Piotrze, to jest Jazgarz 7cm w kolorze Perch. Na pewno wzór robiony z prawdziwego jazgarza, bo z takiego robiłem odlew .
Okoń szóstka, też gdzieś leży, ale to już inny kształt i może kiedyś coś z nim zrobię.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 grudzień 2012 - 19:25
Piotrze, to jest Jazgarz 7cm w kolorze Perch. Na pewno wzór robiony z prawdziwego jazgarza, bo z takiego robiłem odlew .
Okoń szóstka, też gdzieś leży, ale to już inny kształt i może kiedyś coś z nim zrobię.
Napisano 18 grudzień 2012 - 19:41
Jeszcze dzisiaj zabawa była z Pstrągiem Shallow 8cm w kolorze Trout
Napisano 18 grudzień 2012 - 20:53
Może odlew robiłeś nad ranem,a była to któraś z kolei nie przespana noc. Waga identyczna jak ukleja 7 SS.Wygląd co tu pisać jak zawsze perfekt.A jak z lotnością , głębokością schodzenia i jak pracuje w porównaniu do uklei .Pytam oczywiście {niech Ci będzie }o jazgarza w wersji SS na bolka.
Napisano 18 grudzień 2012 - 21:41
Waga, no da się więcej upchać, ale przy tej 15-to gramowej jest dobrze, fajnie leci i pracuje. Na pewno pracy nie można porównać do uklejki, bo ona jest ewenementem w sobie. Ja takie testowe sprawki odkładam dla tego gościa z w-wki, to będziesz miał okazję sprawdzić.
Napisano 18 grudzień 2012 - 21:46
Jacek. Jak głęboko śmiga ta ósemka Shallow Trout?
Napisano 18 grudzień 2012 - 22:01
To cały czas zabawa, ale 1m spoko. Nie mogłem zbyt dokładnie przeciągać, bo pełno kry płynie teraz i trzeba kombinować, żeby nie zaciąć tafli i się z nią wozić. Jutro lecę z rana nad wodę, to może będzie spokojniej nad wodą.
Napisano 18 grudzień 2012 - 22:18
I tyle wystarczy
Napisano 18 grudzień 2012 - 23:57
Jacku jakie będą możliwe wersje kolorystyczne tego trouta?Bo same kropki, to w moim położeniu geograficznym i zamiłowaniu do tych ryb, średnio się nadają. I tak już obiektywnie patrząc, to czerwone "skrzela" psują urok tego malowania-moim zdaniem oczywiście.
Napisano 19 grudzień 2012 - 00:09
I tak już obiektywnie patrząc, to czerwone "skrzela" psują urok tego malowania-moim zdaniem oczywiście.
To jest, to była zabawa , sprawdzałem czy lepiej będzie pędzelkiem czy robić szablon, jednak szablon. Malowanie, takie jak kiedyś ustalone z Panem Spigim na zlocie. Inne kolorki? Standard + okonek, ale to później.
Jakie Ty musisz mieć na tą rzeczkę, jak ona miał, jaka to nazwa , a już mam warcianka - Tej!! No chyba ja wiem, co tam jest potrzebne .
Napisano 19 grudzień 2012 - 00:26
No, to idę liczyć bejmy na ile mi starczy zwykłych silver-ów czy perch-y......no i jakiś gold by w ofercie się znaleźć mógł.W moim przypadku masz czas ....na maj potrzebuje No, i postaram się jeszcze listę "sprawdzonych" potrzebnych podesłać, bo mam pewną lukę,bez której nijak podejść do wody,tylko nie próbuj napisać że znów coś w nich zmieniłeś Chodzi głównie o :shallowkę,mniejszego karasia i banana z krótszym sterem.Jeśli chodzi o nowości ,to jak obłowię odpowiednio,dam znać czy gadają na mojej wodzie-póki co zapadłem w letarg razem z nimi
Napisano 19 grudzień 2012 - 00:34
- mniejszy karaś, nie ruszam ich, ale dzisiaj właśnie kąpałem w Oderce 11cm i... no a jak, jest inaczej, oczko trochę poleciało z przodu, ale trzeba jeszcze dobrać ster i Pb, czyli znowu wszystko . Domyślasz się, że jak wyjdzie, to najmniejszy też na stół operacyjny, ale to wszystko żeby było lepiej.
Napisano 19 grudzień 2012 - 05:28
Witam serdecznie.
Rok temu dostałem tego woblera od pewnego kolegi. Spisywał sie dobrze a jedyne do czego mogę sie przyczepić to to że przydała by się wersja malowana na kiełbika. Pstrągiem Shallow 8cm też bym chętnie sie zaopiekował. Co do malowania czerwonych skrzeli napewno spodoba sie rybą przy tronconej wodzie. Pstrąg Shallow 8cm wersja kiełbik bedzie?
Minnow Classic 5 - Trout
Użytkownik Myku1987 edytował ten post 19 grudzień 2012 - 05:33
Napisano 19 grudzień 2012 - 07:57
To coś z początku roku, to był Pstrąg 6,6cm.
Kiełbik - pewnie, że chciałbym, ale jak widzę dłonie, to po woli robią się żółte (Chińczyk) i z lekka nie wyrabiam .
Napisano 21 grudzień 2012 - 18:56
Waga, no da się więcej upchać, ale przy tej 15-to gramowej jest dobrze, fajnie leci i pracuje. Na pewno pracy nie można porównać do uklejki, bo ona jest ewenementem w sobie. Ja takie testowe sprawki odkładam dla tego gościa z w-wki, to będziesz miał okazję sprawdzić.
Wcale mnie to nie cieszy. Zwykle bywa tak.Wracam o kiju do domu. Telefon do przyjaciela i słyszę byłem rano rzucałem swoim,próbowałem na.......i nic.Myślę O.K. znaczy że nie biorą. I nagle stawia mnie do pionu.Jacek przysłał mi do testów ,i tu pada nazwa która absolutnie mi nic nie mówi I dalej mnie pogrąża stwierdzając miałem nadkomplet lub w najlepszym wypadku komplet Na nic innego nie chciały brać .Tak było już kilkukrotnie.I z czego tu się cieszyć.
Użytkownik pisarz edytował ten post 21 grudzień 2012 - 22:54
Napisano 21 grudzień 2012 - 21:08
Piotrek,taki lajf.Zawsze ktos będzie o krok dalej
Napisano 21 grudzień 2012 - 23:37
Maniek Ty wiesz że nasz wspólny kolega na co dzień jest parę kroków przede mną. .Jednak jak dopadnie prototypa od Jacka to znika mi za horyzontem. Zaczynam podejrzewać że obaj mają jakiś tajny układ z bolkami.
Napisano 21 grudzień 2012 - 23:55
na takie tajne tematy sie nie wypowiem na ogólnym ale wiem jak jest juz "po herbacie" bo fotki "muszę" oglądać
Ale nie piszmy o tak mało istotnych sprawach w wątku Jacka bo Nas wogóle odetnie od zródła i będzie dopiero tragedia Jakby co to pw
Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 21 grudzień 2012 - 23:58
Napisano 22 grudzień 2012 - 09:01
Ja nic nie wiem, ja tylko robię.
Napisano 29 grudzień 2012 - 14:09
Ale nie piszmy o tak mało istotnych sprawach w wątku Jacka bo Nas wogóle odetnie od zródła i będzie dopiero tragedia
To już lepiej żeby się księdzu plebania spaliła Jacek zapytam z drżeniem serca.Czy ukleja 7 pozostanie w dotychczasowym kształcie ,czy może przejdzie modyfikację?" Lepsze jest wrogiem dobrego"!
Napisano 29 grudzień 2012 - 15:19
Ja zawsze coś zmieniam , ale po co zmieniać coś, co robi swoje.
Taka tam kosmetyka teraz idzie, ale jako całość wszystko zostaje - esesman dalej będzie robił swoje .
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych