Ależ Michale Próbuję tylko ubarwić podpowiedziami ten tutejszy , skamieniały monopol , który jest widać jako dobro nieśmiertelne , stale zbiorowym wysiłkiem odnawiany i wzmacniany . A tu przecież buldogi zawzięcie walczą o przestrzeń i pod dywanem i na dywanie . Nie wszyscy się w tej estetyce dobrze czują , to i nie bywają , zwłaszcza ci ambitniejsi , z ewidentną stratą dla nas wszystkich Mnie nie przeszkadzają takie niedostatki więc całkiem regularnie bywam i się lekko odgryzam , z racji osobniczej niechęci do ciekania stadem , które to jest nudne , ba , prawie mordercze dla tak dobrego portalu .
Megabass i Batson - odwieczne jerkbaitowe killery , też przecież są z PRC . Ale od Pheniksa zwyczajnie nie są lepsze , tylko lepiej wylansowane . Choćby były w Matagi i rezonansie
Slawku,
W pewnym sensie masz racje. Owych Phenixow nie mialem w rekach, ciezko mi cokolwiek powiedziec. Nie smiem przeciwstawiac sie Twojej opini experta.
Problem podejscia do nowosci sprzetowych widac w wielu postach, kilka lat temu, gdy rod building dopiero przybieral postac jaka mamy teraz, bylo ciut inaczej. Sam w owym czasie bardzo czesto zbroilem sobie cos, rownolegle byly Megabassy, Daiko czy Gan Crafty. Teraz jestem kiepskim klientem, jak wielu innych. Mam kilkanascie wedek, praktycznie wszystko co mi jest potrzebne i jakos nie widze koniecznosci zmieniania na cos ciut lepszego. Kazda wedka jest typowo uzytkowa, nie pieszcze sie nad nimi, musza duzo wytrzymac, przeciazam je nagminnie, czasem 3- krotnie, gasnica potrafi sie tarzac cala droge z Irlandi po szczytowce wedki z 66 mln psi i tak sobie dalej.
W wyborze kierujemy sie roznymi kryteriami, opiniami na forum, rod-buildera, kolegow itd. Nie zawsze sie to pokrywa z realiami. Nikt nie wpiera tutaj, ze Batsony to najlepsze wedki na swiecie bo tak nie jest, to samo pewnie dotyczy Phenixow- Loomis jest dalej bezpieczny
Moze nie u nas bo rynek mamy jaki mamy, nie mozna pojsc do sklepu, wziac kilkunastu podobnych wedek i zdecydowac co jest dla nas najlepsze a szkoda
Tak czy inaczej najwazniejsze aby klient byl zadowolony z wlasciwosci wedki czy chociazby roznych rodzajaw korka w rekojesci.
A z tym rezonansem i Megabassem bede polemizowal
Nie tak ostro jak kiedys oczywiscie
Mowie o Megabassie made in Japan i Batsonie prosto z Twojej ulubionej przynajmniej kiedys fabryki St Croix