My w 4kę - 16tego do Karlskrony - jak jacyś forumowicze płyną to zapraszam na priv - chętnie wypijemy wspólne piwo.
(rzeba będzie odgryźć się na tych rybach za męczarnie kolegów)
Użytkownik analityk edytował ten post 06 czerwiec 2017 - 21:15
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 czerwiec 2017 - 21:14
My w 4kę - 16tego do Karlskrony - jak jacyś forumowicze płyną to zapraszam na priv - chętnie wypijemy wspólne piwo.
Użytkownik analityk edytował ten post 06 czerwiec 2017 - 21:15
Napisano 06 czerwiec 2017 - 21:33
Napisano 06 czerwiec 2017 - 21:57
My ruszamy w tym terminie ale ze Świnoujścia. Jedziemy w trójkę na Szkiery na południe od ValdemarsvikMy w 4kę - 16tego do Karlskrony - jak jacyś forumowicze płyną to zapraszam na priv - chętnie wypijemy wspólne piwo.
Napisano 07 czerwiec 2017 - 07:07
Napisano 07 czerwiec 2017 - 07:30
Mocna ekipa z Gdyni pakuje sie na prom 9 czerwca-kierunek Asnen
No my także Karlskrona
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownik POGROMCA OKONI edytował ten post 07 czerwiec 2017 - 07:32
Napisano 07 czerwiec 2017 - 09:29
Napisano 07 czerwiec 2017 - 09:54
Wyrusza ktoś w piątek 9 czerwca do Szwedów ?
Napisano 07 czerwiec 2017 - 09:57
Napisano 07 czerwiec 2017 - 10:07
Witajcie,
wczoraj skończyła się kolejna szwedzka przygoda....już nasta....i śmiało mogę przyznać, że na 100% top3 jeśli chodzi o moje wizyty u Szwedów.
Byliśmy z bratem we dwóch jeszcze z innym chłopakami z forum - może się ujawnią, a może nie:)
Jezioro z wodą do 13m, nazwy nie zdradzę, z racji tego że zostaliśmy na nie zaproszeni. Przez 6 dni łowienia na naszej łódce 144 szczupaki powyżej 50cm, wszystko łowione z ręki. Łącznie we czterech: 291. Głównie jerki na wodzie 1,7-2,5m. Generalnie wyjazd miał być sandaczowy, ale zedy stały jeszcze na jajach i łatwe nie były. Kilkanaście ryb co prawda padło, ale w dużej części czarnuchy tarłowe - na sandiki pewnie ze 2 tygodnie za wcześnie.
U nas największy szczupły 94 cm, u kolegów jedna ogromna ryba - ale szczegółów zdradzał nie będę
Oprócz ryb, zajebiste towarzystwo przez cały wyjazd - jak się trafi taką ekipę to nawet ryby mogę nie brać a i tak wyjazd byłby udany!
Pozdrawiam,
malcz
Napisano 07 czerwiec 2017 - 11:12
Czyli 9 sporo nas będzie na promie mnie z kumplem łatwo bedzie rozpoznać, dwóch dużych i trzeci mikry po za tym bede w koszulce z naszywką jerkbait
Napisano 07 czerwiec 2017 - 11:20
Witajcie,
wczoraj skończyła się kolejna szwedzka przygoda....już nasta....i śmiało mogę przyznać, że na 100% top3 jeśli chodzi o moje wizyty u Szwedów.
Byliśmy z bratem we dwóch jeszcze z innym chłopakami z forum - może się ujawnią, a może nie:)
Jezioro z wodą do 13m, nazwy nie zdradzę, z racji tego że zostaliśmy na nie zaproszeni. Przez 6 dni łowienia na naszej łódce 144 szczupaki powyżej 50cm, wszystko łowione z ręki. Łącznie we czterech: 291. Głównie jerki na wodzie 1,7-2,5m. Generalnie wyjazd miał być sandaczowy, ale zedy stały jeszcze na jajach i łatwe nie były. Kilkanaście ryb co prawda padło, ale w dużej części czarnuchy tarłowe - na sandiki pewnie ze 2 tygodnie za wcześnie.
U nas największy szczupły 94 cm, u kolegów jedna ogromna ryba - ale szczegółów zdradzał nie będę
Oprócz ryb, zajebiste towarzystwo przez cały wyjazd - jak się trafi taką ekipę to nawet ryby mogę nie brać a i tak wyjazd byłby udany!
Pozdrawiam,
malcz
Fajnie słyszeć dobre wieści z SE!
Mógłbyś tylko powiedzieć, jak daleko na północ byliście, jak z opóźnieniem przyrody (czy już nadgoniła trochę) i jaka temperatura wody na tej głębokości?
Napisano 07 czerwiec 2017 - 12:16
Fajnie słyszeć dobre wieści z SE!
Mógłbyś tylko powiedzieć, jak daleko na północ byliście, jak z opóźnieniem przyrody (czy już nadgoniła trochę) i jaka temperatura wody na tej głębokości?
W bardzo dużej zatoce praktycznie odciętej od głównego plosa pierwszego dnia było...21 stopni...następnego dnia woda się przemieszała i tam gdzie były najlepsze wyniki czyli 1,7-2,5 metra woda miała 16,5-17 stopni. Grążel bardzo poszła do góry, ale były jeszcze idealne "ścieżki" do prowadzenia jerka pomiędzy nimi - zakładam że przy tej pogodzie te miejscówki będą działały jeszcze max 2 tygodnie, później wszystko zarośnie.
Ponad 400km na północ od portu w Karlskoronie.
Pozdrawiam,
malcz
Użytkownik malcz edytował ten post 07 czerwiec 2017 - 12:16
Napisano 07 czerwiec 2017 - 16:34
Mocna ekipa z Gdyni pakuje sie na prom 9 czerwca-kierunek Asnen
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Trociarz to zdaj relację po powrocie - jestem bardzo ciekaw bo na tym jeziorze zaczynałem swoją "karierę" szwedzką i poniosłem sromotną klęskę lub jak kto woli zapłaciłem frycowe. To jezioro wydawało się parę lat temu kompletnie "wyczyszczone" z ryby.
Napisano 07 czerwiec 2017 - 16:37
Ja się wybieram do Szwedków nad Tisnaren w Boże ciało płyniemy do Nynashamn więc jeśli ktoś ma ochotę na spotkanie przy piwku to zapraszam na priv
Napisano 07 czerwiec 2017 - 20:29
My lecimy w 6osób do Karlskrony a potem 550km na północ nad Karlstad charakterystycznie wieziemy 2 łódki na jednej przyczepie na tak zwanego zółwia
Pozdrawiam i czekamy w promowym barze .
Napisano 08 czerwiec 2017 - 17:39
No ja już jestem spakowany , jutro tylko lodówkę zapakuję i w drogę
Napisano 08 czerwiec 2017 - 22:27
Napisano 09 czerwiec 2017 - 05:22
Trzeba było od razu na Fullbosjon płynąć. Jak byłem w 2013 to jedyne metrowe ryby padły na Fullbosjon. Coś ci podeślę na priv.
Napisano 09 czerwiec 2017 - 14:12
a ktoś wybiera się na Św. Anne na jesień? rejony Slatbaken
Napisano 10 czerwiec 2017 - 12:28
Użytkownik maguras edytował ten post 10 czerwiec 2017 - 12:29
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych