No to jeśli tak to półtorakoniówkę pociągnie
Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby
#3721 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2022 - 22:34
#3722 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2022 - 23:30
#3723 OFFLINE
#3724 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2022 - 06:42
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 13 marzec 2022 - 07:00
#3725 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2022 - 16:17
Ciekawe z jakim silnikiem ten Land Cruiser ? Notabene w ostatnich tygodniach sporo takim samochodów widywałem na s 7.
Pewnie z jednym słusznym czyli 4.0 w benzynie.
- nalewator i Jozi lubią to
#3726 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2022 - 21:32
Cornel mam Kuge 2008 r 2.0 TDCi 136 KM .
Na zimówkach bo przymus jako tako za to na letnich Crosach super jak dla mnie .
Nie wiem dlaczego znajomego pali 10 l ON moja 7 l On /100 km w trasie spalenie do 6 l ON .
Ciągam przyczepkę 650 kg nad Bug i woduje bez problemu zero betonowych slipów .
Ceny części śmieszne , naprawy proste , komputer sprawdzi każdy mechanik .
Jak na razie nikt mnie z błota nie wyciągał bo to nie 4x4 ale niektórzy nie rozróżniają SUV-a od terenówki .
Terenówka to samochód do którego można zamontować wyciągarkę
Teraz myślę nad zakupem staruszka do remontu pewni Vitara Long V6 lub coś podobnego .
Na emeryturce będzie co robić .
#3727 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2022 - 12:06
Kacper renówek nie poleca
#3728 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2022 - 10:31
Janek,tam było chrzczone..pod Niemców 😉Może i tak ale przestałem lać na orlenie jak mi z wodą paliwo zalali. Tak dla zasady.
#3729 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2022 - 14:50
Podczas spaceru nad jeziorko Czerniakowskie w Warszawie, wypatrzyłem takie autko. Idealne dla wędkarzy łowiących na trawele
Załączone pliki
- Jozi i Tom Rob lubią to
#3730 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2022 - 18:29
- BOB i tiko lubią to
#3731 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2022 - 21:20
Bulwarowe chyba.
#3732 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2022 - 07:25
#3733 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2022 - 09:10
Ilekroć oglądam takie filmiki oczami wyobraźni widzę te rozjechane tarliska, ostoje zwierząt wodnych wszelakich. Rzeki to nie tylko pstrągi ale też kozy, piskorze i wiele innego maleństwa...
- nalewator, godski, suhhar i 8 innych osób lubią to
#3734 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2022 - 10:23
Ilekroć oglądam takie filmiki oczami wyobraźni widzę te rozjechane tarliska, ostoje zwierząt wodnych wszelakich. Rzeki to nie tylko pstrągi ale też kozy, piskorze i wiele innego maleństwa...
Bo normalni ludzie tak się nad rzekami i innymi wodami nie zachowują. Na swoim podwórku nich rozpiździej robią.
- Tom_S, Piotr Gołąb, pawelHERP i 2 innych osób lubią to
#3735 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2022 - 11:23
To nie jest giełda!
#3736 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 08:21
U mnie do (wy)ciągania łódki (acz nie wyłącznie) zawitało Volvo V60 CC D4 (czyli 5-cylindrowy diesel 2,4l) z napędem 4x4.
Testy z łódką dopiero maj/czerwiec, ale nie mam wątpliwości, że otwierają się nowe możliwości vs. dotychczasowe auto z napędem na 'ośkę'.
@mario Pojeździłeś już troche nim aby powiedzieć jak w wędkarsko-tripowym życiu się sprawuje? Zastanawiam się mocno nad tym modelem a na internecie opinie dosyć skrajne.
#3737 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 09:02
Użytkownik MARIUSZ 69 edytował ten post 12 kwiecień 2022 - 09:02
- mario, gulf i malinabar lubią to
#3738 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 09:26
@mario Pojeździłeś już troche nim aby powiedzieć jak w wędkarsko-tripowym życiu się sprawuje? Zastanawiam się mocno nad tym modelem a na internecie opinie dosyć skrajne.
Trochę pojeździłem, ale jeszcze niewędkarsko (nie zapinałem przyczepki).
Auto prowadzi się doskonale - twarde (wzmocnione) zawieszenie i stały napęd 4x4 robią różnicę (nie udało mi się po śnieżycach pod koniec złapać uślizgu na letnich oponach, a mocno się starałem na bocznych drogach). Mega wygodne fotele. Przestrzennie dla kierowcy i pasażera. Wysokiej jakości materiały wykończeniowe (nic się nie rysuje, nie skrzypi, etc.). Świetne brzmienie i zachowanie silnika na wyższych obrotach (można zapomnieć, że to jednostka wysokoprężna).
Minusy: Nieco twardo zestrojone wspomaganie kierownicy przy manewrach parkingowych może irytować (ale w trasie to zaleta). Mało miejsca z tyłu dla pasażerów. Niezbyt pojemny bagażnik (dopiero rozłożenie tylnych siedzeń daje fajną przestrzeń - fotele tworzą z podłogą bagażnika płaską powierzchnię). 'Tradycyjny' (czyli przestarzały) system informacyjno-rozrywkowy. 6-biegowa automatyczna skrzynia mogłaby szybciej reagować. Klekot na niskich obrotach (jak to w silniku wysokoprężnym)
Spalanie w okolicy 8l (50/50 trasa i miasto).
Zapraszam na obejrzenie i przejażdżkę - to najlepszy sposób na weryfikację
- Sleepy Jeezy i MARIUSZ 69 lubią to
#3739 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 10:25
Dzięki za szczegółową odpowiedź sporo mi rozjaśnia
Przy okazji może zapytam szerzej, pewnie troche osób stało przed podobnym wyborem. Szukam czegoś na tripy po europie czyli priorytetem było by to aby wygodnie i przyjemnie sie jechało po autostradach. Aspekt terenowy ma o mniejsze znaczenie ale miło by aby nie przejmować się pogodą czy leśną ścieżką w np. północnej Szwecji czy ciężkim dojazdem pod miejscówke. Przyczepki nie będę w ogóle ciągał . Reasumując jakiś "autostradowy wyprawowiec"
Lubie duże samochody i wysoko w nich siedzieć także wszelkie combi odpadają. Mam do wydanie 60-80k być może więcej jeśli bedzie tego warte auto.
Z tego co patrzyłem pasowało by mi:
- xc60- wyzej wymienone, troche martwi mnie bagażnik i ponoć słabe właściwości terenowe
- Forester 2.0 xt - na papierze idealny ale obawiam się że troche za mały, musze się nim jeszcze przejechać i na zywo zobaczyc wnetrze
- Discovery 4 - wydaje mi się idealny ale landrowery troche kojarza mi sie z usterkowoscia, pewnie blednie ale w glowie zostaje
- grand cheeroky IV- sam nie wiem co o nim myśleć ale wydaje się ciekawy
Obecnie mam xtraila 2.2 z '06 i najchętniej kupiłbym jego nowsza, wiekszą, mocniejsza kopie
#3740 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 14:59
Ze zwrotnością też ok, żona jeździ i wszędzie się mieści i nie narzeka że duży.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych