Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Brexit

• Zamknięty Temat jest zamknięty
92 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18670 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 19:41

Marcinie - jerkbait nie jest miejscem gdzie możesz głosić swoje poglądy polityczne. Jest miejscem neutralnym światopoglądowo. Mamy to zapisane w regulaminie o czym dobrze wiesz.  Czy jesteś "lewakiem" czy "prawicowym oszołomem" - zachowaj proszę dla siebie.

• grisza-78 lubi to

#62 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 24 czerwiec 2016 - 19:53

Friko wypraszam sobie Twoja wypowiedź jest tendencyjna. Wolę prawicowcem lub lewicowym oszołomem  :P

#63 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 19:55

Aż zaczyna wiać nudą gdy czyta się ostatnie posty. Przyjemnie poczytać ludzi, którzy nie dość że rozsądnie piszą to jeszcze lubią z wędką pobiegać. Plusy dodatnie przebywania na forum. A wracając do Niemiec nie należy zapominać, że najmocniej z całej "wspólnoty" przytulają się do Moskwy, jednocześnie napuszczając na nią wszystkich swoich "przyjaciół". Wyjątkiem są Węgrzy, ale Orban kokietuje Putina z innych pobudek. Widać po takim podejściu, że opowiadanie o mówieniu jednym głosem jest pieprzeniem w bambus i pustym frazesem.
  • Janusz Wałaszewski, minnow i TomekSudety lubią to

#64 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 24 czerwiec 2016 - 20:25

Friko wypraszam sobie Twoja wypowiedź jest tendencyjna. Wolę prawicowcem lub lewicowym oszołomem  :P

czasem śmieszy mnie, a najczęściej niestety irytuje jak obecnie europejska prawica tak naprawdę posługuję się lewicowymi hasłami, a od socjalistów odróżnia ją konserwatyzm i różne formy nacjonalizmu, choć akurat to ostatnie za komuny miało też mocny wydźwięk :)

jeszcze raz zapytam co Polska i Polacy zyskają na wyjściu UK, co Polska zyskałaby na wyjściu z UE, ograniczę wiek ewentualnych adwersarzy do min 30lat, jak będzie trzeba to wyjaśnię dlaczego ;)

Użytkownik bazyloss edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 20:26

#65 OFFLINE   kornik1978

kornik1978

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 98 postów
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 24 czerwiec 2016 - 20:38

Marcinie - jerkbait nie jest miejscem gdzie możesz głosić swoje poglądy polityczne. Jest miejscem neutralnym światopoglądowo. Mamy to zapisane w regulaminie o czym dobrze wiesz.  Czy jesteś "lewakiem" czy "prawicowym oszołomem" - zachowaj proszę dla siebie.

Skoro jesteśmy w dziale Cafe jerkbait w temacie ,,Brexit,, to trudno nie podzielić się swoim światopoglądem....Swoją drogą , ja osobiście jestem zadowolony z wyjścia Anglików z Unii , bo być może będzie to taki zimny prysznic dla mózgowców z Brukseli , i być może  zmieni się coś na lepsze i zaczną zajmować sie prawdziwymi problemami przyziemnymi , a nie np zajmowaniem się  NIBY  zagrożoną  demokracją w Polsce. Prawda jest taka że dopóki Unią zarzadźają tacy ludzie jak Juncker, Szulz i Tusk to zapewne nic się nie zmieni, i tu nie chodzi już o poglądy ale fakty mówią same za siebie, lewica niszczy Europe - jedyna szansa w partiach prawicowych

• Maciej W., Del Toro i coma lubią to

#66 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:04

czasem śmieszy mnie, a najczęściej niestety irytuje jak obecnie europejska prawica tak naprawdę posługuję się lewicowymi hasłami, a od socjalistów odróżnia ją konserwatyzm i różne formy nacjonalizmu,

Prawda? Też mam wrażenie jakiejś kosmicznej schizy - "lewacy" światopoglądowo, gospodarczo zdecydowanie propagatorzy kapitalizmu w takiej więcej hardcorowej formie, podlanego nutą korupcji, a "prawacy " światopoglądowo konserwatywni, natomiast gospodarczo zbliżający się do  socjalizmu. Chyba czas na nowo zdefiniować prawicę i lewicę, albo może raczej wprowadzić nowe nazewnictwo, a stare używać jedynie w kontekście historycznym? Czarni i różowi?

#67 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:18

Raczej brunatni i teczowi, jesli mamy bawic sie glupio w kolory. Niczego taka zabawa jednak nie wyjasni, kolejne bezsensowne stereotypy 😉

#68 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18670 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:23

Ponieważ jesteśmy na forum wędkarskim a nie na forum onetu ;) zastanawiam się jak Brexit przełozy sie na moje wędkarstwo ? Na razie widzę minusy tj

- być może lecąc na ryby do Anglii będę musiał zdobyć wizę 

- kupując z angielskiego ebay (co mi sie zdarzało) będę musiał zapłacić cło i vat

ale może będą też jakieś plusy których nie potrafię dostrzec ?

• no name lubi to

#69 OFFLINE   TomekSudety

TomekSudety

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaSudety / Kotlina Kłodzka
  • Imię:Tomek

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:25

Niestety Polxitu wielu z nas się nie doczeka, ale widać, że niektóre kraje zaczynają budzić się z letargu i przestają tańczyć razem z chochołem.

Trzeba umieć liczyć, że dać 10, a dostać 5 to nie jest żaden interes..... 

• Maciej W. i coma lubią to

#70 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:27

Ja tylko luźno podchodzę do łatek i naklejek. Nikt już nie wyznaczy granicy pomiędzy lewicą i prawicą. Ten podział już nie istnieje. Istnieje tylko wojna między wartościami, które potem implikują zużywanie kasy z budżetu. Mnie z kolei razi skleroza społeczna. W odniesieniu do ludzi którzy kiedyś popierali reżim a teraz mienią się obrońcami demokracji. Poprzez zmianę stanowiska i poglądów na przestrzeni 25 lat nastąpiło zacieranie się granic . Np kiedyś NATO to wróg a teraz przyjaciel. Ja już historią się nie interesuję. Ale moim zdanie komuna nie przegrała tylko się poddała chroniąc dygnitarzy.  Czarni i różowi to tylko kolejne nieporadne kalki. Zobaczcie - oświecenie równosć i sprawiedliwosc rewolucja. mało kto pamięta ze kobiety w Paryżu mialy rękawiczki szyte z ludzkiej skóry. Rózowi nosili rękawiczki ze skóry czarnych..........................wybijam się z tego wątku.pozdrawiam dyskutantów.

• madmatt, albercik2 i coma lubią to

#71 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:30

Ponieważ jesteśmy na forum wędkarskim a nie na forum onetu ;) zastanawiam się jak Brexit przełozy sie na moje wędkarstwo ? Na razie widzę minusy tj

- kupując z angielskiego ebay (co mi sie zdarzało) będę musiał zapłacić cło i vat

Najwiekszy PLUS to taki,ze polscy wedkarze wracajacy z wysp beda szerzyc nowoczesne i swiadome wedkarstwo. Jak Polska dluga i szeroka.

Od Giewontu po Hel, od Terespola do Slubic.

:D

• Friko i grisza-78 lubią to

#72 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:34

a Ci co ponoć życie chcieli oddać za wolność i demokrację zafundują Ci "nowoczesny socjalizm" pod płaszczykiem konserwatyzmu

a samo referendum w UK to był totalny bezens, raz, że spowodowane tak naprawdę nie interesem UK tylko wewnętrznymi rozgrywkami politycznymi, a dwa kompletnie u podstaw szkodliwe

takie referendum , to można robić jak jest jakaś poważna decyzja do podjęcia której rząd potrzebuje potwierdzenia mandatu, a wiadomo, że np 70%+ społeczeństwa jest zdecydowane (w tą czy tamtą)

a tak niezależnie od wyniku, strzał w kolano i wykopanie rowu w społeczeństwie, ale widać czegoś się od Polaków nauczyli ;)

• Guzu, godski i Sebalos lubią to

#73 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:36

Najwiekszy PLUS to taki,ze polscy wedkarze wracajacy z wysp beda szerzyc nowoczesne i swiadome wedkarstwo. Jak Polska dluga i szeroka.

Od Giewontu po Hel, od Terespola do Slubic.

:D

i deprecha dla nich murowana po zderzeniu ze stanem naszych wód, gospodarki na nich i podejścia do wędkarstwa w PL :) :)

ale za dekadę, Ci co się nie załamią może coś zmienią, albo ich dzieci

• Sebalos lubi to

#74 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:39

Chyba odpowiedzią na pytanie dlaczego prawica europejska jest "lewicowa" jest obowiązująca ordynacja wyborcza. Wymusza ona na uczestnikach życia politycznego okresowe przymilanie się elektoratowi (nie tylko swojemu) celem wygrania wyborów. Nie ma lepszej kiełbasy wyborczej niż program lewicowy. Tu dadzą, tam poluzują, gdzie indziej zabiorą bogatym oddadzą biednym. Stąd programowe pomieszanie z poplątaniem i brak jednoznacznego podziału.

#75 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:43

nie jest winna ordynacja, tylko parcie na władzę :)

#76 OFFLINE   1ns4n1ty

1ns4n1ty

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów
  • LokalizacjaWashington, UK

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:44

Wszystko zalezy co wytarguje nowy premier, clo/vat to raczej gwarantowane :)

Jest tez szansa ze UK wynegocjuje dobry "deal"  z USA  a to oznacza tansze, tak uwielbiane, St Croix :P

• Guzu i coma lubią to

#77 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:49

W sumie temat jest niezgodny z regulaminem, ale jeśli nie jest to ja gratuluję anglikom. Idzie nowe ;)

• Maciej W. i coma lubią to

#78 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 21:53

poczekaj aż przesyłki zaczną Ci pakować i wysyłać nie EMIGRANCI tylko angielscy młodzieńcy, co mają problem z podstawowymi operacjami matematycznymi, a za XX funtów, to oni pracować nie będą bleee, koszty wzrosną - cena może nie być już tak atrakcyjna :) ;)

Użytkownik bazyloss edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 21:54

#79 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 24 czerwiec 2016 - 22:11

Znamy wszyscy zagrożenia, podchodzę do tematu bardziej globalnie, ale musiałbym się rozwijać politycznie a na to sobie nie pozwolę ;)

#80 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 22:11

Bazyloss, po pierwsze postawowym założeniem działalności każdej partii jest zdobycie władzy, zwane przez Ciebie parciem. Po drugie panikowanie o wyrzuceniu z Wysp wszystkich Polaków jest stekiem bzdur, bo Anglicy mają dość nierobów wyłudzających socjal, a nie taniej siły roboczej. I to emigranci i to emigranci, a różnica zasadnicza.i

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych