Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Drużno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2243 odpowiedzi w tym temacie

#2041 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaPółnocne rubieże Polski

Napisano 27 listopad 2022 - 13:02

Wczoraj sprawdzałem stronę do 24:00. Jeśli komuś zależy na wyjeździe, to sprawdzi, tylko musi się pojawić komunikat. Nie trzeba żadnych alertów SMS,
Ale rozumiem, znajomi w weekend chcieli połowić, więc ogłaszamy „jezioro zamarzło” i można łowić nie mając rezerwacji.

Jak nie trzeba alertów? Przecież nikt nie będzie sprawdzał co godzinę strony, o czym z resztą zostało wspomniane już powyżej.

Użytkownik Bartek_C edytował ten post 27 listopad 2022 - 13:05

#2042 OFFLINE   ms80

ms80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 449 postów
  • LokalizacjaPomorskie
  • Imię:Michał

Napisano 27 listopad 2022 - 13:25

Jak nie trzeba alertów? Przecież nikt nie będzie sprawdzał co godzinę strony, o czym z resztą zostało wspomniane już powyżej.

Pewnie alert sms by ułatwił. Jeśli informacja pojawi się na stronie, wystarczy odświeżyć stronę w smartfonie od czasu do czasu i tyle. Byleby informacja się pojawiła, a nie była trzymana dla znajomych.

#2043 OFFLINE   Wojtunio

Wojtunio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 179 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Wojciech

Napisano 27 listopad 2022 - 13:42

Według mnie informacja nie była trzymana dla znajomych tylko jakiś tumok obsługujący stronę miał wyjebane w swoje obowiązki bo zachlał pałę.

• DamTch lubi to

#2044 OFFLINE   rybarak

rybarak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 381 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 18:04

Może na wczoraj warunki nie pozwalały na podjęcie decyzji o puszczeniu łódek w dniu dzisiejszym, a sytuacja stała się klarowna dopiero dzisiaj rano?
Wyobrażam sobie irytację w sytuacji gdyby wczoraj był komunikat że będzie ok, ludzie dzisiaj by przyjechali, a okazałoby się, że jednak nie da się wypłynąć.
Zaintrygowała mnie bardzo teoria o celowym wywołaniu zamieszania.aby umożliwić wędkowanie znajomym. 🙂

#2045 OFFLINE   ms80

ms80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 449 postów
  • LokalizacjaPomorskie

Napisano 27 listopad 2022 - 19:03

Zaintrygowała mnie bardzo teoria o celowym wywołaniu zamieszania.aby umożliwić wędkowanie znajomym. 🙂

Czy łódki dzisiaj stały, czy pływali znajomi?

#2046 OFFLINE   Astral

Astral

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 19:08

Pewnie i jakieś pływały jak dzwoniłem to z góry było mówione, że rezerwacji nie można oddawać.

#2047 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 687 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 27 listopad 2022 - 19:48

Takie perdolamento tu wypisujecie, że się czytać nie da. Elbląski pzw tak się obawia takich sytuacji, że nic takiego by nie wymyślił, ale polska siła dziwnych treści działa w sieci jak nigdzie indziej. Sam jestem z Elbląga i wiele razy przekonywałem, że to my dbamy o Drużno i powinniśmy mieć preferencje i co? G..., wszyscy są traktowani tak samo, a nawet naszym kołom zabrano możliwość rezerwacji po 15 listopada. Byłem członkiem oks przy elbląskim pzw i myślicie, że mogłem sobie załatwić Drużno? Tak mnie wkur... takie domysły, że masakra. Czy Wy wszyscy jak coś idzie nie po waszej myśli musicie szukać drugiego dna? Mi też kiedyś przypadło łapać w dzień zamarznięty i nie połapałem, a okręg forsę zwrócił. Przestańcie proszę budować tą dziwną otoczkę kombinowania wokół Drużna, większość wędkarzy na Drużnie jest z innych okręgów, nie z lokalnego pzw. Na domiar złego lokalnemu pzw bardziej zależy na dalekich gościach, bo oprócz opłaty za łódkę wnoszą jeszcze opłatę dobową za łowienie nie w swoim okręgu. To jest nasza, elbląska woda i nasi strażnicy opłacani z naszych składek o nią dbają, a my elblążanie nie mamy z tego profitów. Tyle w temacie Drużna!

#2048 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Szczepkowski

Napisano 27 listopad 2022 - 20:18

Takie perdolamento tu wypisujecie, że się czytać nie da. Elbląski pzw tak się obawia takich sytuacji, że nic takiego by nie wymyślił, ale polska siła dziwnych treści działa w sieci jak nigdzie indziej. Sam jestem z Elbląga i wiele razy przekonywałem, że to my dbamy o Drużno i powinniśmy mieć preferencje i co? G..., wszyscy są traktowani tak samo, a nawet naszym kołom zabrano możliwość rezerwacji po 15 listopada. Byłem członkiem oks przy elbląskim pzw i myślicie, że mogłem sobie załatwić Drużno? Tak mnie wkur... takie domysły, że masakra. Czy Wy wszyscy jak coś idzie nie po waszej myśli musicie szukać drugiego dna? Mi też kiedyś przypadło łapać w dzień zamarznięty i nie połapałem, a okręg forsę zwrócił. Przestańcie proszę budować tą dziwną otoczkę kombinowania wokół Drużna, większość wędkarzy na Drużnie jest z innych okręgów, nie z lokalnego pzw. Na domiar złego lokalnemu pzw bardziej zależy na dalekich gościach, bo oprócz opłaty za łódkę wnoszą jeszcze opłatę dobową za łowienie nie w swoim okręgu. To jest nasza, elbląska woda i nasi strażnicy opłacani z naszych składek o nią dbają, a my elblążanie nie mamy z tego profitów. Tyle w temacie Drużna!

Uwielbiem to. Wypowiedzi nasza woda.

#2049 OFFLINE   jakub75

jakub75

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 182 postów
  • LokalizacjaOtrębusy
  • Imię:Jakub
  • Nazwisko:Kacprzak

Napisano 27 listopad 2022 - 20:33

W sobotę też dbali, jak łódki pływały po Drużnie? Zdjęcie z grupy FB Jezioro Drużno - wieści znad wody, a potwierdzenie mam od niejednego elbląskiego wędkarza.

Druga kwestia - komunikat o otwarciu Drużna pojawił się na stronie ok. 9, a łódki pływały od 7. Jak to możliwe, szczególnie, że znajomy dzwonił wczoraj i usłyszał, że baza nadal będzie zamknięta?

Być może większość elbląskich wędkarzy nie ma profitów z tej wody, ale okazuje się, że znajomi królika mają - w tym problem.

316948103_6018603341497221_8187266170945

• Bartek_C, ms80 i Elendil lubią to

#2050 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów

Napisano 29 listopad 2022 - 19:54

Którego Koła Prezes został złapany ze szczupakiem w torbie ?
  • jakub75 i Andrzejjjooo lubią to

#2051 OFFLINE   DamTch

DamTch

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 28 postów
  • Imię:Damian

Napisano 29 listopad 2022 - 20:32

Jeszcze dużo wody upłynie w druznie zanim mentalność wędkarzy się zmieni. Oczywiście oficjalnego komunikatu nie będzie, a szkoda bo takie zachowanie należy piętnować. A znasz szczegóły sytuacji ?

#2052 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów

Napisano 29 listopad 2022 - 20:38

Nie znam. Tylko strażnik w bazie (Grzesiek) mówił podczas kontroli, że była taka sytuacja.

#2053 OFFLINE   Astral

Astral

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 184 postów

Napisano 29 listopad 2022 - 22:07

Drugi rok nokill, a ryby jakby w tym roku nie było. Otwarcie rezerwatu, a tu dalej pojedyńcze ryby. Rok temu to po kilkanaście i kilkadziesiąt na głowę. Ryba aż tak nie zeruje caly rok czy znikla w niewyjasniony sposob... ja wiem tylko tyle, ze za rok bedzie 150zl i marnie to widze..
  • ms80 lubi to

#2054 OFFLINE   ms80

ms80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 449 postów
  • LokalizacjaPomorskie

Napisano 29 listopad 2022 - 23:49

Potem będzie taka konkluzja, że przez no-kill nie ma ryb 😂

#2055 OFFLINE   Andrzejjjooo

Andrzejjjooo

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaPasłęk

Napisano 30 listopad 2022 - 05:06

A

Użytkownik Andrzejjjooo edytował ten post 30 listopad 2022 - 05:14

#2056 OFFLINE   Maciej86

Maciej86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 30 listopad 2022 - 05:47

Haha

Użytkownik Maciej86 edytował ten post 30 listopad 2022 - 05:49

#2057 OFFLINE   Andrzejjjooo

Andrzejjjooo

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaPasłęk

Napisano 30 listopad 2022 - 05:50

Którego Koła Prezes został złapany ze szczupakiem w torbie ?

Stolpłyt
  • Bartek_C lubi to

#2058 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów

Napisano 30 listopad 2022 - 07:39

Stolpłyt

Czyli Prezes lokalnego Koła...

Astral, czemu marnie do widzisz ? I tak będą chętni. 3 osoby na łódce, nawet niech będą niezrzeszeni, to jeśli cena pozwolenia się nie zmieni wychodzi 88zł/os za dzień łowienia. Jak na obecne czasy, to i tak nie jest wygórowana cena.

#2059 OFFLINE   Kokot

Kokot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów

Napisano 30 listopad 2022 - 07:49

Na zwykłym jeziorku koszt wynajmu łódki na cały dzień to +50zł. A tu jakby nie patrzeć, ilość łodzi limitowana, a większość rezerwacji schodzi w 3 minuty.

#2060 OFFLINE   Maciej86

Maciej86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 30 listopad 2022 - 08:58

Oddają ludzie łódki , na FB wczoraj z 6 łódek łącznie poszło na środę , czwartek, piątek.
  • biołygorlice lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Sadek8