Marcinie - jerkbait nie jest miejscem gdzie możesz głosić swoje poglądy polityczne. Jest miejscem neutralnym światopoglądowo. Mamy to zapisane w regulaminie o czym dobrze wiesz. Czy jesteś "lewakiem" czy "prawicowym oszołomem" - zachowaj proszę dla siebie.
Brexit
#61 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 19:41
- grisza-78 lubi to
#62 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 19:53
Friko wypraszam sobie Twoja wypowiedź jest tendencyjna. Wolę prawicowcem lub lewicowym oszołomem
- Panek, Janusz Wałaszewski, Kamil Z. i 3 innych osób lubią to
#63 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 19:55
- Janusz Wałaszewski, minnow i TomekSudety lubią to
#64 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 20:25
Friko wypraszam sobie Twoja wypowiedź jest tendencyjna. Wolę prawicowcem lub lewicowym oszołomem
czasem śmieszy mnie, a najczęściej niestety irytuje jak obecnie europejska prawica tak naprawdę posługuję się lewicowymi hasłami, a od socjalistów odróżnia ją konserwatyzm i różne formy nacjonalizmu, choć akurat to ostatnie za komuny miało też mocny wydźwięk
jeszcze raz zapytam co Polska i Polacy zyskają na wyjściu UK, co Polska zyskałaby na wyjściu z UE, ograniczę wiek ewentualnych adwersarzy do min 30lat, jak będzie trzeba to wyjaśnię dlaczego
Użytkownik bazyloss edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 20:26
#65 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 20:38
Marcinie - jerkbait nie jest miejscem gdzie możesz głosić swoje poglądy polityczne. Jest miejscem neutralnym światopoglądowo. Mamy to zapisane w regulaminie o czym dobrze wiesz. Czy jesteś "lewakiem" czy "prawicowym oszołomem" - zachowaj proszę dla siebie.
Skoro jesteśmy w dziale Cafe jerkbait w temacie ,,Brexit,, to trudno nie podzielić się swoim światopoglądem....Swoją drogą , ja osobiście jestem zadowolony z wyjścia Anglików z Unii , bo być może będzie to taki zimny prysznic dla mózgowców z Brukseli , i być może zmieni się coś na lepsze i zaczną zajmować sie prawdziwymi problemami przyziemnymi , a nie np zajmowaniem się NIBY zagrożoną demokracją w Polsce. Prawda jest taka że dopóki Unią zarzadźają tacy ludzie jak Juncker, Szulz i Tusk to zapewne nic się nie zmieni, i tu nie chodzi już o poglądy ale fakty mówią same za siebie, lewica niszczy Europe - jedyna szansa w partiach prawicowych
- Maciej W., Del Toro i coma lubią to
#66 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:04
czasem śmieszy mnie, a najczęściej niestety irytuje jak obecnie europejska prawica tak naprawdę posługuję się lewicowymi hasłami, a od socjalistów odróżnia ją konserwatyzm i różne formy nacjonalizmu,
Prawda? Też mam wrażenie jakiejś kosmicznej schizy - "lewacy" światopoglądowo, gospodarczo zdecydowanie propagatorzy kapitalizmu w takiej więcej hardcorowej formie, podlanego nutą korupcji, a "prawacy " światopoglądowo konserwatywni, natomiast gospodarczo zbliżający się do socjalizmu. Chyba czas na nowo zdefiniować prawicę i lewicę, albo może raczej wprowadzić nowe nazewnictwo, a stare używać jedynie w kontekście historycznym? Czarni i różowi?
#67 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:18
#68 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:23
Ponieważ jesteśmy na forum wędkarskim a nie na forum onetu zastanawiam się jak Brexit przełozy sie na moje wędkarstwo ? Na razie widzę minusy tj
- być może lecąc na ryby do Anglii będę musiał zdobyć wizę
- kupując z angielskiego ebay (co mi sie zdarzało) będę musiał zapłacić cło i vat
ale może będą też jakieś plusy których nie potrafię dostrzec ?
- no name lubi to
#69 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:25
Niestety Polxitu wielu z nas się nie doczeka, ale widać, że niektóre kraje zaczynają budzić się z letargu i przestają tańczyć razem z chochołem.
Trzeba umieć liczyć, że dać 10, a dostać 5 to nie jest żaden interes.....
- Maciej W. i coma lubią to
#70 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:27
Ja tylko luźno podchodzę do łatek i naklejek. Nikt już nie wyznaczy granicy pomiędzy lewicą i prawicą. Ten podział już nie istnieje. Istnieje tylko wojna między wartościami, które potem implikują zużywanie kasy z budżetu. Mnie z kolei razi skleroza społeczna. W odniesieniu do ludzi którzy kiedyś popierali reżim a teraz mienią się obrońcami demokracji. Poprzez zmianę stanowiska i poglądów na przestrzeni 25 lat nastąpiło zacieranie się granic . Np kiedyś NATO to wróg a teraz przyjaciel. Ja już historią się nie interesuję. Ale moim zdanie komuna nie przegrała tylko się poddała chroniąc dygnitarzy. Czarni i różowi to tylko kolejne nieporadne kalki. Zobaczcie - oświecenie równosć i sprawiedliwosc rewolucja. mało kto pamięta ze kobiety w Paryżu mialy rękawiczki szyte z ludzkiej skóry. Rózowi nosili rękawiczki ze skóry czarnych..........................wybijam się z tego wątku.pozdrawiam dyskutantów.
- madmatt, albercik2 i coma lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:30
Ponieważ jesteśmy na forum wędkarskim a nie na forum onetu zastanawiam się jak Brexit przełozy sie na moje wędkarstwo ? Na razie widzę minusy tj
- kupując z angielskiego ebay (co mi sie zdarzało) będę musiał zapłacić cło i vat
Najwiekszy PLUS to taki,ze polscy wedkarze wracajacy z wysp beda szerzyc nowoczesne i swiadome wedkarstwo. Jak Polska dluga i szeroka.
Od Giewontu po Hel, od Terespola do Slubic.
- Friko i grisza-78 lubią to
#72 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:34
a Ci co ponoć życie chcieli oddać za wolność i demokrację zafundują Ci "nowoczesny socjalizm" pod płaszczykiem konserwatyzmu
a samo referendum w UK to był totalny bezens, raz, że spowodowane tak naprawdę nie interesem UK tylko wewnętrznymi rozgrywkami politycznymi, a dwa kompletnie u podstaw szkodliwe
takie referendum , to można robić jak jest jakaś poważna decyzja do podjęcia której rząd potrzebuje potwierdzenia mandatu, a wiadomo, że np 70%+ społeczeństwa jest zdecydowane (w tą czy tamtą)
a tak niezależnie od wyniku, strzał w kolano i wykopanie rowu w społeczeństwie, ale widać czegoś się od Polaków nauczyli
- Guzu, godski i Sebalos lubią to
#73 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:36
Najwiekszy PLUS to taki,ze polscy wedkarze wracajacy z wysp beda szerzyc nowoczesne i swiadome wedkarstwo. Jak Polska dluga i szeroka.
Od Giewontu po Hel, od Terespola do Slubic.
i deprecha dla nich murowana po zderzeniu ze stanem naszych wód, gospodarki na nich i podejścia do wędkarstwa w PL
ale za dekadę, Ci co się nie załamią może coś zmienią, albo ich dzieci
- Sebalos lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:39
#75 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:43
nie jest winna ordynacja, tylko parcie na władzę
#76 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:44
Wszystko zalezy co wytarguje nowy premier, clo/vat to raczej gwarantowane
Jest tez szansa ze UK wynegocjuje dobry "deal" z USA a to oznacza tansze, tak uwielbiane, St Croix
- Guzu i coma lubią to
#77 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:49
W sumie temat jest niezgodny z regulaminem, ale jeśli nie jest to ja gratuluję anglikom. Idzie nowe
- Maciej W. i coma lubią to
#78 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:53
poczekaj aż przesyłki zaczną Ci pakować i wysyłać nie EMIGRANCI tylko angielscy młodzieńcy, co mają problem z podstawowymi operacjami matematycznymi, a za XX funtów, to oni pracować nie będą bleee, koszty wzrosną - cena może nie być już tak atrakcyjna
Użytkownik bazyloss edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 21:54
#79 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 22:11
Znamy wszyscy zagrożenia, podchodzę do tematu bardziej globalnie, ale musiałbym się rozwijać politycznie a na to sobie nie pozwolę
#80 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2016 - 22:11
- Marcin Rafalski, didi, albercik2 i 1 inna osoba lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych