Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8535 odpowiedzi w tym temacie

#8521 OFFLINE   PrzemekL

PrzemekL

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 285 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano wczoraj, 21:29

Poleci ktoś z forumowiczów przetestowane duże wobki i/lub jerki? Duże to dla mnie większe równe 15 cm.

#8522 OFFLINE   drChlubicz

drChlubicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 664 postów
  • LokalizacjaGA
  • Imię:Michał

Napisano dziś, 01:38

Bearking, cała oferta do wyboru...

Tsurinoya, Kingdom, Bass Legend, D1, Meredith, All Blue...

Użytkownik drChlubicz edytował ten post dziś, 01:38

#8523 OFFLINE   drChlubicz

drChlubicz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 664 postów
  • LokalizacjaGA
  • Imię:Michał

Napisano dziś, 01:41

Poleci ktoś z forumowiczów przetestowane duże wobki i/lub jerki? Duże to dla mnie większe równe 15 cm.

Westin swim 

https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol

"Buster Jerk"

Sprawdzone w boju, dobrze pracują i łowią ryby, świetnie uzbrojone. Polecam.

Użytkownik drChlubicz edytował ten post dziś, 01:43

#8524 OFFLINE   wilczybilet

wilczybilet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1187 postów
  • Imię:Maciej

Napisano dziś, 07:22

Do mnie idą kije MIFINE MICROBITE do 2g/5g/8g, jestem w nich zakochany... przed całą wyprzedażą kupiłem tego do 3g i wygryzł mojego Mikado Sensor-X Area S 183cm 0.5-2.5g... aż ciężko mi w to uwierzyć... Bardzo polecam kijki :) teraz są w super cenach :)

Zastanawiam się nad zakupem tego do 2g 168  cm, do zabawy z białorybem. Myślisz, że sprawdzi się do mikrusów o wadze około 0,5-0,7g ?

W ofercie są 2 opcje z różnymi przelotkami. Orientujecie się, czy te dkk titanium będą lepszym wyborem niż Fuji K + O ? Różnica w kasie około 40 zł

#8525 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18668 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano dziś, 07:41

Jeżeli szukasz mifina typowo pod białoryb to szukaj raczej wędek o c.w. opisanym na 0.2-0.8 g, ( Illusion slash, eurybia, ghostblade)  tak żeby obsługiwały głowki 0.2-0.3 g + najmniejsze gumki.  głowki 0.5 - 0.7 g to bardzo często jest zbyt ciężko na łowienie ryb spokojnego żeru.

• bertus lubi to

#8526 OFFLINE   wilczybilet

wilczybilet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1187 postów

Napisano dziś, 08:02

Jeżeli szukasz mifina typowo pod białoryb to szukaj raczej wędek o c.w. opisanym na 0.2-0.8 g, ( Illusion slash, eurybia, ghostblade)  tak żeby obsługiwały głowki 0.2-0.3 g + najmniejsze gumki.  głowki 0.5 - 0.7 g to bardzo często jest zbyt ciężko na łowienie ryb spokojnego żeru.

Dzięki za info.

Od dobrych kilku lat łowię z powodzeniem białoryb na przynęty w okolicy 0,5-0,6g. Wcześniej patrzyłem na tego slasha, a chciałem sobie sprawić drobny prezent i coś dorzucić do arsenału ;)

#8527 ONLINE   Matiz992

Matiz992

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 548 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:J. bo RODO

Napisano dziś, 08:37

Dzięki za info.

Od dobrych kilku lat łowię z powodzeniem białoryb na przynęty w okolicy 0,5-0,6g. Wcześniej patrzyłem na tego slasha, a chciałem sobie sprawić drobny prezent i coś dorzucić do arsenału ;)

Przy Illusion slash weź pod uwagę, że występuje on w 3 długościach i mimo tego samego opisu, każda zachowuje się trochę inaczej i obsługuje nieco inne gramatury. Ten najkrótszy jest najdelikatniejszy o on ogarnie 0,5-1,5g - powyżej już klęka.

Użytkownik Matiz992 edytował ten post dziś, 08:38

#8528 OFFLINE   wilczybilet

wilczybilet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1187 postów

Napisano dziś, 08:51

Przy Illusion slash weź pod uwagę, że występuje on w 3 długościach i mimo tego samego opisu, każda zachowuje się trochę inaczej i obsługuje nieco inne gramatury. Ten najkrótszy jest najdelikatniejszy o on ogarnie 0,5-1,5g - powyżej już klęka.

O tym najkrótszym właśnie myślałem. Obecnie używam bluebirda do 1,5g i z Twojego opisu wynika, że powinien być podobny do tego najdelikatniejszego slasha. 

• WalterW lubi to

#8529 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18668 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano dziś, 09:09

O tym najkrótszym właśnie myślałem. Obecnie używam bluebirda do 1,5g i z Twojego opisu wynika, że powinien być podobny do tego najdelikatniejszego slasha. 

Jeżeli masz Bluebirda Nano do 1,5 g to po co szukasz Mifina ?  ponizej 1 g nic lepszego od BBN nie znajdziesz przynajmniej w +/- porównywalnym przedziale cenowym....  ew jeżeli chcesz mieć dubla ale w travelu mozesz wziac eurybie w 4 kawałkach w fajnej tubie

#8530 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15660 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano dziś, 09:16

Westin swim 

"Buster Jerk"

Te ala Buster jerki mają grzechotki? Miałeś te większe 17 cm ?

#8531 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Kiersnowski

Napisano dziś, 09:25

Westin swim 

"Buster Jerk"

Te z drugiego linku są bardzo nierówne w pracy. Jeden agresywny jak diabli, najlżejsze szarpnięcie robi odjazd że hohoho, by za chwilę z pudełka wyjąć inny kolor i totalny leniuch jak by nie szarpać to odjazd bardzo leniwy i niewielki. Fakt w opadzie wszystkie lusterkują (mam tonące).

#8532 OFFLINE   lesnypatataj

lesnypatataj

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaBytom

Napisano dziś, 09:33

Dzięki za info.

Ja powiem to samo, białoryb właściwie zawsze łowie w okolicach 0.5 - 0.7 i jestem zadowolony :)

Zastanawiam się nad zakupem tego do 2g 168  cm, do zabawy z białorybem. Myślisz, że sprawdzi się do mikrusów o wadze około 0,5-0,7g ?

W ofercie są 2 opcje z różnymi przelotkami. Orientujecie się, czy te dkk titanium będą lepszym wyborem niż Fuji K + O ? Różnica w kasie około 40 zł

Ja w tej chwili łapie białoryb na tego do 3g i pięknie rzuca przynętami od 0.5g, dla mnie lepiej niż mikado sensual do 2.5g (ale to moja subiektywna opinia) ten do 2g właśnie do mnie idzie, kupiłem przed 11.11 jeszcze :) Co do przelotek, to cholera nie wiem... kupiłem DKK w tym 3g, ale nie mam żadnego porównania , więc szerzej się wypowiem jak przyjdzie mi ten do 2g na Fuji :)

Gdyby ktoś był zainteresowany Mifine ILLUSION SLASH XUL, 1.93M 0.2-0.8G na Fuji, to chętnie odstąpię swojego w bardzo promocyjnej cenie :) 

#8533 OFFLINE   Grzegorz B.

Grzegorz B.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 413 postów
  • LokalizacjaStargard

Napisano dziś, 09:42

Te Mifine Microbite to wklejki czy tubulary?

#8534 OFFLINE   jakub2

jakub2

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 8 postów

Napisano dziś, 09:54

Wklejki
  • Grzegorz B. lubi to

#8535 OFFLINE   wilczybilet

wilczybilet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1187 postów

Napisano dziś, 10:01

Jeżeli masz Bluebirda Nano do 1,5 g to po co szukasz Mifina ?  ponizej 1 g nic lepszego od BBN nie znajdziesz przynajmniej w +/- porównywalnym przedziale cenowym....  ew jeżeli chcesz mieć dubla ale w travelu mozesz wziac eurybie w 4 kawałkach w fajnej tubie

Nie szukam niczego na siłę, ale dla odmiany i w zależności od łowiska, chciałbym mieć coś równie delikatnego jak BB, ale nieco krótszego, jeszcze bardziej poręcznego. Na Bluebirda nie narzekam, jest ok ;). W travelu nie chcę, ale dzięki za info.

#8536 ONLINE   Matiz992

Matiz992

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 548 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:J. bo RODO

Napisano dziś, 10:16

Nie szukam niczego na siłę, ale dla odmiany i w zależności od łowiska, chciałbym mieć coś równie delikatnego jak BB, ale nieco krótszego, jeszcze bardziej poręcznego. Na Bluebirda nie narzekam, jest ok ;). W travelu nie chcę, ale dzięki za info.

A ten BB też jest taką galaretą jak Illusion Slash, że przy wymachu na sucho pracuje od dolnika po sam szczyt?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

5 użytkowników, 0 gości, 1 anonimowych

Bing (1), ThomasT, marian-56, seba666, Waldi 23300, Tomasz eS