To wałek posuwu szpuli.
co jest z nim nie tak? uszkodzony, skrzywiony?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 lipiec 2017 - 10:21
To wałek posuwu szpuli.
co jest z nim nie tak? uszkodzony, skrzywiony?
Napisano 28 lipiec 2017 - 11:04
Napisano 28 lipiec 2017 - 17:34
Luźny + zużyty wodzik + 100% luźna os w main shafcie
Łukasz, to jest nowiutki, niełowiony sprzęt.....
Napisano 29 lipiec 2017 - 15:21
Napisano 30 lipiec 2017 - 09:27
Jeżeli śrubka nie jest lużna, wymień wałek z wodzikiem na nowy.Pewnie jedna z tych części albo i dwie zostały poddane niedostatecznej obróbce i tak sobie szorują metal o metal. Poprostu badziew dzisiejszych czasów. Szybko, tanio, na kilogramy.
Napisano 30 lipiec 2017 - 19:39
Jeżeli śrubka nie jest lużna, wymień wałek z wodzikiem na nowy.Pewnie jedna z tych części albo i dwie zostały poddane niedostatecznej obróbce i tak sobie szorują metal o metal. Poprostu badziew dzisiejszych czasów. Szybko, tanio, na kilogramy.
Takie cuda to i w twin powerach się zdarzają więc co chcieć od dragona.
Napisano 10 sierpień 2017 - 10:23
Witam czy opłaca się się reanimować kołowrotek ryobi ecusima 2000vi tzn wymiana wszystkich łożysk. Głupia sprawa ale mewa zaczepiła o żyłkę przy zarzucie i wyrwała z rąk wędkę która poleciała do wody Wyłowiona po jakimś czasie ale teraz rzęzi kołowrotek jak stara pralka. Wymycie i przesmarowanie nic nie dało . Czy takie łożyska można w serwisie kupić ? Szkoda mi kołowrotka , niedawno dokupiłem szpule drugą a do lekkiej wędki mi idealnie pasował.
Napisano 10 sierpień 2017 - 10:24
Witam czy opłaca się się reanimować kołowrotek ryobi ecusima 2000vi tzn wymiana wszystkich łożysk. Głupia sprawa ale mewa zaczepiła o żyłkę przy zarzucie i wyrwała z rąk wędkę która poleciała do wody Wyłowiona po jakimś czasie ale teraz rzęzi kołowrotek jak stara pralka. Wymycie i przesmarowanie nic nie dało . Czy takie łożyska można w serwisie kupić ? Szkoda mi kołowrotka , niedawno dokupiłem szpule drugą a do lekkiej wędki mi idealnie pasował.
NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA"
Napisano 10 sierpień 2017 - 10:40
Jak nagrodą są łożyska albo kołorotek to spoko hehe . Ot dla poprawy humoru opisałem historię Merytorycznie wiadomo o co chodzi więc bez czepiania
Napisano 11 sierpień 2017 - 06:59
Gdzie to się podziewa Pan Piotr, bo nie ma z nim kontaktu.
Napisano 11 sierpień 2017 - 23:31
Może urlop, bo ja też czekam na kontakt
Napisano 18 sierpień 2017 - 23:36
Napisano 19 sierpień 2017 - 17:59
Ile trwa aktualnie serwis kołowrotka ?
Napisano 21 sierpień 2017 - 19:44
Witam jestem i działam na 95% odpowiadam na bierząco proszę pisać na teamdragon@home.pl . Nie zawsze tu zaglądam ale cały czas co mogę to załatwiam .
Pozdrawiam i zapraszam części i wszystko co w katalogu Dragona
Napisano 16 wrzesień 2017 - 19:44
Witam jestem i działam na 95% odpowiadam na bierząco proszę pisać na teamdragon@home.pl . Nie zawsze tu zaglądam ale cały czas co mogę to załatwiam .
Pozdrawiam i zapraszam części i wszystko co w katalogu Dragona
Napisano 17 wrzesień 2017 - 04:58
Napisano 18 wrzesień 2017 - 19:23
witam! kupiłem nowy kołowrotek ryobi ecusima i po nawinieciu żyłki przy pierwszym łowieniu na przynęty 6-12 gram kołowrotek ciężko kręci tak jak by smar w nim zastygł lub był bardzo gęsty! co moze być tego przyczyną ?
Napisano 19 wrzesień 2017 - 20:08
Jestem żyje i co tydzień wysyłam po klika przesyłek z częściami i nie tylko . Pisać na emeil teamdragon@home.pl i kontakt przecież jest na stronie sklepu jak nie odpisuje albo brak kontaktu można zadzwonić .
Pozdrawiam
Napisano 22 wrzesień 2017 - 12:40
Witam,
Mam pytanko. Czy mogę jakoś zniwelować luz zaznaczony na zdjęciu?
Śrubka jest dokręcona do oporu a podkładko-zawleczka ma jeszcze luz.
Strasznie mnie denerwuje ta przypadłość bo dochodzą jakieś stuki i puki z tego miejsca.
Dzięki za pomoc.
Napisano 02 październik 2017 - 16:33
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Części do kołowrotków RyobiNapisany przez Darek_W , 19 lip 2024 ryobi, serwis kołowrotka, części |
|
|
||
Hand made →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
||
Hand made →
Daiwa Certate 2506Napisany przez Mateo1989 , 24 lut 2017 daiwa, serwis, tuning |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych