Dru偶no
#1201 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 16:59
- szyd艂o艣 lubi to
#1202 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 17:44
Na przystani wi臋kszo艣膰 aut z rejestracj膮 na W ... A najporzadniejsi to ci z BIA ... niby 艣ledzie A nic nie zabrali
Znam tych z Bia艂egostoku, oni nie zabieraja to fakt bo p艂ywaj膮 tylko turystycznie po Dru偶nie, bez w臋dek.
#1203 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 18:17
Mo偶e tylko sznury stawiaj膮
- Pumba lubi to
#1204 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 19:20
Tam 偶aczek w trzcinach lepiej dzia艂aMo偶e tylko sznury stawiaj膮
- Gadget lubi to
#1205 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 19:38
Tam 偶aczek w trzcinach lepiej dzia艂a
No i si臋 wyda艂o
- Pumba lubi to
#1206 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 21:43
- docent1985 lubi to
#1207 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 21:56
A kto 艂owi, czy to taka tajemnica? Wi臋kszo艣膰 z tu pisz膮cych jest na wodzie rzadziej lub cz臋艣ciej. Pochwalcie si臋 wynikami, opiszcie co艣 nawet bez zdj臋膰. Wi臋kszo艣膰 jednak 艂owi, nie zawsze okazy do zdj臋cia, ale jednak
U偶ytkownik Qamil edytowa艂 ten post 04 grudzie艅 2019 - 21:57
#1208 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 22:09
- tomaszGD, docent1985 i Qamil lubi膮 to
#1209 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 22:27
Nikt ju偶 nie b臋dzie si臋 za mocno chwali艂 bo r贸wna si臋 to z problemem rezerwacji. A co do wynik贸w to nie jest 藕le. 艁owi si臋 ilo艣ciowo mniej ale wi臋ksze szt. Miejsca i przyn臋ty bez zmian
Z racji na raczkowanie na jeziorze, pierwszy raz w ubieg艂ym roku nie odnios臋 si臋 do "miejsc i przyn臋t bez zmian". Dopiero wyci膮gam wnisoki i poznaj臋 wod臋. W ubieg艂ym roku 4 dni, w tym 7 i ju偶 niestety koniec. Nie pozna艂em jeszcze ca艂ej wody, du偶o p艂ywam i "zwiedzam". Przyk艂adowo rok temy w臋dkowali艣my przy stanie wody 590 cm, p艂ywali艣my wsz臋dzie bez problemu, brania ryb mo偶liwe spod ka偶dej trzcinki, nawet pod brzegiem i prawym polderze by艂a rozs膮dna woda. W tym roku niska woda, kulminacja ubieg艂y tydzien 504/505, wp艂ywali艣my nie艣wiadomi w miesca na wodzie, gdzie kontra wios艂ami by艂a konieczna. Ca艂y czas s膮 rejony w kt贸rych nie p艂ywali艣my. Ob艂o偶enie 艂odzi w listopadzie i grudniu faktycznie jest, ale zerowanie wiele os贸b mo偶e zniech臋ci膰 w kolejnych latach. Nie mam por贸wnania do porzednich sezon贸w. Mnie nieprzewidywalno艣膰, specyfika p艂ytkiego 艂owienia i malowniczo艣膰 tej wody przekonuje w 100% je艣li chodzi o polskie wody.
U偶ytkownik Qamil edytowa艂 ten post 04 grudzie艅 2019 - 22:29
#1210 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 22:40
#1211 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 23:11
To 偶e kto艣 zeruje to normalne jak to na rybach. Wczoraj by艂y 艂odki na zero i dzi艣 te偶. Ale fakt jest taki ze z roku na rok jest s艂abiej.
Ale Ciebie chyba wczoraj nie by艂o. Co do ob艂o偶enia 艂odzi, to tylko z艂a pogoda lub przypadek daje woln膮 艂贸dk臋, nie dotyczy to jedynie wrze艣nia.
#1212 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 23:25
Ryby s膮 tylko trzeba potrafi膰 z艂owi膰
Nawet, je艣li mia艂 to by膰 偶art, to raczej z tych "mniej smacznych". Regulamin obowi膮zuje na ca艂ym forum, polecam przypomnienie sobie g艂贸wnych jego zapis贸w - http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
#1213 OFFLINE
Napisano 04 grudzie艅 2019 - 23:32
Ryby s膮 tylko trzeba potrafi膰 z艂owi膰
Nie za du偶e te 偶ywce zabrali艣cie ze soba? Przypominam, 偶e w okr臋gu elbl膮skim jest zakaz u偶ywania japonki jako 偶ywca. Swoja drog膮 niez艂e przy艂owy.
U偶ytkownik bartsiedlce edytowa艂 ten post 05 grudzie艅 2019 - 10:45
#1214 OFFLINE
Napisano 06 grudzie艅 2019 - 11:47
#1215 OFFLINE
Napisano 06 grudzie艅 2019 - 23:03
Panowie, jak sytuacja z lodem na jeziorze?
L贸d na jeziorze nieobecny, w najbli偶szych dniach i godzinach miedzy 3 a 7 stopni wi臋c spokojnie mo偶na 艂owi膰.
- havy lubi to
#1216 OFFLINE
Napisano 08 grudzie艅 2019 - 14:30
Panowie, wybieram si臋 pod koniec tygodnia na to jezioro i poniewa偶 jad臋 tam pierwszy raz to mam pro艣b臋 o wskaz贸wki co do przyn臋t i "miejsc贸wek" na szczupaka.
Podpowiedzcie co艣 a jak po艂api臋 to przed zwolnieniem do wody cykn臋 fot臋 i wrzuc臋 na forum
#1217 OFFLINE
Napisano 08 grudzie艅 2019 - 15:53
Panowie, wybieram si臋 pod koniec tygodnia na to jezioro i poniewa偶 jad臋 tam pierwszy raz to mam pro艣b臋 o wskaz贸wki co do przyn臋t i "miejsc贸wek" na szczupaka.
Podpowiedzcie co艣 a jak po艂api臋 to przed zwolnieniem do wody cykn臋 fot臋 i wrzuc臋 na forum
Je偶eli jedziesz tam pierwszy raz to powiniene艣 zabra膰 se sob膮 osob臋 kt贸ra zna wode, lub liczy膰 na swoje umiej臋tno艣ci. To jezioro ma oko艂o 1000 ha i c贸偶 z tego, 偶e napisz臋 Ci, 偶e ryby s膮 u Olewnika, to okolo 100ha. Podpowiem Ci inaczej, p艂ywaj tam gdzie w okolicy sa inne 艂贸dki. To bedzie najlepsza wskaz贸wka, na dzi艣. By膰 mo偶e kolejne razy, tak jak ja bedziesz od nich ucieka艂. Przyn臋ty stosuj zawsze ye ktore najbardziej lubisz, wiara czyni cuda, a dostosuj je do wody na jak膮 trafisz. Mam tam niez艂e wyniki, ale nigdy nie lowie szablonowo. Ta woda jest za czesto zmienna, jednego dnia potrafi stracic nawet 50cm glebokosci i juz nie polapiesz tam gdzie lapales wczoraj, mocne ochlodzenie tez wykluczy pewne strefy tego jeziora. Tam po prostu trzeba caly dzien plywac.
- BOB lubi to
#1218 OFFLINE
Napisano 08 grudzie艅 2019 - 16:11
Tak jak napisa艂 Matteoo - nie ma czego艣 takiego jak "bank贸wki" na Dru偶nie. Po prostu trzeba by膰 ca艂y dzie艅 na wodzie i wstrzeli膰 si臋 w godziny 偶erowania i gusta szczup艂ych w danym dniu - czyli rzuca膰, zmienia膰, rzuca膰, zmienia膰 i tak do b贸lu
Jednak s膮 dwie rzeczy, kt贸re ja stosuj臋 zawsze na Dru偶nie: szukam mo偶liwie czystej wody i 艂owi臋 tylko du偶ymi - nigdy nie 艂owi臋 mniejszymi przyn臋tami ni偶 15 cm. Oczywi艣cie wielu w臋dkarzy tam 艂owi膮cych ma na koncie metr贸wki na 7-9 cm gumki, ale ja 艂owi臋 zawsze na grubo bo tak lubi臋 i to mi si臋 sprawdza
- BOB i docent1985 lubi膮 to
#1219 OFFLINE
Napisano 08 grudzie艅 2019 - 16:11
Zabierz kij do p艂ywaj膮cych jerk贸w 10-15 cm. Kolory naturalne (p艂o膰, szczupak ale i co艣 z oczojeb贸w)
Kije (lub kij) kt贸re ogarn膮 gumki ok. 12 cm na g艂贸wkach 3-10gr oraz gumy 20-25cm bez obci膮偶enia. Kolory per艂a z b艂臋kitem, naturalne (jak jerki) i jakie艣 zwariowane papugi. Szukaj czystej wody lub wyra藕nego styku wody kawa z mlekiem i czystej.
Zachowuj na 艂贸dce absolutn膮 cisz臋. Zero stukania i nawet g艂o艣nego gadania (jak butelka szklana upadnie a dno to zmie艅 miejsc贸wk臋. Nawet elektryk wy艂膮czaj z wyprzedzeniem i dop艂ywaj w dryfie.
U偶ytkownik BOB edytowa艂 ten post 08 grudzie艅 2019 - 16:12
#1220 OFFLINE
Napisano 08 grudzie艅 2019 - 17:04
Wielkie dzi臋ki za podpowiedzi. Ju偶 wiem jak mniej wi臋cej si臋 przygotowa膰 sprz臋towo. Wiem 偶e nikt mi nie powie z pod kt贸rej trzcinki wyj膮膰 metr贸wk臋. Bardziej chodzi艂o mi w pytaniu na kt贸r膮 cz臋艣膰 wody si臋 kierowa膰, czego nie napisa艂em w swojej pro艣bie, za co przepraszam.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych