiecień 2011 - 06:12

Jakby Pan porównał blanki muchowe MHX do innych producentów blanków muchowy / serii oferowanych przez nich - jak one się lokują mnie więcej?

Pozdrawiam

Większość blanków muchowych MHX ma akcję fast i to jest ciekawe ,ponieważ przeważają na rynku blanki o akcji mod-fast. Jest to idealna propozycja dla lubiących szybkie kije, a tego brakowało.

#146 OFFLINE   mat1975

mat1975

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów

Napisano 27 kwiecień 2011 - 19:03

panowie i panie w dniu dzisiejszym odebrałem mojego nowego patola od Sergieja więc dzisiaj tylko oglądanie i sprawdzanie na sucho jutro moge dodać fotke ale dogadałem się z Sergiuszem że to on jako wykonawca doda tych kilka fotek ja zrobie opis po wypadzie majowym niestety wcześniej brak czasu ale po dołączeniu kołowrotka i zamontowaniu 20g główki i gumy 3 waga ok 28g a ładowanie kija przy wyrzucie wręcz idealne przynęta nieźle zasówa i leci ponad moje oczekiwania dobra jeszcze dzisiaj załaduje 2 zdjęcia ale robione tel. więc nie bardzo wiem jaka będzie jakość pozdrawiam mat1975

#147 OFFLINE   mat1975

mat1975

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów

Napisano 27 kwiecień 2011 - 19:38

jeżeli jest ktoś zainteresowany to moge wysłać na maila zdjęcia niestety nie umiem zmniejszyć rozmiaru zdjęć aby je tu umieścić pozdrawiam

#148 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów
  • LokalizacjaStarogard Gdański
  • Imię:Artur

Napisano 06 maj 2011 - 09:05

@mat1975 i jak testy mhx-a/ może napiszesz parę słów?
pozdrawiam Artur

#149 ONLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4487 postów

Napisano 06 maj 2011 - 09:12

[quote]

Pozdrawiam
[/quote]

Większość blanków muchowych MHX ma akcję fast i to jest ciekawe ,ponieważ przeważają na rynku blanki o akcji mod-fast. Jest to idealna propozycja dla lubiących szybkie kije, a tego brakowało.
[/quote]

Tylko dlaczego nie robia nic w 10 stopach? Tak by mieli kolejnego klienta :D

Bujo

#150 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 09:21

Może będą kidyś - niedługo rusza premiera serii High Modulus w MHX-ach - pewnie poczytali Sławka 'Oppeln' Bronikowskiego i zrobili specjalnie pod niego :lol: że niby dalej chińskie klapki ale HM, więc może się przełamie <_<

A tak poważniej, to testowe egzemplarza HM-ów zbierały bardzo dobre recenzje na pokazie na tegorocznym Rod-Expo, podobno blanki klasy GLX-a albo i lepiej :unsure: Z tego co widomo na razie seria HM-ów będzie dosyć krótka i będzie obejmować wyłącznie blanki jednoczęściowe

http://www.fishmhx.com/blog/

#151 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 06 maj 2011 - 09:35

podobno blanki klasy GLX-a albo i lepiej .

To ja juz ostrze kly <_<

#152 ONLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4487 postów

Napisano 06 maj 2011 - 09:43

Friko,

Z 57 mln PSI troche im brakuje do GLX aczkolwiek jak zrobia cos w okolicach 7' i 35 lbs mocy sam zamowie :D

Zrodlo- ich blog:
''We are happy to announce the next generation of World Class Rod Blanks are set to debut the last week in April. The High Modulus MHX Series is the new gold standard in rod blanks available to the custom rod builder. Constructed of 57 million modulus 100% graphite. High Modulus MHX blanks are among the lightest and most sensitive rod blanks in the world.''

Bujo

#153 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 09:43

Tutaj lista modeli HM-ów:

http://forums.mudhole.com/index.php?s=8f82f40586a5c27340d7e5 e41ac3a86e&showtopic=3563

głównie MagBassy, SpinJigi i Poppingi.

A tu ciekawa fotka z bloga prezentująca rybkę wyjętą na kijek 12lb (MHX-HS9600)

Załączone pliki

#154 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 09:58

Michał, jak tylko powoływałem sie subiektywne opinie z rodbuilding.org. Traktowałbym to mimo wszystko z przymrużeniem oka, myslę że to jest taka szeptana kampania promocyjna troche, ale nie zmienia to faktu że MHX-y okazały się ciekawym produktem, który trafił na swój czas, zdobywa uznanie wśród użytkowników i jest rozwijany jak widać

#155 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 06 maj 2011 - 10:00

Michał, jak tylko powoływałem sie subiektywne opinie z rodbuilding.org. Traktowałbym to mimo wszystko z przymrużeniem oka, myslę że to jest taka szeptana kampania promocyjna troche, ale nie zmienia to faktu że MHX-y okazały się ciekawym produktem, który trafił na swój czas, zdobywa uznanie wśród użytkowników i jest rozwijany jak widać

A GLX wyprzedzil swoj czas. O uznanie to chyba trzeba by bylo zapytac uzytkownikow :mellow:

#156 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 10:07

To jeszcze zadnego kija nie masz z tych blankow MHX? Toz to z rok minal... :unsure:

Gumo

#157 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 10:10

Pisałem w wątku obok jak sie skończyła sprawa, nie wracajmy do tego. Po 8 miesiącach jestem w punkcie wyjścia :D reszta na priv

Póki co połączyłem wątki o MHX-ach na forum, żeby zebrać wszystko w jednym miejscu

#158 ONLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4487 postów

Napisano 06 maj 2011 - 10:10

Friko,

Ja pisze o samych modluach :D Cos tam ciekawego sam wypatrzylem w ich ofercie :D

Bujo

#159 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 06 maj 2011 - 10:11

Pisałem w wątku obok jak sie skończyła sprawa, nie wracajmy do tego. Po 8 miesiącach jestem w punkcie wyjścia :D reszta na priv

Póki co połączyłem wątki o MHX-ach na forum, żeby zebrać wszystko w jednym miejscu

Dobra decyzja z tym polaczeniem :D B)

#160 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 10:13

Są dwuczęściowe rzeczy unikalne moim zdaniem - np. dwuczęściowe Mag Bass'y

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, mhx

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych