Własnie mam na "stole operacyjnym" podobną wędkę - też Fenwicka, , tyle że model HMG GT 76XH-F-T.
Ja to zrobiłem , od dołu , że tak to napiszę - zdjąłem uchwyt , oraz dużą częś bardzo długiego fore gripu , nowy uchwyt został założony dużo wyżej , co powoduje wydłużenie dolnika do optymalnej długości.
Jak chodzi o spacing , to w tym konkretnym przypadku nie ruszam oryginalnych przelotek , tzn część idzie do wymiany, ale zostają na swoich miejscach , natomiast ze względu na specyficzną konstrukcje wędki (sama rękojeść jest oddzielnym elementem - częś nazwijmy to , robocza wsuwa się w nią teleskopowo) , jest potrzeba dołożyć jedną przelotkę wejściową od strony multika- bo w tym momencie pod dużą ryba zdaża się że linka ociera o blank - przelotka wejściowa jest o wiele za daleko.
Oczywiście spowoduje to , że już tak głęboko część "robocza" w dolnik wsuwać się nie będzie , tylko do nowej przelotki.
Generalnie trochę roboty jest - aczkolwiek bez większych problemów do zrobienia 
Oczywiście , można też zrobic tak jak pisze kolega powyżej - dołożyć kawałek od dołu - na pewno prostsze do zrobienia 
Użytkownik Tomek Wielgus edytował ten post 05 wrzesień 2018 - 19:58