Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4692 odpowiedzi w tym temacie

#4521 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 969 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 24 listopad 2024 - 12:46

Tak większe wykorzystanie taczek jest wskazane jak się to wszystko obserwuje.

Ale kiedyś mi jeden rolnik powiedział: „a widział pan, żeby kiedyś syty protestował?”. Za dużo mamy. I nie widzimy, ze tracimy powolutku to co najważniejsze, czyli wolność.

• Pisarz.......ewski Piotr, coma, Filip14 i 1 inna osoba lubią to

#4522 OFFLINE   Krzysztof Jeżyna

Krzysztof Jeżyna

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 301 postów
  • LokalizacjaNowa Aleksandria

Napisano 24 listopad 2024 - 12:54

Jak miałbym brać teraz bulwarówkę do ciągania łodzi to popatrzyłbym na mazdę cx 60 3.3d. trzeba będzie trochę dołożyc do CR-V ale imho warto. O ile hybrydy w tej cx 60 są mocno kłopotliwe to ludzie bardzo chwalą tego diesla. Paliwo wącha a mocy mu nie brakuje. Sam choruję na Subaru ascent ale to tylko USA.

A możesz powiedzieć co jest kłopotliwe w tych hybrydach? Czy tylko poczytałeś w internecie ?
Diesel w cx 60 jest świetny, strefy czystego transportu się nie boi bo ma spełniać nie wprowadzone jeszcze euro 7....

#4523 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1457 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 24 listopad 2024 - 12:56

A możesz powiedzieć co jest kłopotliwe w tych hybrydach? Czy tylko poczytałeś w internecie ?
Diesel w cx 60 jest świetny, strefy czystego transportu się nie boi bo ma spełniać nie wprowadzone jeszcze euro 7....

zaczytane na forach mazdy. Niestety nie jestem w stanie przytoczyć konkretnych bolączek ale nie jest to odosobniony przypadek wśród użytkowników.

#4524 OFFLINE   Krzysztof Jeżyna

Krzysztof Jeżyna

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 301 postów
  • LokalizacjaNowa Aleksandria

Napisano 24 listopad 2024 - 13:03

No właśnie są to pojedyncze przypadki aut z początku produkcji. W moim odczuciu mimo że lubie polatać i posłuchać diesla w tym aucie to hybryda jest mega i jeżeli miałbym gdzie ładować codziennie to jest to świetne rozwiązanie. Jezdzi się cicho płynnie, tanio i szybko. W wislanym błocie trochę lepiej się jezdzi dieslem, jednak to spore i niskie auto wiec za daleko w błotko nie polecam wjeżdżać, cx 5 dużo lepiej sobie radzi. Ps. Nie wyczytałem tego na forach Mazdy ;)

#4525 OFFLINE   Łukasz90

Łukasz90

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 190 postów

Napisano 24 listopad 2024 - 20:09

Miał ktoś do czynienia z Vitarą 1,6 w dizlu ? Jak to się odpycha ,, zwłaszcza w napędzie 4x4 ? Trochę mam awersję do silników mniejszych niż 2 litry. Wiem , wiem w jaką stronę idzie dzisiejsza motoryzacja. Pytam bo znajomy chce mnie cos takiego sprowadzić po bardzo okazyjnej cenie. I tylko dlatego myślę nad zakupem, bo ma jeszcze w ofercie w równie okazyjnej cenie F11 4x4 i ma tego 2litrowego dizelka , ale tego się podobno wystrzegać jak ognia. 

#4526 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1159 postów
  • LokalizacjaBug i bużyska

Napisano 24 listopad 2024 - 21:09

No właśnie są to pojedyncze przypadki aut z początku produkcji. W moim odczuciu mimo że lubie polatać i posłuchać diesla w tym aucie to hybryda jest mega i jeżeli miałbym gdzie ładować codziennie to jest to świetne rozwiązanie. Jezdzi się cicho płynnie, tanio i szybko. W wislanym błocie trochę lepiej się jezdzi dieslem, jednak to spore i niskie auto wiec za daleko w błotko nie polecam wjeżdżać, cx 5 dużo lepiej sobie radzi. Ps. Nie wyczytałem tego na forach Mazdy ;)

Cx5 z silnikami benzynowymi 2.0 i 2.5 są kiepskie w użytkowaniu napęd awd tez mizerny. Mazda sama w sobie to bardzo dobra marka lecz ma kłopot z serwisem… wciskanie ludziom kitu i robienie z nich idiotów jest na porządku dziennym przynajmniej w stolicy. Wyjątkiem jest aso na Ostrobramskiej gdzie nie mają sprzedaży jedynie sam serwis i lepszy i tańszy od konkurencji.

#4527 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 29 listopad 2024 - 23:51

:ph34r:

https://motoryzacja....25-,nId,7866191

#4528 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1182 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 30 listopad 2024 - 09:53

Najłatwiej będzie im wyłapać taksówkarzy i innych przewoźników na aplikacje czy ten różnej maści  busy. Bo jakoś sobie nie wyobrażam ,że ktokolwiek do mnie podchodzi np. pod lidlem i sprawdza mi auto .   

• psd27 lubi to

#4529 ONLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1467 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 30 listopad 2024 - 16:43

Kilkanaście lat temu śmiałem się z Włochów że chowają radia pod szmatami albo wyciągają (kiedyś były wyciągane) jak widzą patrol ale nigdy nie przyszło mi na myśl że w Polsce będzie podobnie   :D

• coma lubi to

#4530 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3676 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 30 listopad 2024 - 20:05

:ph34r:

https://motoryzacja....25-,nId,7866191

Fajnie, że przypominasz obowiązujące zasady, to zawsze cenna inicjatywa:
https://forsal.pl/tr...ja-mandaty.html

Myślę, że warto żebyś też czasem sięgnął do historii i sprawdził + podał, kto je uchwalił - to byłoby wartościowe dla czytających Twoje posty.

• Marcyś i chlodnica lubią to

#4531 ONLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1052 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 30 listopad 2024 - 20:16

Najłatwiej będzie im wyłapać taksówkarzy i innych przewoźników na aplikacje czy ten różnej maści busy. Bo jakoś sobie nie wyobrażam ,że ktokolwiek do mnie podchodzi np. pod lidlem i sprawdza mi auto .

Pełna zgoda - przepis z czapy, którego nie da się wyegzekwować 😀 Prseciez nawet jeśli zrobią zdjęcie, to jaki to jest dowód, że to radio jest sprawne….?

#4532 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 30 listopad 2024 - 21:28

Zrobię taką klapkę na radio z napisem "możecie mi obci...ąć". Tyle że bez kropek
  • psd27 lubi to

#4533 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów

Napisano 30 listopad 2024 - 21:55

Myślę, że warto żebyś też czasem sięgnął do historii i sprawdził + podał, kto je uchwalił - to byłoby wartościowe dla czytających Twoje posty.

O jakże cenna rada od moderatora. To tak jednak można? Zazwyczaj jak tak robiłem dostawałem punkty. No chyba, że szanowny Mario już się nie kryje, że to działa tylko w jedną stronę.  :ph34r:

• Biesan i strary lubią to

#4534 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3676 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 30 listopad 2024 - 22:01

W jaką stronę? Masz jakąś preferowaną?
Wrzucasz informacje bez kontekstu, więc go dodaj - poprosiłem o to jako użytkownik, nie moderator (bez zielonej czcionki - nie zauważyłeś?)

#4535 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów

Napisano 30 listopad 2024 - 22:36

W jaką stronę? Masz jakąś preferowaną?
Wrzucasz informacje bez kontekstu, więc go dodaj - poprosiłem o to jako użytkownik, nie moderator (bez zielonej czcionki - nie zauważyłeś?)

Moderator wypowiadający się jako użytkownik namawiający do łamania regulaminu jerkbait. No tego się nie spodziewałem, brawo  :clappinghands:

• strary lubi to

#4536 OFFLINE   Misiek1

Misiek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 191 postów
  • LokalizacjaMyślenice
  • Imię:Michał

Napisano 30 listopad 2024 - 23:51

https://www.auto-swi...petycje/yfgjdlm

,,Od 1 lipca 2026 r. natomiast "Mieszkańcy Krakowa" Proponują wprowadzenie normy EURO 5 dla pojazdów z silnikami benzynowymi oraz EURO 6 dla samochodów z silnikami diesla." Coś czuje ,ze chodzi ot o by ludzie zgodzili się na mniejsze zło. Najpierw przedstawią zaporowe prawo potem przy ,,piskach" ludzi deczko p[poluzują i ludzie będą szczęśliwi. 

• coma i S.N. lubią to

#4537 ONLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1467 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 01 grudzień 2024 - 00:30

Może będę egoistą ale jak pięknie by się jeździło po kraku 😀

#4538 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1182 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 01 grudzień 2024 - 10:17

Przyznam się ,że z chemii byłem cienki  :)  . Elektrolit do motocykla sam składniki mieszałem do tego jakiś karbid do beczek co by dekle odrywało .Była też saletra z cukrem .

Taki przykład Wam podam.

Outlander  2.0 DID diesel    emisja spalin to 177g/km CO2 - rocznik 2008 

Kia Sportage  1,6 benzyna  emisja spalin to  188 g/km CO2 -rocznik 2024 

Czy mi ktoś wytłumaczy ,że ten Otlander  jest be i trzeba go jak najszybciej zutylizować . Przecież ma mniejszą emisję spalin i do centrum czystego powietrza  nie wjadę  

Użytkownik M a r a s edytował ten post 01 grudzień 2024 - 10:19

• psd27 lubi to

#4539 ONLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1052 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 01 grudzień 2024 - 10:27

Outlander 2.0 DID diesel emisja spalin to 177g/km CO2 - rocznik 2008
Kia Sportage 1,6 benzyna emisja spalin to 188 g/km CO2 -rocznik 2024

Czy mi ktoś wytłumaczy ,że ten Otlander jest be i trzeba go jak najszybciej zutylizować . Przecież ma mniejszą emisję spalin i do centrum czystego powietrza nie wjadę

Też się nie znam, ale ten artykuł trochę odpowiada na Twoje pytanie. W skrócie - nie o samo CO2 chodzi: https://motoryzacja....emisji-mercedes

Co do tych norm, to bardzo subiektywnie - czasem muszę przeparkowac jeden (benzyna, 4l, euro4) czy drugi (benzyna, 3l, euro6) samochód w garażu podziemnym. Po przeparkowaniu tego z euro 4 śmierdzi dużo bardziej 😀 Co nie zmienia faktu, że chciałbym móc dalej jeździć tym samochodem :-) Nadal uważam, że bardziej „eko” są ludzie, którzy długo jeżdżą jednym samochodem, bo dużo większym obciążeniem dla przyrody jest produkcja tego samochodu.

Użytkownik psd27 edytował ten post 01 grudzień 2024 - 10:41

• M a r a s lubi to

#4540 OFFLINE   Lepton

Lepton

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów
  • Imię:Andrzej

Napisano 01 grudzień 2024 - 10:42

Może będę egoistą ale jak pięknie by się jeździło po kraku

Jeszcze lepiej gdyby dopuszczono  tylko elektryki.

A najlepiej, "nikt nie jeździ poza stałymi mieszkańcami".

Sądzę, że Twój egoizm osłabł by co nieco  :P.

• Voldemort lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych