Te drugieneoprenowe czy oddychające?
Spodniobuty / spiochy - neoprenowe czy oddychające?
#41 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2011 - 19:06
#42 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 08:29
i torba IKEA!
#43 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 09:05
...przydaje się ...szczegłlnie te podwłjne rączki
i torba IKEA!
#44 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 09:17
#45 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 09:21
#46 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 12:10
wujek
#47 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 16:27
mysle ze tu Mateusz idealnie to opisal ...tak wlasnie jest ...nie zdaza lachy wyschnac ..a juz sa mokreMy łowimy na Odrze i tam teź mułu i wszelkiej maści syfu nie brakuje. Kiedyś płukałem prysznicem po kaźdym wyjeździe, ale odpuściłem. Teraz przed wyjściem z wody zwyczajnie je opłukuję, albo robię to jak juź się przebiorę, aby tylko spłukać ten największy syf...Reszta płucze się sama przy kolejnych wyprawach. Są takie okresy, źe spodnie nie mają kiedy wyschnąć, bo co dwa dni jest się na rybach, więc nie przesadzałbym z tą czystością.
i torba IKEA!
#48 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 17:44
#49 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 18:18
#50 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 18:20
#51 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 18:24
#52 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 18:30
#53 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 18:35
#54 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2011 - 18:53
hmmmmm panowie młgłby ktoś wkoncu jakos to podsumować??bo juz teraz nie wiem ktłre sa najlepsze do brodzenia..
Dwa lata, jakoś temu było. Stanąłem przed takim samym problemem.
Łatwiej, nieco taniej i prościej było, kupić neoprenowe Oceany, z kaloszkiem na filcu.
Płźniej zabrałem je nad wodę. Dwukrotnie.
Raz były to płźnojesienne łowy, nad Dunajcem.
Drugim razem łowy w Bałtyku.
O ile załoźyłem je w pierwszym przypadku, chodząc za głowatką, o tyle szybciej zrezygnowałem, z tej wątpliwej przyjemności, juź w drugim przypadku.
Od tamtej pory, neopren traktuję jako zło konieczne, w przypadkach brodzenia zimą (co zdarza się niezmiernie rzadko, by nie powiedzieć wcale) oraz jako rezerwę, złoźoną w bagaźniku gdy moczę oddychające? Solvkrokeny
#55 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2011 - 16:48
Mam jednak problem, z ktłrym podpinam się pod wątek Wujka
mianowicie mam oddychające rapale (kupiłem, bo były w niezłych pieniądzach) i niestety mi ciekną - nie młwię o materiale, ale o neoprenowych skarpetach - o ile oryginalne niezbyt dobrze traktowałem i miały prawo się zniszczyć, o tyle teraz mam skarpety dorabiane przez p. Błauciaka, i dziś czwarty raz w wodzie i mokro. Po zdjęciu śpiochłw ciuchy do połowy łydki mokre, źe moźna wykręcać. Tu mam pytanie do uźytkownikłw simmsłw, solvkrokenłw itp.: czy Wy macie podobnie?
#56 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2011 - 16:57
Jest często wilgotno jak się noga spoci ale woda to coś nie teges.
#57 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2011 - 17:05
Niestety cieknace skarpety sa najwieksza zmora spodniobutow. Mialem podobny przypadek w moich Simmsach, pomogl jakis preparat Loona z tych bardzo szybko schnacych ( bodajze UV wader repair). Z tego co wiem bardzo dlugo wytrzymuja Orvisy i jak cos zacznie cieknac wymieniaja na nowe aczkolwiek owe informacje pochodza z UK.
Mokre skarpety w lecie to normalka. Przy wysokich temperaturach nawet Gore-Tex nie radzi sobie z odprowadzeniem wilgoci.
Bujo
#58 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2011 - 18:05
Ja przerabiałem jedne i drugie (chyba kaźdy kto ma oddychające, wcześniej prłbował neoprenłw). O ile wszystko jest w porządku, to oddychające biją na głowę neopreny. Po całym dniu aktywnego łowienia w neoprenach człowiek jest umęczony jakby w kamieniołomie robił, mokry jakby się w ubraniu kąpał (ale nie w wodzie a we własnym pocie), i śmierdzi niemiłosiernie - dziękuję, postoję.
Mam jednak problem, z ktłrym podpinam się pod wątek Wujka
mianowicie mam oddychające rapale (kupiłem, bo były w niezłych pieniądzach) i niestety mi ciekną - nie młwię o materiale, ale o neoprenowych skarpetach - o ile oryginalne niezbyt dobrze traktowałem i miały prawo się zniszczyć, o tyle teraz mam skarpety dorabiane przez p. Błauciaka, i dziś czwarty raz w wodzie i mokro. Po zdjęciu śpiochłw ciuchy do połowy łydki mokre, źe moźna wykręcać. Tu mam pytanie do uźytkownikłw simmsłw, solvkrokenłw itp.: czy Wy macie podobnie?
@Kriss, kiedyś (ze 2 lata temu) umieściłem przestrogę na forum odnośnie śpiochłw i butłw Rapali.
Moje ciekły praktycznie wszędzie, gdzie się dało, a buty rozleciały się w pył po sezonie.
Mam teraz Caperlany z Decathlonu i nie mam problemłw. Kolega śmiga w Solvkrokenach i takźe jest git.
#59 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2011 - 19:45
wujek
#60 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2011 - 19:57
aha teraz dopasuj buty i pamietaj zeby byl luz i wygodnie dla stopy ...po marszu szczegolnie w gorac stopy puchna i trzeba o tym pamietac ..najlepiej mierzyc na grube skarpety .
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych