Ależ Wiktor - mylisz się , raczej wspieram Twój przyszły potencjał . Otwieram mu drogę ..pozwalam wiedzą zabłysnąć Ale z StC jestem od dwóch dekad , i zwyczajnie wiem lepiej ..
Panowie /wrogowie/koledzy - każda chyba wędka i każdy blank jest fizyczną formą złotego środka, gdzie schodzą się w maksymalnie doskonały sposób trzy zasadnicze założenia : możliwości rzutowe , siła zacięcia i moc niezbędna do holu . Każda poważna fima podaje te parametry. Pasjonat zauważy także bardzo ważne konstrukcyjne parametry - zbieżność, ugięcie, przekroje .. Plus drobiazgi takie jak : czułość, trzymanie ryby , poręczność, trwałość, wyważenie etcitp ..
Diametralnie inne właściwości będzie mieć seria krótkich LegendXstreme od wersji s/s , czy hurtem do serii Legend Surf Spinning . Te pierwsze - szybkie i sztywne - nie są tak bardzo zdolne do ekstremalnych przeciążeń jak te drugie, a wszystkie razem do internetowych imaginacji.. tego jakże pospolitego - wydaje mi się
Mało jest tu składowych nieplanowanych , doświadczalnie niezweryfikowanych , przypadkowych - bo to sie zwyczajnie nie opłaca . Regułą u renomowanych dostawców jest też niewielki - ale zawsze - zakład na umiejętności i przedziwne zdolności przyszłych użytkowników, nawet ekstremalnie bezmyślnych ..
IM700 do półtorej uncji rzuciłem niechcący blisko półkilogramem . Nie złamał się . Zbyt się jednak szanuję, aby dorobić do tego jakąś zajebistą teorię, albo to lansować ..
Stawiam na wiedzę .. i śmiech zdrowy