Na rędzinie wczoraj zero oznak żerowania boleni, Woda jak kawa i galęzi pełno. Dużo sandaczowców, ale nikt nic nie wyciągał. Co za dno i pustynia. Co się stało z rędzinem....
Wody w okolicach Wrocławia
#4921 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2014 - 13:30
#4922 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2014 - 08:42
Wczorajszy wieczór spędziłem na ujściu Oławki. Zdecydowanie woda wczoraj żyła. Ryby pięknie wybierały pokarm z kożucha, który unosił się na powierzchni wody i skutecznie uniemożliwiał łowienie . Udało się złowić kilka drobnych ryb, ale przez te pływające śmieci, nie umiałem się dobrać do tych fajniejszych sztuk, które zdecydowanie tam były.
#4923 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2014 - 09:21
Ja pełen niechęci do łowienia po wczorajszym rekonesansie na odrze niestety muszę ten weekend odpuścić :/
#4924 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 06:45
Wczoraj wieczorkiem robiłem rekonesans na Odrze. Woda szybko się klaruje ! Spokojnie można wyruszać na połowy za bolkiem, (widać było ich szaleństwa w warkoczu) i zanderkiem Pod wieczór można uderzać! Teraz zaczyna się skwar, grzeje równo. temperaturka będzie lekko ponad 30+
Podskoczyłem również na "betony" - pstyknąłem kilka fotek tego co dzieje się na budowie, (modernizacji wałów przeciwpowodziowych).
Załączone pliki
- analityk lubi to
#4925 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 08:35
Panie gdzie za tym bolkiem bo mnie nerwica bierze jak mam siedzieć w domu a pojechać nad wodę i przedzierać się przez dżunglę i nie uświadczyć nawet plusku żerowania to mi się nie uśmiecha :/ chętnie wybrałbym się na jakiś miejski odcinek odry z kimś kto zna mniej więcej miejsca żerowania bolesławów.
#4926 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 11:42
Kamil. Panowie to byli przed wojną Jestem George - Jerzy
Byłem również na wejściu do zatoki kozanowskiej, (dawnej stoczni barek). Mówią na nią zatoka policyjna, ( bo przy głównej bazie bezpieczeństawa . Stałem oglądając Odrę na pozostałym fragmencie pierwszej główki, (ostrogi). Tam gdzie zatopiona była kopara. Zarówno na płyciźnie, przy stworzonym nowym brzegu po zakolu, jak i w warokoczu chodziły żerując bolenie. Gdybym miał fioła na ich połowach, już zaraz po powrocie do domu powracałbym nad wodę ze sprzętem
ps. Powstało świetne miejsce zasiedlane przez klonki. Mowa oczywiście o wejściu do zatoczki Cztery już były Jest bardzo dużo sandacza. Małe do 50 centów żerują przy powierzchni.
Pozdrówka
Użytkownik Harjer edytował ten post 08 czerwiec 2014 - 11:45
#4927 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 14:51
Ja dzisiaj rano zaatakowałem odre poniżej lubiąża, ale udało się tylko przechytrzyć maluszka bolka i jedno wyjscie do przynęty
ostre słońce,mega krzaczory,komary i reszta badziewia uniemożliwiły dłuższe łowienie niż do godz 10.00!
#4928 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 14:53
Witam...a jak woda ?klarowność?
Pozdrawiam
#4929 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 17:09
(byłem wczoraj) woda nadal mocno mętna, niesie jeszcze trochę śmieci ale już niedużo. Nadal zalane trawy utrudniają łowienie. Udało się 3 rybki skusić ale wszystko małe.
Czy ktoś wie jak skusić bolka, który chodzi w środku dużej klatki na prawie stojącej wodzie? Trudna sprawa - o to będziemy dopytywać mistrza T. na zlocie.
Panowie otwieram listę – kto przyjedzie?
wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 10:00,
Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska,
Wstępny plan spotkania (sugestie dot. planu mile widziane):
- ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt ;-)
- ZASADNICZO ZBIERAM SIĘ I POGADAMY o 10tej RANO,
- przed/w międzyczasie/lub po zbieranie drzewa na ognisko,
- odprawa,
- część edukacyjna (szukamy/zapraszamy Mistrza który nas czegoś nauczy – w najgorszym przypadku będziemy się uczyć od siebie nawzajem),
- wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30,
- Ognisko: 17:00:21:00 w tym czasie m.in. wędkarskie pogawędki a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku,
- Super ambitni zostają na noc i ponownie wyprawiają się na rybki skoro świt ;-)
Alternatywna wersja harmonogramu to spotkanie o godz. 14:00 – zaczynamy ogniskiem, potem popołudniowo/wieczorne wędkowanie i alternatywnie: powrót do domu/nocleg nad wodą i wędkowanie od świtu.
Sponsor poszukiwany ! J
- Karol Krause lubi to
#4930 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 17:26
Wczoraj wieczorkiem robiłem rekonesans na Odrze. Woda szybko się klaruje ! Spokojnie można wyruszać na połowy za bolkiem, (widać było ich szaleństwa w warkoczu) i zanderkiem Pod wieczór można uderzać! Teraz zaczyna się skwar, grzeje równo. temperaturka będzie lekko ponad 30+
Podskoczyłem również na "betony" - pstyknąłem kilka fotek tego co dzieje się na budowie, (modernizacji wałów przeciwpowodziowych).
Nie łowię za często w centrum ale chyba prawie całe brzegi przy różnych okazjach zwiedziłem - na tych zdjęciach nic nie poznaję (oprócz mostu) - ostro tam Panowie melioranci namieszali.
#4931 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 18:25
Nie no centrum od Kozanowa daleko . Może dla tego szanowny kolego nie poznajesz .
Dziś odbyły się mistrzostwa Oławskiej Wydry i Koła nr 16 Oława .
Wyniki słabiutkie (woda od wczoraj opadła ok 40cm ), ale wielu kolegów walczyło w tym skwarze do ostatnich minut .
Ja osobiście po wielu próbach zrobienia boleczką dobrze , odpuściłem i ugotowany na pół miękko przed czasem wróciłem na miejsce zbiórki , zakosztować kiełbasy i WODYYY .
Oderkę radziłbym jeszcze chwilkę zostawić w spokoju warunki są trudne . Ale mamy w okolicach Wrocławia wiele niewielkich rzeczek chętnie obdarzających rybą .
Cały tydzień latałem po takowych za klonkami choć okazów nie było to ilościowo i jakościowo było dobrze .
- krystiano1981r lubi to
#4932 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 21:02
(byłem wczoraj) woda nadal mocno mętna, niesie jeszcze trochę śmieci ale już niedużo. Nadal zalane trawy utrudniają łowienie. Udało się 3 rybki skusić ale wszystko małe.
Dzięki...byłem, trochę mętna, ale łowiło się bez problemów ze śmieciami na haku .
Pozdrawiam
#4933 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 21:33
Dzisiaj od 13 do wieczora(właśnie wróciłem) biegałem po Odrze. Do godziny 17 poza krótkimi szczupaczkami i okoniami nie zanotowałem żadnego bolenia. Zmieniłem więc łowisko. No i to była dobra decyzja. Do końca łowienia miałem na kiju 4 bolenie(35-45cm) i zanotowałem dwa odprowadzania wobka. Woda coraz lepsza do łowienia. Jeszcze parę dni i pewnie lokalni mistrzowie będą wstawiać fotki złowionych okazów.
W całym dniu tylko jeden negatywny punkt. Zakupiłem sobie swoje pierwsze Spiryty. Wybrałem sobie dwie sztuki w długości 7cm. Jak dla mnie przynęty te robią swoje i warto je mieć. Tylko po całym dniu łowienia tylko i wyłącznie tymi wobkami, obydwa straciły ster. Zastanawiam się czy trafiłem na jakąś wadliwą partię, czy o co chodzi....? Orientuje się ktoś może, czy da się dokupić stery?
...sprawa sterów ju załatwiona, profesjonalna firma
...zapomniałem dodać, że chodząc w tak słoneczną pogodą brzegami Odry we Wrocławiu należy zachować szczególną ostrożność. Przedzierając się przez krzaki niejednokrotnie trafiłem na opalającą się niewiastę. Ile ja się dzisiaj naśmiałem, gdy w pośpiechu naciągały na siebie szmatki....hehehe. Dobrze, że nie zabrałem maczety. Jakbym tak z maczetą wpadł.....
Użytkownik ch4ron edytował ten post 09 czerwiec 2014 - 09:15
#4934 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2014 - 22:14
Hej,
Jak kilka lat temu kupowałem spirity, to zostałem uprzedzony przez Andrzeja, że stery mogą wypadać. Dostałem wtedy kilka sterów na wypadek jakby któryś wypadł.
Pozdrawiam
#4935 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 08:35
Z wymianą uszkodzonego woblera nie ma problemu. Wystarczy zwrócić się z tym do Tomka, lub Andrzeja.
Fajnie, że szykuje się kolejny zlocik! Te spotkania mają swój klimat, a i zawsze jakieś rybki się meldują Wody wystarczy dla każdego. Gorzej, że beczułki od Fido dno jednak mają...
Teraz patrzę na grafik i niestety- w/w weekend pracujący...
#4936 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 09:31
Ja się bardzo chętnie zamelduję na zlocie, zwłaszcza, że ostatni musiałem odpuścić.
#4937 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 09:35
Czyli znowu się miniemy. Szkoda.
#4938 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 09:39
wrocławski zlocik JERKBAITłowców Lubiąż 2014 – most na rzece Odrze. 21.06.2014 – godz. 10:00,
Cel: promocja C&R oraz integracja wrocławskiego środowiska,
1-Analityk
2-Fido
3-Monk
4-MateuszDDZ+1
Postawiłem temat w "umawialni"
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 09 czerwiec 2014 - 15:08
#4939 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 09:58
Ja też się piszę, będę najprawdopodobniej z bratem.
#4940 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2014 - 12:05
Panie gdzie za tym bolkiem bo mnie nerwica bierze jak mam siedzieć w domu a pojechać nad wodę i przedzierać się przez dżunglę i nie uświadczyć nawet plusku żerowania to mi się nie uśmiecha :/ chętnie wybrałbym się na jakiś miejski odcinek odry z kimś kto zna mniej więcej miejsca żerowania bolesławów.
Polecam miejscówke niedaleko mostu Podwale-Mostowa. Boleni naprawdę sporo i można popatrzeć na piękne żerowanie. Niestety jeżeli chodzi o przechytrzenie bolenia w tym miejscu to już ciężej ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych