Jesli 25m,to co dalej...?Dobrze Patryk radzi 25 m to kolos do takiej witki.
A jesli 20m to...?
co radzicie...
Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 marzec 2016 - 14:28
Jesli 25m,to co dalej...?Dobrze Patryk radzi 25 m to kolos do takiej witki.
Napisano 18 marzec 2016 - 14:36
Czy 25m,12m,8m,5m,i dalej 4v?
lub 20m,10m,6m,5v i dalej 4v?
Który z tych stożków bedzie lepszy do tej kluchy i dlaczego?
Napewno ten drugi lzejszy...a jak z wlasciwosciami rzutowymi?
Użytkownik MarcinZ edytował ten post 18 marzec 2016 - 14:38
Napisano 18 marzec 2016 - 14:38
Moim zdaniem 2 opcja - czytając rady bardziej doświadczonych kolegów własnie v4 w tunel - choćja bym dał W4 Tak dla przekory
Napisano 18 marzec 2016 - 14:40
Moim zdaniem 2 opcja - czytając rady bardziej doświadczonych kolegów własnie v4 w tunel - choćja bym dał W4 Tak dla przekory
4w..boje sie o klejenie żyłki do blanku na tak długim kijku..
Napisano 18 marzec 2016 - 14:50
Matchowa 20 w zupełności wystarczy. 25M to jest nie zła "kobyła"....
Dobrze Patryk radzi 25 m to kolos do takiej witki.
Kiedyś robiłem zaczynając od 20 ale od jakiegoś czasu potestowałem, przy takich kijkach sporo ustawień i setów....i zmieniłem całkowicie mój secik pod takie kijki, wnioski oparłem na kilku godzinach testowania nad wodą rzutów przy użyciu żyłki, nielotów i dwóch rozmiarów kołowrotka. różnica jest na korzyść 25, około 10% na odległości. Gdybym zbroił pod wabiki typu jig i cieniutką plecionkę to faktycznie zaczął bym od 20, a nawet od 16, robiłem takie eksperymenta.
Dodatkowo przy tego typu blankach z racji na dość głębokie ugięcie przelotke startową stawiam bliżej kołowrotka, dlatego bardziej mi 25 pasuje, a jej waga, poprzez umiejscowienie nie ma wpływu na zachowanie wędki.
Jak dla mnie skreślanie 25 z zasady nie jest dobrym posunięciem, wszystko tak naprawdę zależy od blanku, jego pracy, ugięcia i tego co chcemy osiągnąć.
Oczywiście powyższe to moje prywatne doświadczenia i można się z nimi zgodzić lub nie
Napisano 18 marzec 2016 - 15:47
a wiec zrobie na secie tym pierwszym od 25m...zobaczymy co z tego wyjdzie...co prawda mam juz tak kijek przerobiony z setem od 25m..
Dzieki wielkie za tak obszerne wyjasnienie...
Napisano 18 marzec 2016 - 21:53
W4 możesz zawsze lekko podgiąć do pionu ...ponieważ oryginalnie są nieco polożone w stronę blanku
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych