Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Brexit

• Zamknięty Temat jest zamknięty
92 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 24 czerwiec 2016 - 10:16

A gdzieś tam w TV oglądałem ,że boją się o socjal o dzieci i o to ,że ci którzy przebywają poniżej 5 lat bedą musieli opuścić GB

Sciema, znalezli pare frajerow zeby panike zasiac :) 

Wsrod Polakow to jakos tej paniki nie widze ;) 

• coma lubi to

#22 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 10:48

Drogi Danielu, stanowiska rządowe mnie nie rajcują. Jedyną korzyścią z objęcia przeze mnie fotela w MSZ byłoby zrobienie Cię konsulem w moim ukochanym mieście. Chodzilibyśmy na CN czerpiąc bezczelnie z państwowych diet. Bo w UE to bardzo modne i wskazane. Duży budżet, dużo urzędników, dużo nierzadko idiotycznych papierków i przepisów, to jak się troszkę uszczknie nikt nie zauważy. Polane to sosem nazywanym wymiennie integracją, solidarnością, wspólnotą i innymi frazesami. Przynajmniej w przypadku gdy dotyczy to polityki i państw ciągnących każde w swoją stronę.

#23 OFFLINE   seiken

seiken

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:09

Sciema, znalezli pare frajerow zeby panike zasiac :)

Wsrod Polakow to jakos tej paniki nie widze ;)

Ale tu nikt o panice nie mówi tylko o obawach o swoją przyszłość , co by nie mówić to ci którzy głosowali za wyjściem są przeciwni wszelkiej emigracji i uważasz ,że teraz "pogłaszczą" emigrantów po głowie i podniosą im płace hehe , jestes tam masz prace i piszesz ,że nasi olewają , ciekawe jak byś się czuł gdyby tu w Polsce ukrainiec wysiudał Cię z roboty za 50% twojej stawki  :P

Co byś mu powiedział ? przywieź kumpli i rodzinę ?  :lol:  :lol:  :lol:

#24 OFFLINE   maxtip

maxtip

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 608 postów
  • Lokalizacjamiejscowy

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:12

... po komentarzach widać jaką wartość ma ta europejska pseudointegracja...  ciekawe jak nas potraktują...

#25 OFFLINE   Lepton

Lepton

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów
  • Imię:Andrzej

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:17

A ja naiwny myślałem,że to żart jak mówili -

Wpuść Polaka do unii to będzie po niej. :) .

• Friko lubi to

#26 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:18

Rozróżnijmy dwie kwestie. Czy chcą się pozbyć obcokrajowców, czy tych, którzy zbijają bąki na socjalu. Bo ci którzy rzetelnie i ciężko pracują w gruncie rzeczy wykonują prace, których Brytyjczycy nie chcą wykonywać. Prawo bogatego. Czy Polakom grożą kłopoty. Nie sądzę. Ciężko pracują. Jeśli nie to nie mamy co ich żałować. Kapitalizm.
  • coma lubi to

#27 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:28

:rolleyes: 
Dobra nie ma co strzepic jezyka :D Powodzenia w dywagacjach na temat upadku jukeja  :)

Zawsze sobie radzili to i bez UE sobie poradza ;)  

Użytkownik Del Toro edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 12:00

#28 OFFLINE   R0BERT

R0BERT

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:28

To juz jest prawdziwy zmierzch Imperium, jeszcze kilka lat i GB bedzie plamka na mapie swiata, cos jak Madagaskar.

Myślę, że grubo się mylisz.

• coma lubi to

#29 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:42

Moze sie myle, moze nie, czas pokaze. W kazdym razie wybrali droge takiej czy innej izolacji, w obecnych czasach to sie im moze nie oplacic na dluzsza mete. To takie papierowe Zjednoczone Krolestwo, mozliwe, ze za kilkadziesiat lat wyspa bedzie tylko skansenem dawnej swietnosci. To scenariusz mozliwy.

#30 ONLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15662 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:44

Za kilkadziesiąt lat jak lodowce stopnieją przyroda sama załatwi Angoli  ;) .

• mtmisiu i Sebalos lubią to

#31 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 11:48

I jeszcze kilka słów o najlepszym ustroju świata. Ci, którzy popadli w rozpacz z powodu demokratycznego wyboru Brytyjczyków mienią się największymi orędownikami i obrońcami demokracji. Ale nie tej populistycznej, kołtuńskiej, wstecznej, eurosceptycznej. Oni są za demokracją, która umożliwi głosowanie do skutku (Irlandia), grzebanie w traktatach w celu unieważnienia wyborów, są za postępem, obroną europejskich interesów i zrobieniem wszystkim dobrze. Kto nie z nami ten przeciw nam. Demokracja ludowa. Skąd my to znamy?

#32 OFFLINE   seiken

seiken

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:12

Del Toro mam 5 osób z rodziny które tam są , i wielu znajomych

mój syn był 5 lat ale zmądrzał wrócił do kraju skończył przerwane studia zrobił uprawnienia budowlane i zarabia nie dużo mniej niż w GB ale stać go tu na więcej

więc trochę wiem jak tam jest , byłem wiele razy ostatnio  miesiąc temu akurat nie w Londynie ale w Wigan

kolega pracuje jako kordynator w dużej firmie budowlanej w Liverpoolu i zarabia na tyle dużo ,że ma już swój dom ,żona też nieźle zarabia w tej samej firmie nie narzeka mówi ,że do kraju nie wróci chyba ,że na emeryturę :)  , ale spotkaliśmy się z Polakami którzy pracują za 7-8 funciaków na godzinę 

trochę tam odkładają,ale kasa głownie idzie na wynajem opłaty ,życie itp 

#33 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:26

Del Toro mam 5 osób z rodziny które tam są , i wielu znajomych

mój syn był 5 lat ale zmądrzał wrócił do kraju skończył przerwane studia zrobił uprawnienia budowlane i zarabia nie dużo mniej niż w GB ale stać go tu na więcej

więc trochę wiem jak tam jest , byłem wiele razy ostatnio  miesiąc temu akurat nie w Londynie ale w Wigan

kolega pracuje jako kordynator w dużej firmie budowlanej w Liverpoolu i zarabia na tyle dużo ,że ma już swój dom ,żona też nieźle zarabia w tej samej firmie nie narzeka mówi ,że do kraju nie wróci chyba ,że na emeryturę :)  , ale spotkaliśmy się z Polakami którzy pracują za 7-8 funciaków na godzinę 

trochę tam odkładają,ale kasa głownie idzie na wynajem opłaty ,życie itp 

W kazdym kraju sa ludzie ktorzy zarabiaja wiecej i sa tacy ktorzy zarabiaja mniej. Nic tego nie zmieni. 

Mnie chodzilo o to ze w UK nie ma paniki z powodu ze Brytole chca wyjsc z uni. Wlasnie najwieksza panike jaka widze to sieja media po za UK, sensacja poprostu sie sprzedaje.

Brytoli decyzja, mnie tam nic do tego. Chociaz pewnie wiekszosc ludzi zaskoczona wynikiem.

• Maciej W. i coma lubią to

#34 OFFLINE   francisco scaramanga

francisco scaramanga

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1245 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:35

UE to nie USA. Zawsze wszystkim dobrze życzę, ale brak jednomyślności i wspólnej polityki niestety wróży smutny koniec UE.
Tym bardziej, że na nadzwyczajnym spotkaniu UE spotyka się tylko 6 przedstaeicieli państw założycielskich...
A co z resztą?!? Drugi sort czy jak...

#35 OFFLINE   seiken

seiken

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:51

jest na ten brexit sposób  :P

2jd1dhx.jpg

• Friko i stone lubią to

#36 ONLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:56

Gratulacje dla Anglików. Mam nadzieję, że to początek upadku tego chorego tworu zwanego unią europejską z socjalistami u władzy.

• Marcin Rafalski, Janusz Wałaszewski, Maciej W. i 5 innych osób lubią to

#37 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 12:59

Jak Polacy stamtąd wyjadą to ich nie będzie miał kto bronić przed ciapatymi

Użytkownik Tomy edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 13:01

#38 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2016 - 13:07

Moze sie myle, moze nie, czas pokaze. W kazdym razie wybrali droge takiej czy innej izolacji, w obecnych czasach to sie im moze nie oplacic na dluzsza mete. To takie papierowe Zjednoczone Krolestwo, mozliwe, ze za kilkadziesiat lat wyspa bedzie tylko skansenem dawnej swietnosci. To scenariusz mozliwy.

Skansenem podobnym do Norwegii i Szwajcarii. Dno i dziesięć metrów mułu. Ci wszyscy, którzy wieszczą krach i upadek Wyspiarzy powinni chyba poczekać i sprawdzić w jakim stanie będzie wtedy UE. Kraina Wiecznej Szczęśliwości. Za Odrą.
  • Marcin Rafalski i coma lubią to

#39 OFFLINE   matpgt

matpgt

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 394 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 13:37

A mi się wydaje że Brytyjczyków wypchnięto z UE celem "zwiększania integracji".. Ogólnie to źle się stało bo z Brytyjczykami można było reformować unię a teraz będzie tworzone lewackie quasi państwo pod jedynie słusznym przywództwem, a każdy kto będzie miał inny pomysł na współpracę europejską (która niewątpliwie jest konieczna i pożądana) skazany będzie na scenariusz brytyjski..

Zwróćcie uwagę na działania władz unii i Merkel nikt nie próbuje rozwiązać problemu tj. budowy takiej formy współpracy europejskiej która byłaby do zaakceptowania przez wszystkie państwa europejskie w tym GB, a wszyscy chcą możliwe szybko usankcjonować prawnie wynik referendum,który jest tylko emanacja woli narodu i nie niesie za sobą jeszcze żadnych konsekwencji prawnych (tzn. jest jeszcze czas na podjęcie negocjacji) zwłaszcza że Brytyjczycy nie głosowali przeciwko współpracy europejskiej jako takiej lecz przeciw dzisiejszej strukturze, przywództwie i sposobowi funkcjonowania UE.

Watro się również zastanowić jak na wynik referendum wpłynął celowy import "imigrantów".. a korki szampana strzelają również w Berlinie;)

Użytkownik matpgt edytował ten post 24 czerwiec 2016 - 13:37

• coma lubi to

#40 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 24 czerwiec 2016 - 13:40

Nie bronie Unii, rozumiem Brytoli. Ale byc moze popelniaja dziejowy blad. To przeciez zalozyciel Wspolnoty. Imperium juz nie istnieje. Sami sobie poradza?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych