Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery JAZ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1092 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 30 grudzień 2012 - 17:20

Do końca 2012 zostało jeszcze niecałe 2 dni, ale dzisiejszy mogę zaliczyć do najbardziej udanych w roku, podczas testów nad wodą. Wczorajsze kombinowanie w foremkach, ryzyko czegoś nieodwracalnego, siedzenie przy wobkach do bardzo późna, dzisiaj zaowocowało i dało motywację do dalszego późnego siedzenia. Kilka nowych wobków po przemianach dało radość, że praca nad nimi nie idzie na marne, tylko cały czas do przodu, niby czas ucieka, ale to nie strata, to cały czas zysk, który odbija się na poprawie jakości pracy.

Jednym z przemyśleń i zmian była Uklejka 3cm, bo "ciążowa" zostaje z większym obciążeniem, ale ta normalna mi nie pasiła. Zabawa ze sterem i obciążeniem dała fajnego wobka z lekko mocniejszą pracą od tej cięższej.

uklejka3.jpg

Karasia 5cm też zmieniłem i jak nim rzuciłem, to w trakcie lotu skomentowałem to: "wooooooooow!!!". Lotność dobrej boleniówki, praca, hmmm... jakoś mało umiem ściemniać - pracuje fajnie :D. Jest dobrze, parametry zapisane, teraz tylko szukać czasu na prodakszyn.

kara5b.jpg

Minnow Classic 3 jako wersja pływająca już jest, ale dzisiaj bawiłem się też z wersją tonącą, która wymaga innego steru. Ten poniżej daje bardzo stabilną pracę w mocnych nurtach i o to chodzi.

minnowclassic3s.jpg

• Mariano Mariano lubi to

#262 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 31 grudzień 2012 - 09:40

Jacek ty się cieszysz,ja się cieszę,tylko rybki się nie cieszą z nowej broni :D .A na poważnie to już myślę o wiośnie {czytaj maj} i o tej uklei 3cm na końcu mojego Batsona.Czuje przez skórę że będzie rewelka.Rybki drżyjcie :D .Zresztą Karaś i Minnow  też mnie mocno interesują .A wracając do uklei 7,to rozumiem że moje wyniki w boleniowaniu wzrosną kosmetycznie :D .

#263 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 31 grudzień 2012 - 09:58

No masz u boku wypasionego trenera, to nie ma opcji nie połowić  :D.

#264 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 31 grudzień 2012 - 11:16

Trener twierdzi że jest głównie wypasiony w innym tego słowa znaczeniu :D .

#265 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 31 grudzień 2012 - 11:28

Najważniejsze, że robi swoje ;) .

Ty pomyśl, jak wykraść od niego te fotki z bolkami  :D

#266 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 31 grudzień 2012 - 17:29

Nie komentuję "mocy" boleniowych JAZ-ów bo kto spróbuje to się uzależni na własne życzenie ale zdjęcia to On robi woblerom jak by to ryby były, przecież wobler, którego można nakryć opuszkiem palca nie powinien wyglądać na fotce jak słoń.

Uklejka 3:

dsc04150fr.jpg

dsc04149f.jpg

dsc04148s.jpg

dsc04145w.jpg

Teraz wystarczy spojrzeć na własny palec i wyobrazić sobie jakie to jest małe a za razem jak pancernie wykonane i już daruj sobie opiernicz za spamowanie ale chciałem pokazać proporcje tej boleniówki gdyż nie jest to spotykany kaliber a wiadomo, że pożądany przez wiele osób.

#267 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 31 grudzień 2012 - 19:18

Kolejne wzory które chętnie przyjme do swojego boleniowego pudełka.A i karasia tez  poślę w Wiślane zastoiska:) 

#268 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 31 grudzień 2012 - 19:54

Quciolucky - będą inne w tej rozmiarówce, tak jak w postach wyżej, czyli "S" i "SS"

Dziś ostatni dzień w tym roku nad wodą. Jeszcze pobawiłem się:

- Karasiem 6 - kilka zmian: kąt steru, obciążenie

kara6.jpg

- Banan Łamaniec 5 - nowa zabawka i ostatnia w tym roku, która poleciała do wody. Długość 4,8cm. Jest dobrze, a nawet fajnie :D. Na spokojnej wodzie pracuje już przy lekkim ściąganiu, a w prądzie... bajera. Głębokość schodzenia ok.1,5-2m, ale to jeszcze testy, testy... wiosna nasza.

bananamaniecdr.jpg

KONIEC ZABAWY W 2012

#269 OFFLINE   bobesku

bobesku

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2613 postów
  • LokalizacjaWarta

Napisano 01 styczeń 2013 - 10:19

Ciekawa ta uklejeczka 3 co @guciolucky pokazał...:)

Do Poznania czasem jeszcze jeździsz czy już tylko historia??

Bo bym ci ze dwie podebrał z pudełka eheheh

#270 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 01 styczeń 2013 - 10:42

Poznań - już historia. Gdybym tam jeszcze mieszkał, to już dawno razem byśmy łowili, chociaż ja bardziej na testy jak ryby, ale o tym chyba tylko @tofik wie.
Uklejka - powinna być w połowie lutego u chłopaków z Art-Rodu, także będzie można pomacać i zobaczyć czy się opłaca.

#271 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 01 styczeń 2013 - 13:33

Ostatnio pomyślałem że mógłbyś wymyślić coś nowego pod ryby inne niż bolenie,bo w tym gatunku myślę że ofertę masz już wystarczającą, i ten "łamany" banan spadł w ostatnim dniu roku jak grom z jasnego nieba,jeśli byś jeszcze obiecał ze również będzie w połowie lutego u chłopaków w Art-Rod to była by pełnia szczęścia. Temat przerobienia mniejszego karasia wolę pozostawić bez komentarza,ale lepiej będzie dla Ciebie że okaże się faktycznie lepszy od pierwszej wersji.

#272 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 01 styczeń 2013 - 13:44

Z rana ręce sobie związałem, żeby już nie dotykać czegoś nowego, bo za dużo już tego. Jakoś rozwiązałem supełki i już na stole operacyjnym leży pchełka (Flea) 2,5cm do obcykania opcji na przegubowca. Pierwsze wrażenia, pomysły w głowie są pozytywne, zaraz zabieram się, ale jeszcze chodzi po głowie w tej wersji DR  :D. Dziś już nie zdążę, ale jutro jestem z nimi nad wodą. Jeżeli wyjdzie, to lecą do testów wiosennych, żeby sprawdzić co i jak.

#273 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:01

No i już, już jest, taka ćwiczebna na razie na jutrzejszą wodę.

Flea Jointed 2

fleajointed2.jpg

fleajointed21.jpg

I coś dla @Quciolucky, żeby na wiosnę nie wstawiał swoich palców  :D . Fotka na szybko i palce ładnie wyłapało, ale nie ma czasu na prezentację, bo robota czeka - jeszcze Flea Jointed Classic 2

fleajointed2paluch.jpg

#274 OFFLINE   Endzik22

Endzik22

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:07

Ile to cudo ma mm? Swietnie wyglada mimo wersji testowej. Ciekaw jestem pracy malenstwa:]

#275 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:07

yyyyyyyyyyyyyyyyyyy na jakim to kurde drucie jest zrobione,bo wymiękam?

#276 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:08

Maleństwo ma aż 2,3cm... trochę za duże, ale na drucie 0,9mm  :D

Dla przykładu wrzucam wygięty drucik do Flea 2:

drucikflea.jpg

Cały problem w tym, że to super twardy, sprężynujący drut i nie tylko szczypce do tego są potrzebne :( .  

Ten do łamańca musi być prawie o połowę krótszy też z podobnymi wygięciami - nie ma że boli, musi wyjść, bo po co się poddawać. Zrobienie wobka to nie aż taki problem, ale trzeba przygotować sobie właśnie takie druciki, pomysł na foremkę, malowanie, lakierowanie.

Użytkownik J A Z edytował ten post 01 styczeń 2013 - 23:22

#277 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:14

Jakieś szaleństwo :o , najmniejszy łamaniec w pianie chyba, przynajmniej ja nie znam podobnej konstrukcji, kleń i jaź to odbiorca docelowy jak się domyślam, ale i wzdręgi powinny pchełkę docenić.

#278 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:29

A miałes nie zmieniać karaska :wacko:  Te małe łamańce to coś niesamowitego.Będzie sie działo na rewirach  ;)

Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 02 styczeń 2013 - 10:59

#279 OFFLINE   WOBLER-W1

WOBLER-W1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1784 postów
  • LokalizacjaKonin
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Brzuskiewicz

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:40

Piękny ten maluszek , i to jeszcze z piany .

To tylko potwierdza klasę konstruktora . 

#280 OFFLINE   J A Z

J A Z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 815 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 01 styczeń 2013 - 23:55

Myślałem jeszcze o DR w tym wobku, ale niestety nie z tym (grubość) drutem. Hmmm... kończę pisać, bo przecież na stole leży jeszcze surówka Flea Jointed Classic 2 i ona jest taką małą podróbką dla DR-a  :D .

@Endzik22 - praca? Flea, a Flea Jointed to dwie podobne prace w wodzie, z tym że łamaniec chyba ma delikatniejszą, ale mają takie samo obciążenie, tu jeszcze zostaje zabawa z Pb. Zresztą u mnie wobki przechodzą testy na mocnej wodzie, a to dopiero jutro. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych