Sumy 2011
#381 OFFLINE
Napisano 08 sierpień 2011 - 21:13
Pozdrawiam
#382 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 11:34
#383 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 11:35
#384 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 12:19
W TYM WATKU ROZMAWIAMY O SUMACH, JAKIE LOWIA I WYPUSZCZAJA NASI FORUMOWICZE
Czyżbym naruszył regulamin forum ?
A czy poproszenie kogoś o nie ujawnianie miejscówek jest naruszeniem regulaminu?
@szpiegu
może karte ma, jak tak to napewno nie opłaconą bo znam gościa
a rybek zabiera więcej niż przewiduje regulamin i nie wymiarowe
Pochodzę z DGL więc znam te rejony, znam miejscówki.
#385 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 18:05
troche mnie nie było wiec reaguje nie w pore...Spokojnie nikt do nikogo nie ma pretensji. Przyłów może się trafić każdemu... ale musisz pogadać z wrocławskimi kolegami to podpowiedzą, jak na 0,16 monofilu wytargać ponad metrową kijanę. Sorki, nie mogłem sobie odmówić....
Mówię ogólnie, że może z racji małej wiary w duże ryby w naszych przełowionych wodach, a może z braku wyobraźni i nieco ignorancji, takie zjawisko obserwuje nad naszymi wodami. Ludzie łowią lżejszym sprzętem, żeby było więcej frajdy jak zatną cokolwiek. Później trafia się coś większego i zaczynają się problemy... a dobro ryby zawsze gdzieś na końcu, jeśli wogóle...
Ale Baloo mozesz mi powiedzieć co Cie dalej boli???
Jak cie tak boli to smiało moge Ci powiedzieć wiecej przy łowieniu bolków w zeszłym roku złowiłem wiele sumów ! miedzy innymi 170 i 140 cm oraz kilkanascie miedzy 90 a 120 cm i nigdy nie pomyslałem zeby obciać zyłke a łowiłem UWAGA NA 0,20 ŻYŁKE i za zadnym nie musialem biec 500 metrów góra co przeszłem to 15 metrów do miejsca zeby je dogodnie podebrać no i teraz drogi Mateuszu mozesz na kazdym kroku pisać jak Cie tak to strasznie boli legendy o człowieku z wrocławia lowiącym sumy na batsona i zyłke 0,16 lub 0,20!
#386 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 19:11
#387 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 19:39
Spokojnie nikt do nikogo nie ma pretensji. Przyłów może się trafić każdemu... ale musisz pogadać z wrocławskimi kolegami to podpowiedzą, jak na 0,16 monofilu wytargać ponad metrową kijanę. Sorki, nie mogłem sobie odmówić....
Mówię ogólnie, że może z racji małej wiary w duże ryby w naszych przełowionych wodach, a może z braku wyobraźni i nieco ignorancji, takie zjawisko obserwuje nad naszymi wodami. Ludzie łowią lżejszym sprzętem, żeby było więcej frajdy jak zatną cokolwiek. Później trafia się coś większego i zaczynają się problemy... a dobro ryby zawsze gdzieś na końcu, jeśli wogóle...
[/quote]
troche mnie nie było wiec reaguje nie w pore...
Ale Baloo mozesz mi powiedzieć co Cie dalej boli???
Jak cie tak boli to smiało moge Ci powiedzieć wiecej przy łowieniu bolków w zeszłym roku złowiłem wiele sumów ! miedzy innymi 170 i 140 cm oraz kilkanascie miedzy 90 a 120 cm i nigdy nie pomyslałem zeby obciać zyłke a łowiłem UWAGA NA 0,20 ŻYŁKE i za zadnym nie musialem biec 500 metrów góra co przeszłem to 15 metrów do miejsca zeby je dogodnie podebrać no i teraz drogi Mateuszu mozesz na kazdym kroku pisać jak Cie tak to strasznie boli legendy o człowieku z wrocławia lowiącym sumy na batsona i zyłke 0,16 lub 0,20!
[/quote]
Oleix zawsze jak czytam twoje posty to mam uśmiech na twarzy a co ciekawsze to że wielkorotnie widziałem cię na rybkach w różnych miejscach, a bardzo często na żwirowni obok głoski, i z moich obserwacji wynikało że nic nie złowiłeś ewentualnie coś tam ci stukneło, a co jest ciekawsze, później tu na forum produkujesz się ileś ty to nie nałapał a to 300 okoni i 200 boleni a to ci sum przywalił ale nie dałeś mu rady itp, itd AA
jako że wątek o sumach to pokaż nam tu choć jednego chętnie oglądnę pobijemy bravaa
#388 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 19:50
#389 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 19:55
#390 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 20:00
#391 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 20:01
racja łowią jak widać wyżej wiele 170 - 140 póżniej na forum to jakoś dziwnie wszystko urasta
#392 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 20:06
#393 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 20:49
Nie dziwie się że paru znajomych ma gdzieś wstawianie fotek na forum dla nich to tylko i aż pasja nie wyścigi.
Niedźwiedź piękne sumy odjazdy pewnie kapitalne robiły
#394 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 21:05
@Baloo- Mateusz napisz proszę że nastawiając się na klenie,bolenie okonie, stosujesz zestaw o mocy co najmniej 30 lb ,a przytaknę Tobie na całej linii. wątpię w to jednak , i dlatego mam wrażenie że szukasz trochę dziury w całym . miałem sumy,nie tylko ja, które zażarły jugola 5cm,dorado lake 3,5cm,horneta 5cm czy inną teoretycznie przynętę kleniową... i co wtedy?
Mamy szał sumowy jedni łowią z premedytacją,drudzy z przypadku. gratuluję tym pierwszym i tym drugim,proponuję jednak wzajemną wyrozumiałość i wspólne modły żeby mafia wątrobowa nie wycięła nam wszystkiego w pień
#395 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 21:13
Następne kasuję jeśli nie będą nawiązywały do tematu. Szkoda więc czasu na przepychanki. Będę bezlitosny.
Remek
#396 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2011 - 23:33
#397 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2011 - 06:51
A czy Ty przypadkiem nie jeździsz nad wodę białym golfem 2 bo wczoraj widziałem z rana kierowcę podobnego do Ciebie z czymś pontonopodobnym na tylnym siedzeniu i w bagażniku?
Pozdrawiam i do zobaczenia nad Oderką.
#398 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2011 - 23:13
Proszę o dyskusję o sumach.
Remek
#399 OFFLINE
Napisano 13 sierpień 2011 - 09:47
Efekt skumulowanego szczęścia (z powodu przepracowania nie byłem miesiąc na rybach). Wąsaty z wrocławskiej oderki - 145 cm. Złowiony na spinning wczoraj ok 8 rano. Przynęta to białe kopyto relaxa na główce Mustad big game 35g 8/0 (po holu główka była mocno rozgięta ), wędka St croix Avid Inshore 7ft 20 lb, plecionka Spiderwire 20 lb na stradicu FI 4000. Sumik wziął na głębokości ponad 6 m z przedłużonego opadu i po ok 15 minutowej walce, wchodzeniu w linke kotwiczną i naprawdę solidnych odjazdach jak na jego rozmiar, wylądował na pontonie Dzięki dla kolegi @homegeon za pomoc w podebraniu.
.
Załączone pliki
#400 OFFLINE
Napisano 13 sierpień 2011 - 09:58
Mnie również sumek zaskoczył swoją siłą i walecznością ( przy drugim klepnięciu w łeb, jego ogon obrał za cel moją głowe ) po tym co pokazał podczas walki byłem pewien, że jest dużo większy
Jeszcze raz gratulacje odemnie !!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych