Echosonda Lowrance Mark 5x DSI
#41 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2011 - 07:43
#42 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2011 - 08:36
#43 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2011 - 17:12
#44 OFFLINE
#45 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2011 - 07:47
#46 OFFLINE
Napisano 14 wrzesień 2011 - 16:44
Jak nie jestes pewien co to za plamka przy lub nad dnem to zrób sobie zblizenie 2 lub 4 x i wtedy bedziesz mógl co nie co wiecej zinterpretowac co to moze byc
Zauwazylem równiez ze tak od lustra wody do glebokosci ok 2 metrów ciezko jest co kolwiek zauwazyc poniewaz widze same plamki co równiez widac na zdjeciu
Przyczyna moze byc za mocny sygnal a za mala glebokosc albo trzeba moze cos ustawic jak sie wedkuje na plytkiej wodzie
Sonada jest naprawde wporzadku ale jak kazdy nowy sprzet trzeba rozkminic
#47 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2011 - 07:02
#48 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2011 - 21:05
teoretyzuję- może dlatego ze sondabada dość wąski obszar?
Bada bo DSI ma stozek podobny do grubej kartki papieru a nie strikte ksztalt stozka
Testowalem ostatnio echo ze zwykla pirani 160 i to co pokazuje DSI mnie miazdzy jest tak dokladna ze malo kiedy widzialem prosty jak drut blat
Caly czas jakies nierównosci byly pokazywane gdzie pirania 160 pokazywala tylko pewny i zdecydowany bandzaj na dnie a wtedy DSI pokazywala jeszcze nierównosci na np górce
Co do testu bawilem sie na 9 metrach gumeczka 7cm i moglem ja obserwowac jakbym ja w TV ogladal
Naprawde sonda rewelacja i szczerze polecam
Nastepny test jak przymrozi i bedzie lód
Pozdrawiam
#49 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2012 - 09:43
przedstawia rośliny a konkretnie rdzestnice o szerokich liściach w porównaniu np.do zielska wysokiego z drobnymi listkami.
#50 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2012 - 12:33
Mam zamiar sprawić sobie Lowrance Mark 5x DSI.Głównie uganiam się za szczupakami dlatego interesuje mnie jak echosonda
przedstawia rośliny a konkretnie rdzestnice o szerokich liściach w porównaniu np.do zielska wysokiego z drobnymi listkami.
Ale masz Kolego wymagania
#51 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2012 - 18:25
#52 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2012 - 19:47
Mam zamiar sprawić sobie Lowrance Mark 5x DSI.Głównie uganiam się za szczupakami dlatego interesuje mnie jak echosonda
Z tym echo jest jeden problem jeśli chodzi o szukanie szczupaka, poniżej 2-2,5m nie zobaczysz prawie nic bo jest tak dużo zakłuceń.
#53 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2012 - 22:49
Z tym echo jest jeden problem jeśli chodzi o szukanie szczupaka, poniżej 2-2,5m nie zobaczysz prawie nic bo jest tak dużo zakłuceń.[/quote]
Mocny sygnal i tyle Kolego , a po za tym na wodzie 2 metry po co komu sonda jak to smieszna glebokosc , która mozna oblowic kilkunastoma rzutami a jak szczuply tam bedzie to raczej da sie skusic
#54 OFFLINE
Napisano 06 marzec 2012 - 15:54
#55 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 12:48
Mam Mark 5 DSI od lipca.Nie polecam.Brak ustawień zaawansowanych czyli nie można ustawić czułości itd.Na płytkiej wodzie takiej 2-3 m nie widać nic,za dużo zakłóceń.Ten stożek 60 to lipa,trzeba rybie na głowe napłynąć zeby pokazała dobre echo.
#56 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 17:21
Mam Mark 5 DSI od lipca.Nie polecam.Brak ustawień zaawansowanych czyli nie można ustawić czułości itd.Na płytkiej wodzie takiej 2-3 m nie widać nic,za dużo zakłóceń.Ten stożek 60 to lipa,trzeba rybie na głowe napłynąć zeby pokazała dobre echo.
Bo Dsi nigdy nie służyło i nie powinno, w zamierzeniu, służyć do pokazywania ryb. Zobacz sobie wątek o elite 7 HDI gdzie masz screeny z tradycyjnego sonaru i DSI obok siebie. Ryby na DSI to małe kropeczki. DSI ma służyć do lepszego odwzorowania struktury dna.
#57 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 17:48
To masz chyba jakás podróbke bo w mojej moge ustawic czulosc itp. pzdr.
#58 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 18:41
Rozumiem,że lepszym wyborem byłby Mark 5 pro skoro chcę poszukać ryby w toni?
#59 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 19:04
No właśnie, czym różni się Mark 5x Pro od DSI? Do jakich zastosowań która jest lepsza?
#60 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 20:02
Rozumiem,że lepszym wyborem byłby Mark 5 pro skoro chcę poszukać ryby w toni?
Jak najbardziej tradycyjny sonar bedzie tutaj bardziej uzyteczny. Sam uzywalem mark dsi przez 3 sezony ale nigdy nie szukalem pojedynczych ryb w toni. Lawice drobnicy byly do znalezienia i calkiem widoczne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych