Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin
#8461 OFFLINE
Napisano 01 październik 2024 - 11:25
#8462 OFFLINE
Napisano 01 październik 2024 - 11:54
To ChoiceDay to jest raczej śmieszne, kilka centów z przedmiotów po 20-30USD obniża i to tylko kilku z całego koszyka.
Potrzebuję trochę wklejek dokupić, bo najbardziej zbliżone ugięciem do tych japońskich wędek są właśnie na ali, a dużo ich łamiecie
Jak macie jakieś dobre kody na teraz to bardzo poproszę, bo ja to jakieś niedziałające same trafiam i nie chce mi się już szukać kolejnych.
- strary lubi to
#8463 OFFLINE
Napisano 01 październik 2024 - 12:03
A sprawdzałeś czy prze cenie 236 dostawa nie była 100 ?Nie ma reguł jak kolega powyżej napisał. Czasami taniej jest w innym terminie i bywa, że są to akcje mocno ograniczone w czasie. Ostatnio tak było np. z fotelami do łódek. Aktualnie są po około 350 czyli tyle ile w kraju. Ale kilka dni temu były po 236 zł. bodajże. Także reasumując: jak czasu brak to lepiej bo i od ręki kupić u nas. To oczywiście moje doświadczenie na przykładzie wspomnianego fotela.
Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka
#8464 OFFLINE
Napisano 01 październik 2024 - 12:11
Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik selk edytował ten post 01 październik 2024 - 12:12
#8465 OFFLINE
Napisano 01 październik 2024 - 12:25
- Kosa lubi to
#8466 OFFLINE
Napisano 02 październik 2024 - 16:29
#8467 OFFLINE
Napisano 02 październik 2024 - 17:04
Zawsze dodaję to, co mnie interesuje do koszyka,a algorytm robi swoje i dany produkt ląduje z czasem w takiej czy innej promce.
uwież mi że dotyczy to tylko popularnych produktów sporzedawanych w wielkich ilościach
przy niektórych rzeczach to si enie sprawdza a przy niektórych szybko ginie z koszyka jeśli nie kupisz od razu
ja swego czasu dostawałem dziennie po 10 przesyłek - kupowałem znajomemu rzeczy do budowy i wyposazenie domu
potem narzedzia itd
może algorytm z czasem zmienia sie ale tak to mniej wiecej zwykle działa jak pisze
popularna masówka pojawia sie w promocji monetowej
ale np tylko 1 kolor albo tylko 1 rozmiar
nie jest tak kolorowo ze zawsze i wszystko co dodasz do koszyka
Użytkownik selk edytował ten post 02 październik 2024 - 17:04
- Sołtys lubi to
#8468 OFFLINE
Napisano 03 październik 2024 - 08:40
SELK, albo tylko 1 sztuka.
#8469 OFFLINE
Napisano 03 październik 2024 - 21:53
SELK, albo tylko 1 sztuka.
tak na tych promkach mozan kupic tylko 1 sztuke i wtedy wychodzi ze trzeba zapłacic za wysyłkę
no rózne tricki stosują żebys tylko kupił
#8470 OFFLINE
Napisano 04 październik 2024 - 08:42
Ja poluję na przetwornik Lowrance Tripleshot. Na Amazonie były w połowie ceny z Allegro (mogłem zamówić do USA i stamtąd by mi ktoś przywiózł), ale zostały wykupione.
Pojawiły się znów, droższe niż w PL. Ktoś widział jakiś chiński zamiennik?
#8471 OFFLINE
Napisano 10 październik 2024 - 20:16
- czy z takiego aku da się uruchomić spaline?
- czy nie będzie problemu aby doładowywać Lifepo ze spaliny?
- czy można spiąć Lifepo razem z agm?
Pewnie ktoś już testował dlatego nie chce odkrywać koła na nowo. Z góry dzięki za odp
#8472 OFFLINE
Napisano 10 październik 2024 - 20:25
Panowie, kilku forumowiczów ma aku Lifepo od Miao Xin. Pisane było o tym kilka razy w tym wątku. Mam pytania do kolegów którzy je kupili.
Pewnie ktoś już testował dlatego nie chce odkrywać koła na nowo. Z góry dzięki za odp
1. Lepiej tego nie robić, pomimo że Kasprzak np pokazywał że można. Ten rodzaj aku nie jest do tego wymyślony
2. Nie, jeśli zastosujesz odpowiednią ładowarkę
3. Dobre pytanie. Jeśli po to aby zrobić 24V teoreytycznie można, jesli chcesz podwoić Ampery to raczej nie. Odpowiedź trzecia to domniemanie oparte na wiedzy ze szkoły, więc możliwe że jestem w błędzie. Dawno temu byłem w szkole, a szukać mi się nie chce
#8473 OFFLINE
Napisano 10 październik 2024 - 20:32
#8474 OFFLINE
Napisano 10 październik 2024 - 22:06
#8475 ONLINE
Napisano 11 październik 2024 - 13:11
Panowie, kilku forumowiczów ma aku Lifepo od Miao Xin. Pisane było o tym kilka razy w tym wątku. Mam pytania do kolegów którzy je kupili.
Mam baterie (100 ah 12 v 2 sztuki) od Miaoxin Tie - nie znam się na technikaliach to się wypowiem
-ad 1 jak BMS działa prawidłowo to te baterie mają 100 A dopuszczalnego natężenia przy rozładowywaniu. Nie wiem jakiego "strzała" daje rozrusznik silnika, ale sądzę że więcej. Nie ryzykowałbym. Są już baterie rozruchowe lifepo4
- ad2 nie znam się i się nie wypowiem
ad3 - jak dla mnie to nie, kwasy i lifepo4 mają różne napięcia. Nie znam odważnego który by próbował.
Użytkownik rower26 edytował ten post 11 październik 2024 - 13:12
#8476 ONLINE
Napisano 16 październik 2024 - 14:21
Zamówiłem z ciekawości kijek Mifine Microbite 1,8 do 3g. Pierwszy kijek z ali i powiem Wam, jestem pod wrażeniem na sucho. Pojadę na jakieś paszoczki może w weekend potestować ale wykonanie i praca na sucho, jak za 2 stówy, miodzio. Wklejka będzie trochę za sztywna na paszoczki ale chociaż obadam jak to pracuje.
Przelotki jakieś chińskie tytany całość mega zgrabna, króciutki dolnik, jakiś karbonik gdzies na nakrętce.
https://pl.aliexpres...yAdapt=glo2pol
Użytkownik rower26 edytował ten post 16 październik 2024 - 14:26
#8477 ONLINE
Napisano 17 październik 2024 - 13:05
Panowie kupowaliście może na Ali... główki jigowe bez kołnierza, najlepiej z zadziorem do trzymania przynęty o parametrach 10g, hak 6/0 ?
Ogólnie główek jest masa, ale znajduję tylko na małych hakach.
Jeśli ktoś kupował lub widział główki o parametrach j/w prosiłbym o linka. Z góry dzięki
#8478 OFFLINE
Napisano 17 październik 2024 - 15:33
To oczywiste. Zawsze, ale to zawsze należy sprawdzić czy w kraju nie ma korzystniejszej oferty. Choćby na jakichś tam portalach czy tu na forum. Ja aloexpress traktuje jako ostateczność.
przy drobiazgach nawet nie ma po co sprawdzać - po doliczeniu przesyłki zawsze jest taniej... często taniej niż sama wysyłka w pl:(
- strary lubi to
#8479 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 15:33
Zamówiłem z ciekawości kijek Mifine Microbite 1,8 do 3g. Pierwszy kijek z ali i powiem Wam, jestem pod wrażeniem na sucho. Pojadę na jakieś paszoczki może w weekend potestować ale wykonanie i praca na sucho, jak za 2 stówy, miodzio. Wklejka będzie trochę za sztywna na paszoczki ale chociaż obadam jak to pracuje.
Przelotki jakieś chińskie tytany całość mega zgrabna, króciutki dolnik, jakiś karbonik gdzies na nakrętce.
Płaciłeś cło?
#8480 OFFLINE
Napisano 20 październik 2024 - 19:52
No jak za te 196 PLN to nie ma cła. Generalnie odpuszczają do kwoty 150EUR powyżej już płacisz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
6 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
-
kmiasko, jakub2, azhek, Google (1), dante, teetee, Wojciech_B