Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

BLANKI MHX

blank mhx

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1330 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2011 - 11:48

Guzu, coś dla Ciebie:

Oh yes, we also have the two new Tuna Popping blanks in in the Custom Builder line.

CBP7860-2 7'8 2pc. 30-60 lb.

CBP7610-2 7'6 2pc. 50-100 lb.

http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Mud-Hole-Custom-Buil der-Rod-Blanks/Tuna-Poppin-Blanks

Regards,

Todd

Todd R. Vivian

Mud Hole Custom Tackle

#162 OFFLINE   mariox

mariox

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 07 maj 2011 - 16:09

Witam!!!
Czy ktoś wie, czy w którejś z naszych krajowych pracowni można kupić blanki MHX ,interesuje mnie nowy blank 3,00m bodajże do 21g.
Z góry dziękuję!!!

#163 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów
  • LokalizacjaStarogard Gdański
  • Imię:Artur

Napisano 07 maj 2011 - 17:15

Witaj.MHXy sprowadza pracownia www.fishingrod.pl. @Sergiusz to przesympatyczny gośc ,dogadacie się bez problemu.

pozdrawiam Artur

#164 OFFLINE   mariox

mariox

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 07 maj 2011 - 20:15

Dzięki Artur,poza Fishingrod , znalazłem blanki jeszcze w pracowni www.spinrod.pl dla zainteresowanych.
Pozdrawiam!!!

#165 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 20 maj 2011 - 10:40

Miło mi zakomunikować o pierwszych wiślanych rybach złowionych przez właściciela MHXa ST 1084F 14-40g. Garść pierwszych info na gorąco.Nie są to wyniki porażające ilościowo i jakościowo,ale można już wyciągnąć pierwsze wnioski.
Kijek został dedykowany do gumowania wiślanych dołków kopytami 20- 35g w poszukianiu sandaczy i szczupłych i w uzupełniniu do temperowania bezczelnych przelewowych rap,i jak na razie świetnie sobie radzi.Sygnalizacja brań i kontaktu z dnem w dolniku rewelacyjna, dodatkowo wspomagana czułą szczytówką.Katalogowa moc kija 15lb. zdecydowanie zaniżona ,bardziej realne jest 20-22lb,poradził sobie świetnie z sandaczem +/- 60cm i kilkoma bolkami ok.50 w silnym uciągu przelanej tamki.Na komfort wedkowania ma niewątpliwie wpływ niska masa blanku (i całego kija)a w zestrojeniu z lekkim shimano mgs nawet długie oranie to prawdziwa przyjemność. Ładowanie się blanku lepiej niż poprawne, nawet w przedziale 8-12g(i tym jestem trochę zaskoczony) osiągane odległośći przy gł.powyżej 20g. imponujące. poza jednym bolkiem nie odnotowano spadów, świetna amoryzacja pod rybą. Jedynym minusem blanku jest grubosć ścianki( proszę nie porównywać do papieru HM made in dra...) nie pozwalająca na bagrowanie wiślanego dna.Reasumując uważam że ST 1084F to b.ciekawa propzycja za małe pieniądze z powodzeniem mogąca rywalizowac z bardziej renomowanymi wyrobami.Oby tak dalej panie Vivian.
Kolejne dwa MHXy w trakcie zbrojenia,będzie więc co testować :D
pozdrawiam Artur
ps.mam nadzieję Bartek że wypowiesz się osobisćie po powrocie i nie będe musiał robić zaprzekaznik. B)

#166 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 28 maj 2011 - 08:17

Artur, jestem ciekawy jak wypada porównanie w/w MHXsa z 9 stopowym Avidem do 1 1/4 oz. Tym drugim bagruję Wisłę i powiem szczerze ,że jak złom wszelkiego rodzaju ,gumy do 20-25g i większe wobki wypadają na nim rewelacyjnie to w gumisiach na główkach 25g i wyżej to konfortowo już nie jest. To znaczy da radę poszurać, ale przy podbiciu z ręki czy korby jednak trochę za spolegliwy. Nie to żebym narzekał, bo jest to przynajmiej dla mnie nr1 na rzekę , ale rozgłądam się za czymś do obstukania wiślanych dołów ,szczególnie warkoczy gumami i kurakami 30-40 g.
Jeśli ty lub twój kolo posiadacz MHXsa lub inny forumowicz miał doświadczenia z obiema wędkami to będę wdzięczny za porównanie.
Pozdro
Rafał

#167 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 30 maj 2011 - 11:42

Rafał,sprawdz wiadomości prawatne.
A.

#168 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 czerwiec 2011 - 08:10

A dlaczego na prv? Ja też chętnie bym się dowiedział :D

#169 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 01 czerwiec 2011 - 08:24

Bo to było bardziej prywatne jednak..my dwa prawie z jednej wsi... :D
pozdro Artur

#170 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 20:11

Witam. Pozwolę sobie na prezentacje kolejnego kijka made by ark 70.
Kij został zbudowany na bazie blanku muchowego #5 i dedykowany do połowu okoni i okoneczków. Blank 8'6 fast,szybki, cięty pod obciążeniem przechodzący w cieplutką parabolę. Strzela nabojami od 1 do 10 gr, myslę że i z 12 od biedy sobie poradzi. Komponenty topowe korek rzekłbym super flor najlepszejszy z rodmasowych korków, burunt, i aglomerowany. I korkogumy nieco jeszcze. No i wyszła z tego zebra prawie... :o (rękojeść może służyć do określania wielkości rybek B) )Ale po nudnych stonowanych rękojeściach to taka przyjemna odmiana.. Przelotki tytanowe od 5,5 do 20 w liczbie 9. I dwa rodzaje omotek pokryte niewdzięcznym Trondakiem LS
A wyszło takie sobie dziwadło.

http://desmond.imageshack.us/Himg856/scaled.php?server=856&filename=90468415.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg193/scaled.php?server=193&filename=29603623.jpg&res=medium
rękojeść a la zebra

http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=81546540.jpg&res=medium
mam słabość do dobrego korka

Załączone pliki

• Załączony plik  1.jpg   34 KB   12 Ilość pobrań

#171 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2011 - 20:16

Kurcze, @ark nie wiedziałem że te wędki sam sobie kręcisz - gratuluję. Może wątek autorski i galeria użytkowników? Bo coś mi się zdaje, że nie powiedziałeś jeszcze ostatniego słowa

#172 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 20:23

http://desmond.imageshack.us/Himg840/scaled.php?server=840&filename=20552098.jpg&res=medium
ósemka w Trondaku

http://desmond.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=22141955.jpg&res=medium
i jej większa siostra

http://desmond.imageshack.us/Himg37/scaled.php?server=37&filename=21185719.jpg&res=medium
całość na prawie przydomowym poligonie

Na koniec podziękowania dla Artura Banachowskiego za cenne rady i Łukasza Masiaka za super komponenty. :D
pozdrawiam Artur

#173 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 20:33

Kurcze, @ark nie wiedziałem że te wędki sam sobie kręcisz - gratuluję. Może wątek autorski i galeria użytkowników? Bo coś mi się zdaje, że nie powiedziałeś jeszcze ostatniego słowa

No nie jestem już taki zupełnie zieloniutki,coś tam kręciłem..
Nie, to faktycznie nie ostatnie słowo :mellow:, @ Friko, galeria to dla mnie zaszczyt- takie szacowne grono.. :D
Tak po prawdzie to ten kijek jest ukręcony dla serdecznego kolegi Romka, któremu wiele zawdzięczam.

#174 OFFLINE   Sergiusz Kasprzyk

Sergiusz Kasprzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 20:36

Efekt końcowy super. A jak kijek sprawuje się w akcji?

Pzdr

#175 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2011 - 20:44

Oj juz nie przesadzaj z tymi zaszczytami ark jesteśmy tutaj żeby cieszyć się rodbuildingiem a nie wzajemnie zaszczycać :lol:

założysz wątek ze swoimi kijami na forum, będziesz uzupełniał go fotkami, a ja z przyjemnością dodam go do galerii rodbuildingowej użytkowników jerkbait.pl :D

Życzę żeby kijek jak najszybciej przetestowały okonie i jakieś ekscytujące przyłowy :mellow:

#176 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 21:28

Dziękuję Sergiusz :D. Niestety na poligonie bylem tylko pół godziny,3letnia asystentka Magda kategorycznie domagała się powrotu.A dwa 7 centymetrowe okonki to trochę za mało żeby się wypowiadać. Ale tak czuję przez skórę że to straszny bat na pasiaste będzie..
pozdrawiam Artur

#177 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 24 czerwiec 2011 - 21:36

Piękne wykonanie - w moim guście.
Gratuluję kunsztu.
Pozdrawiam

#178 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2011 - 22:11

ark - wiem o czym mówisz, też mam taką asystenktę :lol:

#179 OFFLINE   Sergiusz Kasprzyk

Sergiusz Kasprzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów

Napisano 25 czerwiec 2011 - 11:40

He ,he moje asystentki na szczęście są już starsze :mellow:

#180 OFFLINE   ark70

ark70

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1171 postów

Napisano 25 czerwiec 2011 - 13:52

[quote]
[/quote]

He ,he moje asystentki na szczęście są już starsze :mellow:
[/quote]

Asystentka Magda to ostatni projekt :D , jest jeszcze specjalista ds. obsługi medialnej Szymon, krytyk Kacper i stylistka ds. rękojeści zarazem doradca szefa Gośka :D , cierpliwie znosząca wędkarskie nieobecności i ciągłe wędko-składanie. Powiem że czasami trudno to wszystko ogarnąć. Na szczęście szef stalową ręką trzyma wszystko w ryzach. :mellow:

@Sergiusz niezmiernie się cieszę że mamy dystrybutora na Polskę blanków MHX. Skończy się koszmar prywatnego importu z USA. A i ceny są bardzo konkurencyjne.
Pozdrawiam A.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, mhx

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych