Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół... Rodmas

pracownia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
808 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   jerzy

jerzy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3201 postów

Napisano 05 kwiecień 2011 - 07:55

Wyroby Łukasza widziałem chyba ze 3 lata temu. @Jerzemu od...bał taką rękojeść z elementami rattanu że wymiękłem. Pamiętam tylko, że to było jakieś lajtowe Shikari :D

Tofik to bylo prawie 4 lata temu mam ten kij do dzisiaj. Choc lowie na niego moze ze 3 razy w roku. To 6 stopowe SH III do 12g i mocy 10 funtow, uzbrojone w spirale. Kij ma fantastyczne wlasciwosci uzytkowe i jeszcze dlugo bedzie moim podstawowym kijem na okonie z lodki..

Wg. mnie Lukasz Masiak robi najlepsze castingi w PL

#62 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 kwiecień 2011 - 20:32

@Jerzemu od...bał taką rękojeść z elementami rattanu że wymiękłem.

Odrąbał Jerzemu rękojeść i dało się z taką odrąbaną łowić? :lol:

Może Koledzy pochwalicie się w tym wątku, jakie cudeńka wyszły spod ręki Łukasza Masiaka i trafiły w Wasze ręce?

Mi osobiście bardzo podoba się rodmasowy styl i chętnie pooglądałbym, podpatrzył zestawienia, materiały, poczytał komentarze użytkowników... :D

Pozdrawiam
Grzesiek

#63 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 06 kwiecień 2011 - 20:37

Grześ a po co dublować? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=44045& amp;

#64 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 kwiecień 2011 - 20:45

Słuszna uwaga, brak wyszukiwarki na stronie pchnął mnie do tego apelu tutaj.
Dzięki za link, coś głucho w tamtym temacie... od dawna.

#65 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 kwiecień 2011 - 20:49

Pozwolę sobie bez pytania. Odświeżam! B)

Może Koledzy pochwalicie się w tym wątku, jakie cudeńka wyszły spod ręki Łukasza Masiaka i trafiły w Wasze ręce?

Mi osobiście bardzo podoba się rodmasowy styl i chętnie pooglądałbym, podpatrzył zestawienia, materiały, poczytał komentarze użytkowników... :D

Pozdrawiam
Grzesiek

#66 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 28 kwiecień 2011 - 21:01

Wymknąłem się chyłkiem ze strefy istotności i nieistotności aspektów niektórych , aby dać słuszny odpór szerzonemu u nas kultowi mierności , rutyny i banału .
Otóż są w kraju pracownie które nie tylko odcinają kupony od dawnej świetności , albo dyskontują ochoczo frukta nowej mody na doskonałe niewątpliwie kije z rodbuilderskich pracowni . Są i tacy którzy potrafią połączyć ten biznes i sprawną koncepcyjną współpracę z wytwórcami blanków , czyli nie ograniczyć się tylko do roli ekspedienta i handlowego komiwojażera . Tym razem niewielka fotorelacja z najnowszym Phenixem w roli gwiazdy , w wykonaniu Łukasza Masiaka , naszego poszukującego nieustannie nowych jakości i możliwości perfekcjonisty i przyjaciela . Ale resztę detali wszelakich Phenixowych to już niech Rodmas przybliża , na co w skrytości liczę ..
Kierunek ogólny http://www.tackletou...ronfeather.html , i niemniej ciekawe przybliżenia :

Załączone pliki

• Załączony plik  t46h.JPG   65,88 KB   3193 Ilość pobrań
  • Załączony plik  t46g.JPG   38,4 KB   1819 Ilość pobrań
  • Załączony plik  t46e.JPG   26,92 KB   1804 Ilość pobrań
  • Załączony plik  t46f.JPG   55,6 KB   1815 Ilość pobrań
  • Załączony plik  t46d.JPG   29,62 KB   1770 Ilość pobrań

#67 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 28 kwiecień 2011 - 21:04

cd...

Załączone pliki

• Załączony plik  t46l.JPG   37,91 KB   1683 Ilość pobrań
  • Załączony plik  t46k.JPG   38,01 KB   1749 Ilość pobrań
  • Załączony plik  t46i.JPG   66,84 KB   1740 Ilość pobrań

#68 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 29 kwiecień 2011 - 11:44

Kilka fotek tych nowych uchwytow Fuji upewnilo mnie, ze czekanie na kij z taka rekojescia ma sens :D

dzieki Slawku za fotki :D

pozdrawiam

#69 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 03 maj 2011 - 11:50

Slawku,

Na tackletour jest jak byk napisane: Country of origin: China. I ty polecasz? Jeszcze niedawno bylo tylko Made in USA :D

Zastanawia mnie jedna rzecz apropo kija z linku, jaki wkleiles: tam jest jak byk napisane, ze szczytowka nie przenosi za duzo drgan i brania rozpoznaje sie bardziej wzrokowo, po jej zachowaniu, u nas na portalu zas byly zachwalane jako najczulsze kije pod sloncem ( dalej ta sama seria). I jak tu sie polapac we wszystkim? Ja nie moge :(

Te uchwyty jak dla mnie sa obrzydliwe, mieszane, prasowane czy gumowane korki tez mi sie nie podobaja aczkolwiek po starannosci wykonczenia widac, ze duzo sie poprawilo w Rodmasie co bardzo mnie cieszy. Szkoda tylko, ze Lukasz po niewatpliwym wypromowaniu sie na naszym portalu olal wszystko i kreci tylko wedki ale to juz taki w dodatku nie pojedynczy przypadek :( Szkoda.

Bujo

#70 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 03 maj 2011 - 15:28

Michał mam to żelazne pióro, jak założysz plećkę to spokojnie będziesz czuł uderzenia ryby na kiju.Ale to jest kijek z cechami wklejanki i pod dłubanie okonii białorybu jest poprostu świetny.Wykonanie jest na światowym poziomie i nie ma nawet o czym mówić.Kijek jest finezyjny w każym calu, szczególnie pod zawody.

#71 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 03 maj 2011 - 15:35

Michał mam to żelazne pióro, jak założysz plećkę to spokojnie będziesz czuł uderzenia ryby na kiju.Ale to jest kijek z cechami wklejanki i pod dłubanie okonii białorybu jest poprostu świetny.Wykonanie jest na światowym poziomie i nie ma nawet o czym mówić.Kijek jest finezyjny w każym calu, szczególnie pod zawody.

Jozi,

Ja tam sie nie znam :D U mnie okonie najlepiej biora na obrotowki 3-4 :D Kiedys pomacam mam nadzieje.

Bujo

P.S. Twoje graty wyslane tuz przed weekendem. Jakos powinny dojsc na dniach :D

#72 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 03 maj 2011 - 15:47

Oki Michał czekam a cenowo się dogadamy.
Ale kijek jest świetny, jasne jak masz okonie jak konie to można ale jak dłubiesz punkty na zawodach to trauma :(

#73 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 03 maj 2011 - 15:48

A mi sie te uchwyty podbaja.
Bo same pierscienie to pierscienie, a konstrukcja czy tez typ insertu w nich to juz dla mnie temat niezalezny.
Takze u mnie bede wlasnie te pierscienie ale na burl corku o jednolitym odcieniu.
Jak kij zawita, wstawie foty i pokaze :D

Odnosnie okoniowania nie zabieram glosu, nie lapalem okoni od kilkunastu lat...

#74 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 04 maj 2011 - 17:11

Ależ Michale :lol: Próbuję tylko ubarwić podpowiedziami ten tutejszy , skamieniały monopol , który jest widać jako dobro nieśmiertelne , stale zbiorowym wysiłkiem odnawiany i wzmacniany . A tu przecież buldogi zawzięcie walczą o przestrzeń i pod dywanem i na dywanie . Nie wszyscy się w tej estetyce dobrze czują , to i nie bywają , zwłaszcza ci ambitniejsi , z ewidentną stratą dla nas wszystkich :D Mnie nie przeszkadzają takie niedostatki więc całkiem regularnie bywam i się lekko odgryzam , z racji osobniczej niechęci do ciekania stadem , które to jest nudne , ba , prawie mordercze dla tak dobrego portalu .
Megabass i Batson - odwieczne jerkbaitowe killery , też przecież są z PRC . Ale od Pheniksa zwyczajnie nie są lepsze , tylko lepiej wylansowane . Choćby były w Matagi i rezonansie :D

#75 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 04 maj 2011 - 17:47

Ależ Michale :lol: Próbuję tylko ubarwić podpowiedziami ten tutejszy , skamieniały monopol , który jest widać jako dobro nieśmiertelne , stale zbiorowym wysiłkiem odnawiany i wzmacniany . A tu przecież buldogi zawzięcie walczą o przestrzeń i pod dywanem i na dywanie . Nie wszyscy się w tej estetyce dobrze czują , to i nie bywają , zwłaszcza ci ambitniejsi , z ewidentną stratą dla nas wszystkich :D Mnie nie przeszkadzają takie niedostatki więc całkiem regularnie bywam i się lekko odgryzam , z racji osobniczej niechęci do ciekania stadem , które to jest nudne , ba , prawie mordercze dla tak dobrego portalu .
Megabass i Batson - odwieczne jerkbaitowe killery , też przecież są z PRC . Ale od Pheniksa zwyczajnie nie są lepsze , tylko lepiej wylansowane . Choćby były w Matagi i rezonansie :D

Slawku,

W pewnym sensie masz racje. Owych Phenixow nie mialem w rekach, ciezko mi cokolwiek powiedziec. Nie smiem przeciwstawiac sie Twojej opini experta.

Problem podejscia do nowosci sprzetowych widac w wielu postach, kilka lat temu, gdy rod building dopiero przybieral postac jaka mamy teraz, bylo ciut inaczej. Sam w owym czasie bardzo czesto zbroilem sobie cos, rownolegle byly Megabassy, Daiko czy Gan Crafty. Teraz jestem kiepskim klientem, jak wielu innych. Mam kilkanascie wedek, praktycznie wszystko co mi jest potrzebne i jakos nie widze koniecznosci zmieniania na cos ciut lepszego. Kazda wedka jest typowo uzytkowa, nie pieszcze sie nad nimi, musza duzo wytrzymac, przeciazam je nagminnie, czasem 3- krotnie, gasnica potrafi sie tarzac cala droge z Irlandi po szczytowce wedki z 66 mln psi i tak sobie dalej.

W wyborze kierujemy sie roznymi kryteriami, opiniami na forum, rod-buildera, kolegow itd. Nie zawsze sie to pokrywa z realiami. Nikt nie wpiera tutaj, ze Batsony to najlepsze wedki na swiecie bo tak nie jest, to samo pewnie dotyczy Phenixow- Loomis jest dalej bezpieczny :D Moze nie u nas bo rynek mamy jaki mamy, nie mozna pojsc do sklepu, wziac kilkunastu podobnych wedek i zdecydowac co jest dla nas najlepsze a szkoda :(

Tak czy inaczej najwazniejsze aby klient byl zadowolony z wlasciwosci wedki czy chociazby roznych rodzajaw korka w rekojesci.

A z tym rezonansem i Megabassem bede polemizowal :D Nie tak ostro jak kiedys oczywiscie :D :D :D Mowie o Megabassie made in Japan i Batsonie prosto z Twojej ulubionej przynajmniej kiedys fabryki St Croix :D :D :D

#76 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 04 maj 2011 - 18:31

Ja - ekspert Embarassed Embarassed Mój Boże , Michale , staram się tylko nie utracić fragmentarycznego nieraz kontaktu z tradycyjną czołówką ..
Nie jestem też oczywiście tak oczarowany nowościami , aby co roku zmieniać cały garnitur , jednak z racji latek w hobby i maniackiego , koleżeńskiego środowiska mam niezły , może nawet bardzo dobry dostęp do hiciorów prawdziwych oraz tych bardziej urojonych . Nie czuję się z tego powodu lepszy , ale jednak ogólne odniesienie jest siła rzeczy nieco większe .
Naprawdę mnie smuci , że tak wiele z tych fascynujących technicznych objawień nigdy tu nie zagości , i tak wielu ciekawych , ineligentnych , niewątpliwa pasją obdarzonych ludzi wypchnie się ledwie skrywaną niechęcią poza nawias tego wątłego jednak demimondu , czy też ograniczonego zasobnością rynku . Jestem oczywiście Michale , stale i programowo wierny jankeskim wytwórniom , bo to jest kwintesencja tego czego potrzebuję i poszukuję w prywatnych sprzętowych podbojach . Ograniczył się co prawda tylko do duopolu ; Loomis i St.Croix , ale mnie on wystarczy , chyba taki bardzo głodny już nie jestem :D

#77 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 06 czerwiec 2011 - 21:32

Wracajac do dziel z pracowni Rodmas...

Dzis zawital do mnie kijaszek spiningowy na blanku X-11 obudowany rekojescia z burl korka z tymi kontrowersyjnymi nowymi pierscieniami fuji.
Jak dla mnie - TOP.

W sobote pierwsze testy sandaczowo - sumowe.

Zamieszcze fotki z pola walki B)

#78 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1347 postów

Napisano 06 czerwiec 2011 - 22:01

Wracajac do dziel z pracowni Rodmas...

Dzis zawital do mnie kijaszek spiningowy na blanku X-11 obudowany rekojescia z burl korka z tymi kontrowersyjnymi nowymi pierscieniami fuji.
Jak dla mnie - TOP.

W sobote pierwsze testy sandaczowo - sumowe.

Zamieszcze fotki z pola walki B)

Łukasz też zbroił mój kijek w ten nowy uchwyt Fuji + burnt cork,zgadzam się z Tobą,jest bardzo wygodny i estetyczny - robi wrażenie.
Cieszę się że akurat tam trafiłem,nie żałuję ani złotówki bo to co otrzymałem w zamian przeszło moje najśmielsze oczekiwania,jakość wykonania na najwyższym poziomie,nawet ja - super pedant,nie miałem do czego się przyczepić.
Jestem dumny że mamy tu w Gdańsku tak poważną pracownię z bardzo utalentowanym człowiekiem na czele,oby tak dalej :D

#79 OFFLINE   Wojtek.mirecki

Wojtek.mirecki

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 33 postów

Napisano 07 czerwiec 2011 - 10:00

Może jakieś poglądowe zdjęcia tego cuda można by zamieścić

pzdr

#80 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany