Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery JAZ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1092 odpowiedzi w tym temacie

#221 OFFLINE   bobesku

bobesku

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2613 postów
  • LokalizacjaWarta

Napisano 16 grudzień 2012 - 13:04

ok dzięki...w tygodniu lecę do osiedlowej biblioteki B)

#222 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 17 grudzień 2012 - 12:07

Jak pokazuję swojemu synowi, że tutaj (na j.pl) można tak robić (wstawiać post jeden za drugim w odstępach 2-3min. przez tego samego usera), to się zlewamy, bo na innych forach (jego forach o gierkach), dawno poszłyby upomnienia, że tak nie można pisać, bo po to są edycje, ale po co edytować jak można nabić następny poziom w ilości napisanych postów. Może moje pisanie jakoś wpłynie na większe zaangażowanie adminów, tak żeby mój syn nie miał z tego polewki.

Użytkownik J A Z edytował ten post 18 grudzień 2012 - 08:29

#223 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 17 grudzień 2012 - 12:18

15min przykładu, a już zaczyna działać, taki to ma cel.... dawno, dawno temu było inaczej, bardziej treściwie, teraz niestety trzeba się pucować, żeby pomarzyć o tym co było kiedyś.

#224 OFFLINE   NocnyLowca

NocnyLowca

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 521 postów

Napisano 17 grudzień 2012 - 12:33

Każdy się w tych czasach pucuje....

Jacek jesteś Mistrzem w boleniowych  konstrukcjach .. ale daj 2 Shallowki:)

Pozdrawiam:)

#225 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 17 grudzień 2012 - 12:41

Jak?? Ostatnio jak pisaliśmy to chciałeś kupić.... aaaa, cwaniaczku, przypucowałeś i teraz chcesz za free. W ostatniej chwili zaskoczyłem. W moim przykładzie nie chodzi o pucowanie, bo to można tak jak Ty zrobiłeś lub w kilku postach. Chodzi o to, że jest jakaś etykieta na forach, jakiś sposób pisania. Mając 300 coś tam postów, nie zazdroszczę tym którzy mają 1000 i nie naśmiewam się z tych co mają 50. Mody powinny reagować na coś takiego, bo to nie tylko moje zdanie, że to jest śmieszne, ale wielu tak uważa, tylko że ja nie boje się tego napisać, bo zależy mi na normalności i czytelności. Po moim wątku widać, że nie cisnę na pisanie, bo nie ma na to czasu, :D mając tyle wzorów do pokazania, to musiałbym tylko siedzieć na forum i wrzucać.

#226 OFFLINE   NocnyLowca

NocnyLowca

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 521 postów

Napisano 17 grudzień 2012 - 12:47

Powiem Ci...  Rób swoje, a nie zbiedniejesz;)  Choć ta strona to by się dawno przydała:) hehe.

#227 OFFLINE   obcy91

obcy91

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1649 postów
  • LokalizacjaŻabno
  • Imię:Marek

Napisano 17 grudzień 2012 - 12:57

To wszystko zależy od podejścia :) Jeśli jest się dorosłym facetem to wie się że forum jest po to aby pomagać wymieniać poglądy, a to czy ktoś "nabija posty" czy też nie, świadczy o nim samym - duże dziecko, lub po prostu dzieciak.

• Negra lubi to

#228 OFFLINE   Parf

Parf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1013 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Paweł

Napisano 17 grudzień 2012 - 13:25

Taki trend nasilił się ostatnio mimo, że istnieję na forum dość krótko, ledwo ponad rok to widzę różnicę.  Na początku istnienia mojego wątku w dziale LB wstawiałem coś średnio raz na tydzień a może i rzadziej, bo jakoś pokazywanie tego samego (zdj.) lub pisanie o pogodzie to... nic ciekawego)   mimo to potrafił się utrzymać (wątek) te kilka dni  na pierwszej stronie. W tej chwili to po godzinie od aktualizacji trzeba szukać "siebie" gdzieś na drugiej stronce. Każdy ma prawo robić co chce w ramach zdrowo rozumianej demokracji forumowej, ale trzeba też pamiętać o innych użytkownikach, tak po koleżeńsku po prostu. 

#229 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 17 grudzień 2012 - 13:40

Może to, że spada, to dobrze :D . To może oznaczać, że forum żyje, a tego każdy chyba chce. Nie wnikam w jakość, mnie i innych męczy post po poście tego samego usera, jakby nie można było użyć "edycji". Nie wnikam w jakość tych postów, bo teraz w każdym wątku można pisać o samochodach, laskach dmuchanych, pompowanych i malowanych. To też się czyta, bo jak nie ma nic innego. Administracja udostępniła edytowanie postów, po to, jak ktoś coś zapomni lub źle napisze, przeczyta i stwierdzi, że można byłoby inaczej.

APEL

"EDYTUJMY"  posty, a będzie czytelniej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#230 OFFLINE   WOBLER-W1

WOBLER-W1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1784 postów
  • LokalizacjaKonin
  • Nazwisko:Brzuskiewicz

Napisano 17 grudzień 2012 - 17:10

Przychodzę po pracy i oczom nie wierzę . Dywersja u Jaza . Nie wieszaj psów na administracji czy moderacji bo nikt nie urodził się tu po to , żeby podcierać innym tyłki . Czas mamy nie tylko na forum ale i dla naszych rodzin . To , że ktoś nie ma kultury pisania , świadczy tylko o nim samym i nie jest przyczynkiem do zwiększenia obrotów moderacji . Bardzo Cię proszę zrób porządek z własnymi postami bo aktualnie nie mam czasu , żeby się bawić w scalanie postów pisanych dla zabawy . Pozdrawiam .

Dziękuję za scalenie postów .

#231 OFFLINE   Rudy

Rudy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 71 postów
  • LokalizacjaKnurów

Napisano 17 grudzień 2012 - 17:36

Smietnik się zrobił z tego tematu.

#232 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 17 grudzień 2012 - 19:42

Drogi Pawle jaka "dywersja", normalne zwrócenie uwagi na problem, jaki jest od dłuższego czasu. Dla przypomnienia mogę podać:

"...2. Na jerkbait.pl cenimy przede wszystkim jakość, a nie ilość. Zanim utworzysz nowy wątek na forum, opublikujesz zdjęcie czy udzielisz komuś odpowiedzi – przemyśl to co i jak chcesz zrobić (najpierw przeszukaj zasoby forum). Ilość postów nie świadczy o statusie Użytkownika..."

Może tak trzeba było od razu napisać, żeby ktoś mógł to prościej zrozumieć, ale mój sposób będzie bardziej zapamiętany. Pawle, działasz na tylu forach i sam widzisz co się dzieje, że wszystko leci na pysk, nawet sam @Robert zakpił ostatnio, ale niestety tak w kuluarach o tym się mówi.

@Rudy - o śmietnikach było już u mnie trochę wyżej.

#233 OFFLINE   wedkarzyk1

wedkarzyk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaWrocław/Oława
  • Imię:Zbigniew

Napisano 17 grudzień 2012 - 19:55

Jeśli to całe zamieszanie przeze mnie , przepraszam troszkę humoru chciałem wprowadzić .

Obiecuje już nie zaśmiecać panie Jacku pańskiego wątku żadnymi śmietnikami .

Serdecznie pozdrawiam Zbyszek.

#234 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 17 grudzień 2012 - 19:58

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to pisanie, że niema niczego na filmiku i pokazanie mimiką, gestem o co chodzi. Ja z tych śmietników to polewam, bo tak ma być, trochę śmiechu nie zaszkodzi.

Też pozdrawiam z uśmiechem na twarzy JAcek (kiedyś była taka bajka - Jacek Śmieciarz :D ).  

#235 OFFLINE   mi106

mi106

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 526 postów

Napisano 17 grudzień 2012 - 23:26

kolego JAZ dałes przykład czegoś co juz wiele osób zauważyło( ja również...) ...nagminne bicie piany i podbijanie sobie ilosci postów i oglądalnosci wątków autorskich...i co wiecej jest juz reakcja osób których miedzy innymi to dotyczy...liczy sie jakość a nie ilość !!!!!! i tego się trzymajmy...

#236 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 18 grudzień 2012 - 08:52

"...Bicie piany i podbijanie sobie ilości postów..." - to akurat mnie nie interesuje, bo to normalne na każdym forum. chodziło o zawrócenie uwagi na bezsensowne pisanie post po poście tego samego usera w odstępach 2-3 min, jakby niemożna było edytować.

Można wracać do tematu:

Minnow Classic 5 - Trout

minnowclassic5strout.jpg

#237 OFFLINE   WOBLER-W1

WOBLER-W1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1784 postów
  • LokalizacjaKonin
  • Nazwisko:Brzuskiewicz

Napisano 18 grudzień 2012 - 16:51

Cieszy mnie Jacku , że posty scaliłeś . 

Ponieważ w swoim temacie podjąłeś dyskusję na ten temat to i tutaj odpowiem co ja mam do powiedzenia . 

Kiedyś jak był tylko jeden temat " Woblerowa wariacja " ważne było aby każdy przykładał się do tego by temat był spójny i czytelny . Teraz jak wiadomo każdy może założyć swój wątek autorski i tak się dzieje już w 135 wypadkach . Zasada jest taka , że jesteś moderatorem swojego wątku i jeśli chcesz mieć w nim bałagan to możesz pisać post pod postem do woli . "Wolność Tomku w swoim domku" Najwyżej ja czy kto inny może ignorować tematy w których jest bałagan . Jeśli ktoś Tobie robi bałagan a ja tego nie zauważę , to dasz mi znać i ja pozamiatam . 

Nie będę jednak tolerował prywatnych wycieczek jakie lubicie fundować jeden drugiemu w swoich tematach . Masz coś do kogoś to powiedz mu na PW , forum nie musi czytać Waszych dąsów .

Nie obchodzi mnie kto ładniej maluje , kto robi więcej ciekawych konstrukcji , kogo są łowniejsze , kto bardziej przykłada się do testów , kto nakręca lepsze filmiki i tym podobne sprawy . 

Nie będę jednak pozwalał na krytykowanie drugich za to czy tamto bo ja lepiej wiem , albo bo nie podoba mi się to co on pisze w swoim wątku . Od tej pory będę kasował wszystkie takie uszczypliwe uwagi czy dogryzanie sobie nawzajem bez podawania powodu dlaczego skasowałem posta , i nie będzie mnie obchodziło czy moja interwencja zburzy porządek budowy zdań i wypowiedzi .

Jeśli takie ujadanie w stronę przeciwną będzie się powtarzało to będą ostrzeżenia aż do zbanowania .

Chcecie pomagać sobie nawzajem to bardzo proszę i będę się z tego cieszył . Po to jest forum . Jeśli kogoś nie lubisz , to nie odzywaj się bo w ten sposób dowodzisz tylko swojej słabości . Jeśli ktoś Twoim zdaniem zachowuje się arogancko to daj mi znać , nie wszczynaj swojej wojenki . 

Odpowiedź ta jest skierowana do Wszystkich użytkowników i w każdym temacie lurebuildingu . Nie będzie kumoterstwa i zamiatania pod dywan .

Administracja i moderacja nie musi być stawiana na baczność tylko dlatego , że sami nie potraficie zachować pokoju . 

Pozdrawiam i życzę udanych konstrukcji .

#238 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 18 grudzień 2012 - 18:35

Niestety, nie zrozumiałeś w czym problem. Mnie nie obchodzi, kto o czym pisze w wątkach, ale tak się składa, że  te inne też czytam i widzę co się dzieje (inni też), że to nie jest dobre, niepoprawne z prawidłowym pisaniem na forach. Jeszcze dwa-trzy lata temu, to już dawno ktoś dostałby po łapkach, bo nabija sztucznie posty - tutaj już się tego nie pilnuje i to właśnie jest to w czym problem.

Muszę podać przykład, bo tak najlepiej, choć takich przykładów więcej:

- Napisano 01 grudzień 2012 - 19:26

- Napisano 01 grudzień 2012 - 19:29

- Napisano 01 grudzień 2012 - 19:33

Napisane jedno pod drugim i cały czas w tym samym temacie przez jedną osobę, a co z pkt 2?

2. Na jerkbait.pl cenimy przede wszystkim jakość, a nie ilość. Zanim utworzysz nowy wątek na forum, opublikujesz zdjęcie czy udzielisz komuś odpowiedzi – przemyśl to co i jak chcesz zrobić (najpierw przeszukaj zasoby forum). Ilość postów nie świadczy o statusie Użytkownika.

Widocznie poszło za dużo privów, bo co innego ci w głowie siedzi i nie odbierasz mojego wczorajszego przykładu. 

"...Nie będę jednak tolerował prywatnych wycieczek jakie lubicie fundować jeden drugiemu w swoich tematach..."

Tego to już całkowicie nie rozumiem, po co to piszesz. Ja cały czas nawijam o kulturze pisania, a Ty poruszasz jakieś dąsy,malowania, testy, łowność... - to mnie nie obchodzi i nigdzie o tym nie pisałem, nie mam pojęcia skąd to wynalazłeś.

Pawle, proponuję jeszcze raz ze spokojem przeczytać mój post z dnia dzisiejszego (godz.08.52), a nawet wcześniejsze i przekonać się, że ja poruszam tylko jeden temat. Ja do nikogo co kto robi "u siebie" nie mam, przecież dzisiejsze moje wykasowane posty, też miałem zastąpić...upsss!!! "edytować" i wstawić jakieś fotki kaczek, bo byłem nad wodą.  

Wydaje mi się, że może było to potrzebne, bo tu chodzi o poziom całego forum, bo jak jest na innych, to chyba sam wiesz.

Pkt 5 też mi jest znany (szacun), dlatego odpisuję, bo wiem, że ja swoje, a Ty o czym innym.

#239 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 18 grudzień 2012 - 19:00

Jazgarz cały rok w odstawce, nie był ruszany, bo nie było czasu na poprawki. Miesiąc temu zaryzykowałem, znowu lekko zmieniłem foremkę i poprawienie przedniego oczka dało ekstra lotność i lekko ciekawszą pracę. Niekiedy ryzyko się opłaca.

jazgarz7perch.jpg

Pływający - ok.8gr

Tonący  - ok.11gr

Jest jeszcze "SS" (Super Sinking), ale to przeznaczenie na bolki o wadze 15gr

#240 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 18 grudzień 2012 - 19:14

Jaka jest długość jazgarza?Prawdę powiedziawszy  bardziej przypomina mi okonka. :) :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych