Poniewaz "przed chwila" bylem w takiej samej sytuacji jak Kuba wydaje mi sie (ale moge sie oczywiscie mylic) ze rozumiem o co Kubie chodzi.
Osobiscie rozumiem jego pytanie/zagwozdke/rozwazania tak, ze chcialby przy pomocy sprzetu z najwyzszej polki (wielokrotnie podkreslal ze chcialby Steeza) sprobowac lowic bolenie lotnymi i stawiajacymi w wodzie niewielki opor przynetami w przedziale (3-18g) i dluga 9" wedka.
Co do doboru blanku przez Kube nie mam zadnej watpliwosci, ze wybierze dobrze, gdyz kazdy uwazny czytelnik forum i jego postow zna jego blankowe/boleniowe preferencje. Wlasnie te preferencje jak zadne inne pasuja do potencjalnej castingowej katapulty. Multik w jego przypadku nie powinien "hamowac" umiejetnosci blanku.
Dlatego tez uwazam, ze slusznie mu intuicja podpowiada pojscie w Steeza, wlasnie dlatego ze w tym multiku ma zagwarantowany taki sposob dopasowania elementow wpywajacych na rzut jak w zadnym innym a gdy to bedzie nie do konca satysfakcjonujace, to zawsze moze wymienic przyzwoite seryjne lozyska na BFS-owe.
W druga strone, jesli ten plan zawiedzie to bedzie Kuba mial jasnosc, ze lowienie takie jak lubi, z multikiem jeszcze nie jest mozliwe, bo multiki, nawet te z najwyzszej polki sa do takowego nie zdatne.
Zobaczymy takze ktora ze "szkol rutowych" przypadnie mu do gustu. Ja dlugo sie z tym borykalem i w koncu po wielu analizach swoich rzutow zarowno tych udanych jak i tych po ktorych rozplontywalem brody, wyszlo na to i tzw "stara szkola" pasuje do moich spinningowych sklonnosci najlepiej i zapewnia mi komfort lowienia bez rozplatywania brod...
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 28 luty 2024 - 09:06