HARDY SIRRUS GLASS ma ktoś może?? zaciekawiła mnie 7 stopowa trójeczka??
Szklaki - temat ogólny
#81 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2017 - 17:17
#82 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2017 - 21:23
Fajny on, a jak ryba nie bierze i trzech z takimi kijkami wieczorem przysiadzie to i w bierki zagrają.
- Luke, Mariuszb, kocmyrz i 3 innych osób lubią to
#83 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2017 - 13:04
Wie może ktoś coś o kijach od Bruce Walker, ostatnio dorwałem takiego banana w klasie #5 8,6', nie miałem styczności ze szklakami wcześniej, ale straszny banan jak dla mnie .
#84 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2017 - 22:45
Witam.
Nie przejmuj się ... jak przyszedł do mnie pierwszy zmówiony w życiu szklak, to myślałem że wędka jest "zepsuta" ...
Pozdrawiam.
#85 OFFLINE
Napisano 01 maj 2017 - 07:17
Wie może ktoś coś o kijach od Bruce Walker, ostatnio dorwałem takiego banana w klasie #5 8,6', nie miałem styczności ze szklakami wcześniej, ale straszny banan jak dla mnie .
Połowisz trochę, to na twarzy będzie banan
- trout master lubi to
#86 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 19:08
#87 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 15:20
#88 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 16:23
Cena atrakcyjna, a jakby tak zamówić dwie sztuki to z dodatkowym rabatem powinno się zmieścić w kwocie 225 zł za sztukę.
#89 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 18:09
U mnie już leży i czeka w LA.
Brat ma mi przywiezc,lecz juz narzeka ze do bagażu się nie zmiesci.
To ta:
http://www.cabelas.c...Q_sort=priceLow
#90 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 18:41
U mnie już leży i czeka w LA.
Brat ma mi przywiezc,lecz juz narzeka ze do bagażu się nie zmiesci.
A przesył kosztuje 25$ i po problemie.
#91 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 18:58
A przesył kosztuje 25$ i po problemie.
No i jeszcze cło... około 100 zł (tyle zapłaciłem za kołowrotek i linkę).
Użytkownik QbaNerra edytował ten post 03 maj 2017 - 18:58
#92 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 21:30
Witam.
Skius ... Twój znajomy może mieć faktycznie problem żeby w samolocie to przewieźć.
Próbowałem kupić ze sklepu Cabelas'a te kijki i nici z tego wyszły ... odmówili wysyłki do Polski kijka w dwuskładzie i długości 8' informując że za długa paczka wychodzi na przesyłkę lotniczą.
Z samą płatnością też były u nich problemy - zrezygnowałem w rezultacie i sprowadzając te kije przez jabaja okazało się że kupiłem je po 10 dolców taniej i bez cła (wysyłka do GB).
Pozdrawiam.
#93 OFFLINE
Napisano 04 maj 2017 - 05:31
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#94 OFFLINE
Napisano 04 maj 2017 - 15:13
No i jeszcze cło... około 100 zł (tyle zapłaciłem za kołowrotek i linkę).
Jak brat mu wyślę to żadnego cła nie ma.
Kupiłem przeróżne rzeczy (łącznie z Dronem) i wszystko przeszło bez cła. Kije przeróżne. Najdroższe Sage One i GLX Loomisa.
#95 OFFLINE
Napisano 04 maj 2017 - 15:33
Jak brat wyśle to nie powinno być, chyba, że przypadkiem zostanie wylosowana do sprawdzenia.
Powyżej Twojego wpisu był link to sklepu Cabela'sa, a oni wszystko zgłaszają do oclenia.
Jak zamawiasz w Cabela'sie to na 100% bedziesz płacił cło.
Pozdro,
K
#96 OFFLINE
Napisano 04 maj 2017 - 18:44
Jakoś jesienią ub. roku zamówiłem rzeczony, śliczny, żółciutki kijek 8 stóp (bo dłuższych nie ma) właśnie w firmie Cabelas.
Nie robili żadnych problemów, muchówka doszła w ciągu dwóch tygodni, chyba,
Oczywiście nie narzucono mi cła. Kij z przesyłką wyniósł mnie jakoś 320 złotych.
Forest, może procedura zależy od pracownika przyjmującego zamówienie?
Opakowali dość marnie, ale wędka doszła nieuszkodzona.
#97 OFFLINE
Napisano 04 maj 2017 - 20:42
Witam.
Sierżant ... pamiętam to doskonale, bo po Twojej właśnie wiadomości skusiłem się na kupno tych kijków
Chciałem kupić przez stronę Cabelas'a w sumie trzy szklane kijki - dwa "żółtki" i CGR'a. Wszystkie miały wtedy przeceny. Przy wypełnianiu adresu dostawy dwa przechodziły bez problemu a przy 8' wyświetlał się komunikat że przesyłka lotnicza nie jest możliwa. Korespondencja, pomimo odpowiedzi z ich strony nie przyniosła rozwiązania problemu. Podobnie jak problem z płatnością kartą kredytową lub przez PayPal, co mnie już w ogóle bardzo zdziwiło, bo to przecież standard.
W sumie to żadnym problemem się te planowane zakupy szkalaków okazały, bo na amerykańskim jebaju jest niemal wszystko do kupienia. Ale zdziwienie moje było spore że w jakimś amerykańskim sklepie nie da się czegoś kupić pomimo tego że potencjalny nabywca chce bardzo zapłacić ...
I faktycznie jak Kuba pisze wcześniej - naliczało mi od razu zarówno podatek jak i cło przy sumowaniu transakcji.
Mniejsza z tym wszystkim - kijki "posiądłem" i w kilku miejscach naforum pisałem o nich. Nie żałuję zakupu, choć to swego rodzaju fanaberia i eksperyment.
Ale jakby komuś się przytrafiła chęć na cabelasowy CGR to polecam - przynajmniej model 6'6"#4, na który się zdecydowałem.
http://www.cabelas.c...-ii/2459266.uts
Tyle tylko że po doliczeniu podatku i cła to już mniej atrakcyjna rzecz z racji zrównania się ceną ze szklakami ze stajni EGO.
Pozdrawiam.
- sierżant lubi to
#98 OFFLINE
Napisano 04 maj 2017 - 21:58
W jaki wiec sposób zapłaciłeś cło skoro z cła są zwolnione zakupy do 150$????
#99 OFFLINE
Napisano 05 maj 2017 - 07:33
Witam.
Arek ... pisałem wcześniej że nie płaciłem bo kupiłem w rezultacie gdzie indziej.
Ale ciekawym jest to co napisałeś o kwocie 150 S. Robiąc zakupy w USA przez jebaja i transport do Polski, zawsze naliczało mi "z automatu" cło nawet poniżej tej kwoty. Podatek plus cło żeby było "pełne jasne".
Coś by cza znowu kupić żeby sprawdzić ...
Pozdrawiam.
#100 OFFLINE
Napisano 05 maj 2017 - 08:31
VAT zawsze mogą doliczyć, nawet jak coś kosztuje mniej niż 150 dolarów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych