Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4692 odpowiedzi w tym temacie

#4501 ONLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 473 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano 20 listopad 2024 - 21:20

Ciekawe jak oni mają zakazać remontu samochodów .
Chyba części zlikwidują z sklepów .

Panowie z tym zakazem to propaganda ruskich troli. Powyciągali jakieś stare propozycje UE na które się państwa członkowskie nie zgodziły i to dawno upadło. Teraz sieją zamęt jedynie i tyle w temacie.

Dajcie sobie na luz z takimi wstawkami bo jeszcze jaki wrażliwy na zawał zejdzie.

Użytkownik darek63 edytował ten post 20 listopad 2024 - 21:20

• godski i md30 lubią to

#4502 OFFLINE   Tabor

Tabor

OO7

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 945 postów
  • LokalizacjaInnemiejsce
  • Imię:Tetryk
  • Nazwisko:Tetryk

Napisano 20 listopad 2024 - 22:35

Ruskie nie ruskie .

Jeszcze nie dawno nie wierzyłem w wiele spraw  dotykających życia zwykłych ludzi .

Teraz wiem i jestem pewien że wiele spraw w UE robionych jest bez wiedzy obywateli UE .

Wprowadzono już w UE podatek od CO2 dla rolników  do tej pory nie do pomyślenia .

Poczytajcie sobie tylko dokładnie jakie przeglądy mają mieć zwykłe nasze domy i jakie będą dodatkowe koszty .

Ja nie mogę wynająć lokalu bez audytu .

Po prostu samochód nie przejdzie przeglądu technicznego , dokładnego  i  do domku wrócisz lawetą .

#4503 ONLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 473 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano 20 listopad 2024 - 22:49

Akurat to, że jest generalnie do bani i idziemy na dno to nie potrzeba nikomu mówić. Każdy już to odczuwa na własnej skórze (czytaj we własnej kieszeni przez eko złamasów - czyli biznes). Ja jedynie odniosłem się do tej starej propozycji która upadała, a ruskie farmy troli to teraz wyciągają jak wiele innych takich, i sieją zamęt. Innych tematów nie chcę nawet poruszać, bo ani temat o tym, a i nerw szkoda.

#4504 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 904 postów

Napisano 21 listopad 2024 - 08:28

Oglądam te zdjęcia na telefonie i widzę dramat także lepiej nic z tym nie rób i jeździj aż się złamie bo szkoda kasy i roboty :) a co to za autko i ile ma lat ?

Grand Vitara 2011r -

#4505 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1159 postów
  • LokalizacjaBug i bużyska

Napisano 22 listopad 2024 - 12:46

Witajcie, czy ktoś z szanownego grona posiada Hondę crv 6 gen. 2024 ? Interesuje mnie napęd awd czy radzi sobie na dzikim piaszczystym slipie z łodzią 500-700 kg

Użytkownik Radbraw edytował ten post 22 listopad 2024 - 13:18

#4506 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3563 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 22 listopad 2024 - 15:02

Kolega z piłki z Orlika dostał w zastępstwie to auto,pojeździł po lesie w kopnym piasku i wyskakiwał komunikat o przegrzanym napędzie.Pewnie da radę łódź wyrwać ale,nie wiem jak z tym piłowaniem na piaszczystym slipie,bez esp może ok ,ale na włączonym będzie moc odcinało. Mi w foresterze  X-mode daje na koło (nawet jedno które ma przyczepność) całą parę.

W CRV nie wiem jak,może weź na jazdę próbną tą Hondę.

#4507 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1159 postów

Napisano 22 listopad 2024 - 16:44

Wezmę ale łódki nie dadzą podpiąć, dzięki za info.
Tego piachu raptem kilka metrów, 10 max
…Żeby subaru paliło mniej …

Użytkownik Radbraw edytował ten post 22 listopad 2024 - 16:50

#4508 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 22 listopad 2024 - 16:49

Witajcie, czy ktoś z szanownego grona posiada Hondę crv 6 gen. 2024 ? Interesuje mnie napęd awd czy radzi sobie na dzikim piaszczystym slipie z łodzią 500-700 kg

w 6 gen hybrydzie masz przyczepkę hamowaną maks dmc 750 kg a niehamowaną zdaje się 400. Co ty chcesz tym ciągać? Chyba że z US jeszcze 1.5  silnik bo takie egzemplarze tez są. 

p.s. mam V gen 1.5 jbc. 

Użytkownik rower26 edytował ten post 22 listopad 2024 - 16:49

#4509 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1159 postów

Napisano 22 listopad 2024 - 16:53

600 dmc bez hamulca

Użytkownik Radbraw edytował ten post 22 listopad 2024 - 16:54

#4510 ONLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 969 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 22 listopad 2024 - 19:08

Wezmę ale łódki nie dadzą podpiąć, dzięki za info.
Tego piachu raptem kilka metrów, 10 max
…Żeby subaru paliło mniej …

Czemu nie?

1. Zmień salon. Jak auto ma hak, a Ty chcesz kupić nowe to łachy nie robią. Podpisujesz papier o jazdę próbną i jak nie utopisz i oddasz całe nikomu nic do tego co robiłeś.

2. Jak nie ma haka to ciągnij po piachu na kółku i haku do holowania. 
3. Weź na dzien takie auto z wypożyczalni.

Szkoda kupić drogie auto które nie spełnia wymagań.

Użytkownik Qh_ edytował ten post 22 listopad 2024 - 19:09

• M a r a s lubi to

#4511 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 22 listopad 2024 - 19:35

600 dmc bez hamulca

Doczytałem, fakt, niehamowana 600 kg. Czyli tyle samo ile w mojej 1.5. Jeśli napęd dołączany działa tak samo jak u mnie to będzie pan zadowolony. Nie zdarzyło mi się jeszcze zakopać. Choć wiadomo nie jest to terenówka. Wyciągałem parę łódek kolegów gdzie np Tiguan ale fwd nie dał rady. IV generacja ponoć miała najgorszy napęd na 4 koła. Ciągam przyczepkę hamowaną dmc 900. Na wyjazd do Szwecji jak załadujemy łódź to na pewno całość te 900 kg przekracza. Bez gratów w łodzi całość szacuję że ok 750-800 kg waży.

Użytkownik rower26 edytował ten post 22 listopad 2024 - 19:38

#4512 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1182 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 22 listopad 2024 - 20:14

Czemu nie?

1. Zmień salon. Jak auto ma hak, a Ty chcesz kupić nowe to łachy nie robią. Podpisujesz papier o jazdę próbną i jak nie utopisz i oddasz całe nikomu nic do tego co robiłeś.

2. Jak nie ma haka to ciągnij po piachu na kółku i haku do holowania. 
3. Weź na dzien takie auto z wypożyczalni.

Szkoda kupić drogie auto które nie spełnia wymagań.

Ale gdy poszło coś nie tak ,gdybyś się zakopał w piachu to kto Cię wyciągnie ?

Weź kumpla i jedzcie na dwa auta ,on z łódką  a Ty demonstracyjnym autem nad wodę i tam robicie testy . Aha nie zapomnijcie liny może się przydać na tą nową moto technologię  :D  

edytka : źle zacytowałem  :o

Użytkownik M a r a s edytował ten post 22 listopad 2024 - 20:15

#4513 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1159 postów

Napisano 22 listopad 2024 - 23:40

Doczytałem, fakt, niehamowana 600 kg. Czyli tyle samo ile w mojej 1.5. Jeśli napęd dołączany działa tak samo jak u mnie to będzie pan zadowolony. Nie zdarzyło mi się jeszcze zakopać. Choć wiadomo nie jest to terenówka. Wyciągałem parę łódek kolegów gdzie np Tiguan ale fwd nie dał rady. IV generacja ponoć miała najgorszy napęd na 4 koła. Ciągam przyczepkę hamowaną dmc 900. Na wyjazd do Szwecji jak załadujemy łódź to na pewno całość te 900 kg przekracza. Bez gratów w łodzi całość szacuję że ok 750-800 kg waży.

Tak czy siak mało, mój zestaw ma 650 kg będzie trzeba albo zmienić przyczepę albo wybrać inne auto
Szkoda bo auto fajne i tryb holowania posiada.

Użytkownik Radbraw edytował ten post 22 listopad 2024 - 23:49

• Grzech76 lubi to

#4514 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów

Napisano 23 listopad 2024 - 21:08

Tak czy siak mało, mój zestaw ma 650 kg będzie trzeba albo zmienić przyczepę albo wybrać inne auto
Szkoda bo auto fajne i tryb holowania posiada.

Jak miałbym brać teraz bulwarówkę do ciągania łodzi to popatrzyłbym na mazdę cx 60 3.3d. trzeba będzie trochę dołożyc do CR-V ale imho warto. O ile hybrydy w tej cx 60 są mocno kłopotliwe to ludzie bardzo chwalą tego diesla. Paliwo wącha a mocy mu nie brakuje. Sam choruję na Subaru ascent ale to tylko USA.

#4515 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1514 postów

Napisano 23 listopad 2024 - 21:37

Kup raz cos w USA i skończysz EU:)

#4516 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1159 postów

Napisano 24 listopad 2024 - 00:19

Jak miałbym brać teraz bulwarówkę do ciągania łodzi to popatrzyłbym na mazdę cx 60 3.3d. trzeba będzie trochę dołożyc do CR-V ale imho warto. O ile hybrydy w tej cx 60 są mocno kłopotliwe to ludzie bardzo chwalą tego diesla. Paliwo wącha a mocy mu nie brakuje. Sam choruję na Subaru ascent ale to tylko USA.

Diesel odpada…strefa czystego transportu itp

#4517 ONLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 969 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 24 listopad 2024 - 08:40

Ale diesel całościowo dla środowiska przez wiele lat jest mniej obciążający niz hybrydy.

Myślę, ze już za kilka lat będziemy jeździć na wodorze. Na dziś jeszcze drogi uzysk, obawy o bezpieczeństwo, ale jak sie technologia rozwinie … No właśnie, jak sie rozwinie to produkcja wodoru może być tania i powszechnie dostępna. No właśnie, powszechna … a to duży problem dla wielkich tego świata. Znam gościa który ma swoją produkcje H2. Będę się widział w piątek. Podpytam.

I tak mnie natchnęło. Wczoraj pracowałem piłą - dwusów prosty na gaźniku, kosiarka prostacka czterosuwowa spalina, dmuchawa - dwusów. Niestety ostatnimi czasy więcej spałam takimi urządzeniami paliwa niz motocyklem. O łódce juz nie wspomnę. Nikogo to nie obchodzi. Na szczęście. Ani niemieckiego stihla ani skandynawskiej husquarny … czemu? Bo biznes wielkich jest na samochodach. To tam trzeba ludzi dusić pod przykrywką ekościemy … No i ewidencja jest i przeglądy …. Oj żebym nie wykrakał …

#4518 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1467 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 24 listopad 2024 - 08:49

Myślę, ze już za kilka lat będziemy jeździć na wodorze. Na dziś jeszcze drogi uzysk, obawy o bezpieczeństwo, ale jak sie technologia rozwinie … No właśnie, jak sie rozwinie to produkcja wodoru może być tania i powszechnie dostępna. No właśnie, powszechna … a to duży problem dla wielkich tego świata. Znam gościa który ma swoją produkcje H2. Będę się widział w piątek. Podpytam.

Na terenie kombinatu będą produkować wodór - Aktualności - LoveKraków.pl

W Krk właśnie ruszają z inwestycją  :)  

#4519 OFFLINE   Andrzej@45

Andrzej@45

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • LokalizacjaMehren
  • Imię:Melerski
  • Nazwisko:Andrzej

Napisano 24 listopad 2024 - 12:35