Witajcie
Pytanie może mało terenowe ale motoryzacyjne.
Wiek opony, DOT... 2X9X to który rok?
Normalnie jest parami, tydzień i rok. Tutaj nie mam pojęcia.
Wyszukiwarka też słabo mi wypluwa wyniki....
Pozdrawiam
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 grudzień 2019 - 13:13
Witajcie
Pozdrawiam
Napisano 16 grudzień 2019 - 14:39
Witajcie
Pozdrawiam
https://wulkanista.p...rodukcji-opony/
Napisano 16 grudzień 2019 - 14:55
Dziękuję, ale nie widzę tam odpowiedzi na pytanie.
Opony Hankooka. 2x9x to miejsce produkcji. Idę szukać czy są gdzieś jakieś numery daty.
Użytkownik Marcyś edytował ten post 16 grudzień 2019 - 15:04
Napisano 16 grudzień 2019 - 16:29
Napisano 16 grudzień 2019 - 16:32
Marcyś pstryknij fotę nieco wiekszą będzie łatwiej . Bo czasami te coś z ix-ami jest obok DOT-u.
Użytkownik M a r a s edytował ten post 16 grudzień 2019 - 16:34
Napisano 16 grudzień 2019 - 16:43
Napisano 16 grudzień 2019 - 17:36
Dziękuję, ale nie widzę tam odpowiedzi na pytanie.
Opony Hankooka. 2x9x to miejsce produkcji. Idę szukać czy są gdzieś jakieś numery daty.
Jeżeli kupiłeś z drugiej ręki, to bywa, że "uczciwy" sprzedawca usunął ten numer.
Napisano 16 grudzień 2019 - 17:38
Napisano 16 grudzień 2019 - 19:44
Napisano 16 grudzień 2019 - 19:46
Napisano 17 grudzień 2019 - 23:23
W takim razie po co te x z przodu opony,skoro po wewnętrznej stronie jest druga?rozumiem że obie są takie same jeżeli chodzi o rok oraz tydzień?
Jak po co, a po to co z nami robią we wszystkich branżach. Nie masz myśleć - masz kupować !!!
Napisano 30 grudzień 2019 - 10:41
Cześć! Trochę w temacie, a trochę obok bo o samochodzie na ryby i nie ryby, do życia generalnie. Szukam czegoś niedrogiego (20-25k), w miarę młodego (2010+) i możliwie bezproblemowego w eksploatacji. Moją uwagę przykuła skoda octavia, skoda rapid i ewentualnie opel astra, czy macie jakieś doświadczenie z tymi autami, ewentualnie coś innego do polecenia?
Jestem NIEszczęśliwym posiadaczem peugeot 407, więc za francuzy z góry dziękuję
Napisano 30 grudzień 2019 - 10:52
Octavia jak najbardziej ok .Bagażnik duży i nawet ze zwykłym napędem całkiem dobrze sobie radzi na bezdrożach.Wiem nie jest to samochód terenowy ale jak weźmiesz 4 x 4 to nie powinieneś mieć problemy w poruszaniu się i z rodziną i na ryby. Pakowna jest jak mało która osobówka .
Napisano 30 grudzień 2019 - 11:20
Napisano 01 styczeń 2020 - 13:18
Napisano 01 styczeń 2020 - 14:41
Tutaj zobacz jak sobie vitarka radzi:Panowie używa ktoś Suzuki Grand Vitara II do ciągnięcia łodzi? Rozważam zakup i chętnie bym przeczytał konkretne wypowiedzi użytkowników. Generalnie potrzeba mi coś 4x4 z reduktorem,dobrze żeby gaz przyjmowało
Napisano 01 styczeń 2020 - 16:40
Wszystkie silniki benzynowe dobrze tolerują gaz ale szukaj od 2,4 w górę . 2,7 ma lepszy moment mimo podobnej mocy do 2,4 ale najlepszy jest v6 3,2 daje frajdę z jazdy. Brak ramy i otwarte dyfry ale do ciągania i wodowania przyczepy z łódką jak najbardziej się nadaje.Panowie używa ktoś Suzuki Grand Vitara II do ciągnięcia łodzi? Rozważam zakup i chętnie bym przeczytał konkretne wypowiedzi użytkowników. Generalnie potrzeba mi coś 4x4 z reduktorem,dobrze żeby gaz przyjmowało
Napisano 01 styczeń 2020 - 17:18
Wszystkie silniki benzynowe dobrze tolerują gaz ale szukaj od 2,4 w górę . 2,7 ma lepszy moment mimo podobnej mocy do 2,4 ale najlepszy jest v6 3,2 daje frajdę z jazdy. Brak ramy i otwarte dyfry ale do ciągania i wodowania przyczepy z łódką jak najbardziej się nadaje.
Ten brak ramy to tak nie do końca. co prawda klasycznej ramy nie ma ale ma tzw pół ramę - kołyskę . Twardsze o wiele są przez to od CRV czy Rav-4, ale za to bardzo dobre. Miałem swego czasu 2 szt w domu i jest tak jak pisze Paweł. 2.7 V6 już jest fajna i przyzwoicie jeździ.
Napisano 01 styczeń 2020 - 17:34
@Drac gratuluję zakupu. Jako młody dzieciak marzyłem o jeepie, miałem w pokoju plakat auta i powtarzałem sobie, że kiedyś go kupię. Moim zdaniem wj jest kwintesencją tej marki jak na te czasy. Sam jeżdżę teraz wk2 z 15 roku, ale wj zawsze budzi we mnie pierwotne rządze. Kiedyś go posiądę.
Nie pomyliłeś WJ z XJ-tem ?
Napisano 01 styczeń 2020 - 23:51
Cześć, miał ktoś styczność z ford maverick/escape 2, silnik 2.3 okolice 2005 roku? Mój jimniak robi się za mały i szukam czegoś większego i mniej hardkorowego od jimny
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych