Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby
#701 ONLINE
Napisano 24 lipiec 2016 - 08:45
#702 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2016 - 09:18
#703 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2016 - 15:50
Może być nadgryziony rdzą, byle by rama, napędy i silnik był zdrowy.
Wizualnie- to nie autka do lansu a do roboty...
Kolega Marioo wspomniał o Patrolu.
Wybór zawsze jest uzależniony swoimi potrzebami.
Mój wybór padł na Vitare bo jakichś mocno ciężkich dojazdów na miejscówki nie mam.
Jak fest podleje- też da radę w tym terenie.
Kolejny aspekt to taki, że Vitara jest takim kompromisem również na szose- mam nad wodę ok 40km.
A i do roboty nią dojeżdżam jakieś 130km...
Mała, zwinna bestia.
- Marioo lubi to
#704 OFFLINE
#705 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2016 - 21:22
Witam wszystkich,
potrzebuje opinii o samochodzie suzuki vitara 2.0 hdi 90km. Przymierzam się do zakupu takiego auta. Jakie wady, zalety ma silnik hdi, jeśli ktoś uzytkuje jakie spalanie itp.
pozdrawiam
#706 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2016 - 21:40
Chyba chodzi o Grand Vitarę i silnik 2,0 HDI koncernu PSA, ale on miał 109 koni
#707 OFFLINE
Napisano 12 sierpień 2016 - 06:28
Pierwsza i zasadnicza wada to mułowatość a reszta to jak to francuski diesel starej daty, da się z nim żyć, ale nie jest łatwo
#708 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2016 - 20:26
Co myślicie o subaru impreza wersja wagon? 4x4, wiekszy przeswit niz w zwyklej osobowce, praktycznie combi, wydaje się być świetnym kompromisem jako miejsko-wędkarskie auto.
Myślę też nad outbackiem jednak nie jestem zbytnio przekonany do SUVów.
#709 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2016 - 21:10
Z koncernu subaru mogę polecić forestera posiadam takie autko z 2006r. wyższe od imprezy silnik 2.0 benz+lpg nie miałem żadnych problemów z dojazdami nad wodę a wożę ze sobą jeszcze łódkę około 110kg z silnikiem 50kg daje radę bez problemów jedyna wada tych aut mało części zamiennych no i ich ceny ale coś za coś.
- gulf lubi to
#710 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2016 - 21:23
Forester, Outback- gdybym miał kupić odzielny samochód na ryby nawet bym się nie zastanawiał Jednak musze połączyć to z codziennym użytkowaniem gdzie 99% to miasto i ucywilizowane dojazdy na łowika. Do tego 1% jednak potrzebowałbym troche więcej zdolności terenowych niż ma przeciętna osobówka.
#711 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 00:41
Jeffrey w Twoim wypadku tylko forek bo , wymiary zewnetrzne zbliżone do imprezy a wyższy i w miescie w niczym to nie przeszkadza . Benzyna lub diesel . Impreza jedynie słuszna to wrx lub wiadomo sti Osobiście śmigam legasiem ale za duży jest i stosunkowo mały prześwit ma , w przyszłości dziabnę XV zdecydowanie lub wrx-a może . Jaką marką chcę jeździć to wiem na 100% ale z wyborem modelu jak na swoje potrzeby to nie trafiłem .
W sumie to bierz wrx-a
#712 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 02:25
Jesli miałbym sti brac to wolalbym evo. Tylko musiałbym wybierac trasy z kilkoma stacjami benzynowymi i serwisami po drodze W moim przedziale cenowym niby cos by sie znalazlo ale bylo by tak skatowane ze kasa w bloto.
#713 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 21:34
Jeśli Forester, to unikaj diesla z filtrem cząstek stałych, same problemy.
#714 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 21:46
Jeśli Forester, to unikaj diesla z filtrem cząstek stałych, same problemy.
Bartek, w większości samochodów da się to cholerstwo usunąć.
#715 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 21:56
Zgoda, ale pojedź bez filtra za granicę, pierwsza kontrola i jesteś ........................... bez samochodu
#716 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 22:19
A kto wycina w dosłownym tego słowa znaczeniu (a zamiast tego rurka)?? Wypruwa się wkład, a w sterowniku dezaktywuje. Wizualnie jest ori, check'ów brak, jedynie dymka puści bo prawdziwy diesel musi kopcić
- tomi101 lubi to
#717 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 22:29
Zgoda, ale pojedź bez filtra za granicę, pierwsza kontrola i jesteś ........................... bez samochodu
A kto wycina w dosłownym tego słowa znaczeniu (a zamiast tego rurka)?? Wypruwa się wkład, a w sterowniku dezaktywuje. Wizualnie jest ori, check'ów brak, jedynie dymka puści bo prawdziwy diesel musi kopcić
Tak właśnie jest Bartek. Zero problemów.
#718 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2016 - 22:32
@Elton, Andrzej, nie obraźcie się, ale "polskie" myślenie i patenty nie działają wszędzie.
Kupiłem auto z "chinonami", czyli lampami wyładowczymi zamontowanymi w zwykłych kloszach, produkcji państwa środka. Nomen, omen, zainstalowane zostały w polskim salonie marki Toyota. Pierwszy wyjazd i dostałem w dupę, 150 Euro za niedozwoloną przeróbkę i kwit na 24 godziny, by opuścić kraj "złowienia". Jak mnie policjant poinformował, to najniższa z kar za niedozwolone przeróbki, a ingerencja w normy emisji jest szczególnie restrykcyjnie traktowana, więc nie polecam.
Nasza, narodowa, przypadłość polegająca na traktowaniu wszystkich dookoła jak idiotów, nie sprawdza się poza regionem europy wschodniej.
- tpe, Białek, Karol Krause i 1 inna osoba lubią to
#719 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2016 - 07:14
#720 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2016 - 09:13
A może to producenci traktują nas za idiotów i my jako jedni z niewielu jakoś z tymi glupotami sobie radzimy.
- Jeziorm 1, Elton, Zwierzu i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych