A gdzieś tam w TV oglądałem ,że boją się o socjal o dzieci i o to ,że ci którzy przebywają poniżej 5 lat bedą musieli opuścić GB
Sciema, znalezli pare frajerow zeby panike zasiac
Wsrod Polakow to jakos tej paniki nie widze
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 10:16
A gdzieś tam w TV oglądałem ,że boją się o socjal o dzieci i o to ,że ci którzy przebywają poniżej 5 lat bedą musieli opuścić GB
Napisano 24 czerwiec 2016 - 10:48
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:09
Ale tu nikt o panice nie mówi tylko o obawach o swoją przyszłość , co by nie mówić to ci którzy głosowali za wyjściem są przeciwni wszelkiej emigracji i uważasz ,że teraz "pogłaszczą" emigrantów po głowie i podniosą im płace hehe , jestes tam masz prace i piszesz ,że nasi olewają , ciekawe jak byś się czuł gdyby tu w Polsce ukrainiec wysiudał Cię z roboty za 50% twojej stawki
Co byś mu powiedział ? przywieź kumpli i rodzinę ?
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:12
... po komentarzach widać jaką wartość ma ta europejska pseudointegracja... ciekawe jak nas potraktują...
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:17
A ja naiwny myślałem,że to żart jak mówili -
Wpuść Polaka do unii to będzie po niej. .
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:18
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:28
Dobra nie ma co strzepic jezyka Powodzenia w dywagacjach na temat upadku jukeja
Zawsze sobie radzili to i bez UE sobie poradza
Użytkownik Del Toro edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 12:00
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:28
To juz jest prawdziwy zmierzch Imperium, jeszcze kilka lat i GB bedzie plamka na mapie swiata, cos jak Madagaskar.
Myślę, że grubo się mylisz.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:42
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:44
Za kilkadziesiąt lat jak lodowce stopnieją przyroda sama załatwi Angoli .
Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:48
Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:12
Del Toro mam 5 osób z rodziny które tam są , i wielu znajomych
mój syn był 5 lat ale zmądrzał wrócił do kraju skończył przerwane studia zrobił uprawnienia budowlane i zarabia nie dużo mniej niż w GB ale stać go tu na więcej
więc trochę wiem jak tam jest , byłem wiele razy ostatnio miesiąc temu akurat nie w Londynie ale w Wigan
kolega pracuje jako kordynator w dużej firmie budowlanej w Liverpoolu i zarabia na tyle dużo ,że ma już swój dom ,żona też nieźle zarabia w tej samej firmie nie narzeka mówi ,że do kraju nie wróci chyba ,że na emeryturę , ale spotkaliśmy się z Polakami którzy pracują za 7-8 funciaków na godzinę
trochę tam odkładają,ale kasa głownie idzie na wynajem opłaty ,życie itp
Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:26
Del Toro mam 5 osób z rodziny które tam są , i wielu znajomych
mój syn był 5 lat ale zmądrzał wrócił do kraju skończył przerwane studia zrobił uprawnienia budowlane i zarabia nie dużo mniej niż w GB ale stać go tu na więcej
więc trochę wiem jak tam jest , byłem wiele razy ostatnio miesiąc temu akurat nie w Londynie ale w Wigan
kolega pracuje jako kordynator w dużej firmie budowlanej w Liverpoolu i zarabia na tyle dużo ,że ma już swój dom ,żona też nieźle zarabia w tej samej firmie nie narzeka mówi ,że do kraju nie wróci chyba ,że na emeryturę , ale spotkaliśmy się z Polakami którzy pracują za 7-8 funciaków na godzinę
trochę tam odkładają,ale kasa głownie idzie na wynajem opłaty ,życie itp
W kazdym kraju sa ludzie ktorzy zarabiaja wiecej i sa tacy ktorzy zarabiaja mniej. Nic tego nie zmieni.
Mnie chodzilo o to ze w UK nie ma paniki z powodu ze Brytole chca wyjsc z uni. Wlasnie najwieksza panike jaka widze to sieja media po za UK, sensacja poprostu sie sprzedaje.
Brytoli decyzja, mnie tam nic do tego. Chociaz pewnie wiekszosc ludzi zaskoczona wynikiem.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:35
Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:51
jest na ten brexit sposób
Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:56
Gratulacje dla Anglików. Mam nadzieję, że to początek upadku tego chorego tworu zwanego unią europejską z socjalistami u władzy.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:59
Jak Polacy stamtąd wyjadą to ich nie będzie miał kto bronić przed ciapatymi
Użytkownik Tomy edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 13:01
Napisano 24 czerwiec 2016 - 13:07
Skansenem podobnym do Norwegii i Szwajcarii. Dno i dziesięć metrów mułu. Ci wszyscy, którzy wieszczą krach i upadek Wyspiarzy powinni chyba poczekać i sprawdzić w jakim stanie będzie wtedy UE. Kraina Wiecznej Szczęśliwości. Za Odrą.Moze sie myle, moze nie, czas pokaze. W kazdym razie wybrali droge takiej czy innej izolacji, w obecnych czasach to sie im moze nie oplacic na dluzsza mete. To takie papierowe Zjednoczone Krolestwo, mozliwe, ze za kilkadziesiat lat wyspa bedzie tylko skansenem dawnej swietnosci. To scenariusz mozliwy.
Napisano 24 czerwiec 2016 - 13:37
A mi się wydaje że Brytyjczyków wypchnięto z UE celem "zwiększania integracji".. Ogólnie to źle się stało bo z Brytyjczykami można było reformować unię a teraz będzie tworzone lewackie quasi państwo pod jedynie słusznym przywództwem, a każdy kto będzie miał inny pomysł na współpracę europejską (która niewątpliwie jest konieczna i pożądana) skazany będzie na scenariusz brytyjski..
Zwróćcie uwagę na działania władz unii i Merkel nikt nie próbuje rozwiązać problemu tj. budowy takiej formy współpracy europejskiej która byłaby do zaakceptowania przez wszystkie państwa europejskie w tym GB, a wszyscy chcą możliwe szybko usankcjonować prawnie wynik referendum,który jest tylko emanacja woli narodu i nie niesie za sobą jeszcze żadnych konsekwencji prawnych (tzn. jest jeszcze czas na podjęcie negocjacji) zwłaszcza że Brytyjczycy nie głosowali przeciwko współpracy europejskiej jako takiej lecz przeciw dzisiejszej strukturze, przywództwie i sposobowi funkcjonowania UE.
Watro się również zastanowić jak na wynik referendum wpłynął celowy import "imigrantów".. a korki szampana strzelają również w Berlinie;)
Użytkownik matpgt edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 13:37
Napisano 24 czerwiec 2016 - 13:40
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych