#41 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2016 - 10:40
#42 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2016 - 11:40
tego papieru ktoś próbował?
- tyka3 lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2016 - 12:36
Tutaj troszkę lepsze zdjęcie zrobione lustrzanką z analogowym obiektywem 50mm z ostrością z ręki bez światła,dopalane lampą .''Naklejka'' po drugiej cienkiej warstwie lakieru,zdjęcie pod kątem aby zniwelować odblask z powierzchni lakieru.
DSC06286.JPG 18,12 KB 51 Ilość pobrań
- Friko, mrWhite7, Dokuś i 1 inna osoba lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2016 - 12:44
Tutaj troszkę lepsze zdjęcie zrobione lustrzanką z analogowym obiektywem 50mm z ostrością z ręki bez światła,dopalane lampą .''Naklejka'' po drugiej cienkiej warstwie lakieru,zdjęcie pod kątem aby zniwelować odblask z powierzchni lakieru.
Jasna cholera ... do czego ten świat zmierza.... ? (jak to mawia moja babcia)
#45 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2016 - 15:39
Jasna cholera ... do czego ten świat zmierza.... ? (jak to mawia moja babcia)
Niom...i to jeszcze nie mój aparat,tylko mojej Pani...mojego pełnoklatkowca nie mam czasu odpalić już od jakiś 2 lat .
- TomekSudety i biker1 lubią to
#46 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2016 - 18:56
Miałem wydrukowane na folii opis i przykleiłem go żywica epoksydowa (byle jaka) do folii alu aby zobaczyć czy złote opisy od niej odejdą.
Jak widać odchodzą. Teraz trzeba by zrobic próbkę na blanku z normalnym lakierem do omotek czy blanków. Moze jak znajdę chwile to zrobię test.
Załączone pliki
- Friko i Hubertus lubią to
#47 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2016 - 12:09
kolega da znać krok po kroku jak to idzie
#48 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2016 - 14:06
Zrobiłem na szybko próbkę z folii transferowej do nadruku zdobień na zaproszenia komunijne, wesela czy inne impet. Kolor jak widać złoty.
Miałem wydrukowane na folii opis i przykleiłem go żywica epoksydowa (byle jaka) do folii alu aby zobaczyć czy złote opisy od niej odejdą.
Jak widać odchodzą. Teraz trzeba by zrobic próbkę na blanku z normalnym lakierem do omotek czy blanków. Moze jak znajdę chwile to zrobię test.
czy to jest folia do hot stampingu?
#49 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2016 - 15:10
czy to jest folia do hot stampingu?
Pojęcia nie mam jak to sie nazywa. Te próbki to "stara akcja" ktore zrobiłem ok 2005r do swoich fly blanks od Loomisa. Wiem że na pewno w ten sposób robi sie ozdobne nadruki na zaproszenia.
Jak coś bedzie wychodzic to tu opiszę co i jak.
- Friko lubi to
#50 ONLINE
#51 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2016 - 08:50
ProWrap Iron Ore bez utrwalacza koloru,a tipety to Fuji Ultra Poly Medium Green i Orange.
- Friko lubi to
#52 ONLINE
Napisano 28 lipiec 2016 - 09:35
dzieki super kolorki
#53 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2016 - 10:42
Testy trwają , na razie doszedłem do czegoś takiego ,ale nie za bardzo jestem zadowolony i będę dalej szukał .
#54 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2016 - 11:12
Wygląda extra
Podziel się doświadczeniami
#55 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2016 - 11:19
Mniej więcej połowa nalepek po lakierowaniu się odkleja lub lekko podchodzi bokami ,więc nie będę się dzielił aby nie narazić kogoś na straty, ale jak znajdę 100% sposób to chętnie się podzielę . Na razie pracuję nad nalepką , dodatkowym klejem i szukam innej alternatywy .Cierpliwości plisss
#56 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2016 - 12:01
Ja naklejki przed lakierowaniem zakrywam papierem i ciasno owijam taśmą , i zostawiam na kilka dni aby "złapała kształt" .
- Hubertus lubi to
#57 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2016 - 20:07
Testy trwają , na razie doszedłem do czegoś takiego ,ale nie za bardzo jestem zadowolony i będę dalej szukał .
Ta pikselowatość liter to zamierzone? Lepiej wyglądają gładkie litery.
#58 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2016 - 21:45
--------------Ta pikselowatość liter to zamierzone? Lepiej wyglądają gładkie litery.
Pewnie skanował swój oryginalny opis na słabym sprzęcie lub był za mały i "sztucznie" powiększał i dlatego tak wyszło.
Lepiej zrobic duży i zmniejszać, czy wszystko osobno i "składać" ale do tego trzeba być już min. jakimś grafikiem komp.
#59 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2016 - 08:10
Po prostu originale urządzenie do wytwarzania takich naklejek ma kiepską rozdzielczość ( 300 DPI) i pewnych spraw nie przeskoczysz i nie ma znaczenia jakiej rozdzielczości jest tekst czy obraz do drukowania bo urządzenie wydrukuje właśnie w rozdzielczości 300 DPI co jest do zaakceptowania. Zdjęcie przekłamuje bo jest to makro ,więc widać znacznie w większym powiększeniu niż w rzeczywistości ale jak ktoś jest niezadowolony to zawsze może sobie sprawić drukarkę z białym tuszem (2400 DPI) Ciekawostka bo drukarka taka drukuje także złote oraz srebrne elementy tuszami metalicznymi są jeszcze tusze Metalic Cyjan i Metalic Magnenta ale ..kosztuje od 1500 do 2000 Dol USA i jest to jedyna taka drukarka dla hobbystów .Taniej wychodzi jej wcześniejsza wersja ale na systemy Windows 98 i Windows XP i jakbym lub jak będę kiedyś otwierał pracownię to taki sprzęt zakupię . Mimo że drukarka wiekowa kosztuje jednak 500 Dolców.Wersja na Windows 7 to już 1500-2000 dolców . Na razie na własne potrzeby posiłkuję się sprzętem o kiepskiej rozdzielczości ,bardzo grubej folii mającej ten defekt że po zalakierowaniu podchodzą boki .Zgłębiam temat drukowaniu na papierach i foliach TTP jest to tak zwany DecalPro System ,temat jak najbardziej do ogarnięcia tylko jest to proces bardzo pracochłonny oraz czasochłonny a też trzeba zainwestować w dobrą drukarkę laserową i urządzenie do laminowania oraz papier spraye i folie . Co do posta kolegi @trout master to mogę się tylko uśmiechnąć bo wiele można mi zarzucić ale chyba nie to że jestem idiotą , naprawdę mam troszkę pojęcia o rozdzielczości i używaniu programów graficznych
Różnica jest, ale nie tak duża
Lewa nalepka jest moja po prawej ori
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 15 wrzesień 2016 - 08:52
#60 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2016 - 08:49
Ja nie jestem grafikiem komputerowym i dlatego na tym sie nie znam.
Siedziałem przy niejednych którzy robili mi kalkomanię na woblery i dlatego wiem jak to hula. Podobnie zresztą jak te opisy na GLoomisy ktore sobie "zrobiłem".
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, opis, naklejka
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych