Platforma Aliexpress / sprzęt wędkarski z Chin
#8521 OFFLINE
Napisano wczoraj, 21:29
#8522 OFFLINE
Napisano dziś, 01:38
Bearking, cała oferta do wyboru...
Tsurinoya, Kingdom, Bass Legend, D1, Meredith, All Blue...
Użytkownik drChlubicz edytował ten post dziś, 01:38
#8523 OFFLINE
Napisano dziś, 01:41
Poleci ktoś z forumowiczów przetestowane duże wobki i/lub jerki? Duże to dla mnie większe równe 15 cm.
Westin swim
https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol
"Buster Jerk"
Sprawdzone w boju, dobrze pracują i łowią ryby, świetnie uzbrojone. Polecam.
Użytkownik drChlubicz edytował ten post dziś, 01:43
#8524 OFFLINE
Napisano dziś, 07:22
Do mnie idą kije MIFINE MICROBITE do 2g/5g/8g, jestem w nich zakochany... przed całą wyprzedażą kupiłem tego do 3g i wygryzł mojego Mikado Sensor-X Area S 183cm 0.5-2.5g... aż ciężko mi w to uwierzyć... Bardzo polecam kijki teraz są w super cenach
Zastanawiam się nad zakupem tego do 2g 168 cm, do zabawy z białorybem. Myślisz, że sprawdzi się do mikrusów o wadze około 0,5-0,7g ?
W ofercie są 2 opcje z różnymi przelotkami. Orientujecie się, czy te dkk titanium będą lepszym wyborem niż Fuji K + O ? Różnica w kasie około 40 zł
#8525 OFFLINE
Napisano dziś, 07:41
Jeżeli szukasz mifina typowo pod białoryb to szukaj raczej wędek o c.w. opisanym na 0.2-0.8 g, ( Illusion slash, eurybia, ghostblade) tak żeby obsługiwały głowki 0.2-0.3 g + najmniejsze gumki. głowki 0.5 - 0.7 g to bardzo często jest zbyt ciężko na łowienie ryb spokojnego żeru.
- bertus lubi to
#8526 OFFLINE
Napisano dziś, 08:02
Jeżeli szukasz mifina typowo pod białoryb to szukaj raczej wędek o c.w. opisanym na 0.2-0.8 g, ( Illusion slash, eurybia, ghostblade) tak żeby obsługiwały głowki 0.2-0.3 g + najmniejsze gumki. głowki 0.5 - 0.7 g to bardzo często jest zbyt ciężko na łowienie ryb spokojnego żeru.
Dzięki za info.
Od dobrych kilku lat łowię z powodzeniem białoryb na przynęty w okolicy 0,5-0,6g. Wcześniej patrzyłem na tego slasha, a chciałem sobie sprawić drobny prezent i coś dorzucić do arsenału .
#8527 ONLINE
Napisano dziś, 08:37
Dzięki za info.
Od dobrych kilku lat łowię z powodzeniem białoryb na przynęty w okolicy 0,5-0,6g. Wcześniej patrzyłem na tego slasha, a chciałem sobie sprawić drobny prezent i coś dorzucić do arsenału .
Przy Illusion slash weź pod uwagę, że występuje on w 3 długościach i mimo tego samego opisu, każda zachowuje się trochę inaczej i obsługuje nieco inne gramatury. Ten najkrótszy jest najdelikatniejszy o on ogarnie 0,5-1,5g - powyżej już klęka.
Użytkownik Matiz992 edytował ten post dziś, 08:38
#8528 OFFLINE
Napisano dziś, 08:51
Przy Illusion slash weź pod uwagę, że występuje on w 3 długościach i mimo tego samego opisu, każda zachowuje się trochę inaczej i obsługuje nieco inne gramatury. Ten najkrótszy jest najdelikatniejszy o on ogarnie 0,5-1,5g - powyżej już klęka.
O tym najkrótszym właśnie myślałem. Obecnie używam bluebirda do 1,5g i z Twojego opisu wynika, że powinien być podobny do tego najdelikatniejszego slasha.
- WalterW lubi to
#8529 OFFLINE
Napisano dziś, 09:09
O tym najkrótszym właśnie myślałem. Obecnie używam bluebirda do 1,5g i z Twojego opisu wynika, że powinien być podobny do tego najdelikatniejszego slasha.
Jeżeli masz Bluebirda Nano do 1,5 g to po co szukasz Mifina ? ponizej 1 g nic lepszego od BBN nie znajdziesz przynajmniej w +/- porównywalnym przedziale cenowym.... ew jeżeli chcesz mieć dubla ale w travelu mozesz wziac eurybie w 4 kawałkach w fajnej tubie
#8530 OFFLINE
Napisano dziś, 09:16
Westin swim
"Buster Jerk"
Te ala Buster jerki mają grzechotki? Miałeś te większe 17 cm ?
#8531 OFFLINE
Napisano dziś, 09:25
Westin swim
"Buster Jerk"
Te z drugiego linku są bardzo nierówne w pracy. Jeden agresywny jak diabli, najlżejsze szarpnięcie robi odjazd że hohoho, by za chwilę z pudełka wyjąć inny kolor i totalny leniuch jak by nie szarpać to odjazd bardzo leniwy i niewielki. Fakt w opadzie wszystkie lusterkują (mam tonące).
#8532 OFFLINE
Napisano dziś, 09:33
Dzięki za info.
Ja powiem to samo, białoryb właściwie zawsze łowie w okolicach 0.5 - 0.7 i jestem zadowolony
Zastanawiam się nad zakupem tego do 2g 168 cm, do zabawy z białorybem. Myślisz, że sprawdzi się do mikrusów o wadze około 0,5-0,7g ?
W ofercie są 2 opcje z różnymi przelotkami. Orientujecie się, czy te dkk titanium będą lepszym wyborem niż Fuji K + O ? Różnica w kasie około 40 zł
Ja w tej chwili łapie białoryb na tego do 3g i pięknie rzuca przynętami od 0.5g, dla mnie lepiej niż mikado sensual do 2.5g (ale to moja subiektywna opinia) ten do 2g właśnie do mnie idzie, kupiłem przed 11.11 jeszcze Co do przelotek, to cholera nie wiem... kupiłem DKK w tym 3g, ale nie mam żadnego porównania , więc szerzej się wypowiem jak przyjdzie mi ten do 2g na Fuji
Gdyby ktoś był zainteresowany Mifine ILLUSION SLASH XUL, 1.93M 0.2-0.8G na Fuji, to chętnie odstąpię swojego w bardzo promocyjnej cenie
#8533 OFFLINE
#8534 OFFLINE
Napisano dziś, 09:54
- Grzegorz B. lubi to
#8535 OFFLINE
Napisano dziś, 10:01
Jeżeli masz Bluebirda Nano do 1,5 g to po co szukasz Mifina ? ponizej 1 g nic lepszego od BBN nie znajdziesz przynajmniej w +/- porównywalnym przedziale cenowym.... ew jeżeli chcesz mieć dubla ale w travelu mozesz wziac eurybie w 4 kawałkach w fajnej tubie
Nie szukam niczego na siłę, ale dla odmiany i w zależności od łowiska, chciałbym mieć coś równie delikatnego jak BB, ale nieco krótszego, jeszcze bardziej poręcznego. Na Bluebirda nie narzekam, jest ok . W travelu nie chcę, ale dzięki za info.
#8536 ONLINE
Napisano dziś, 10:16
Nie szukam niczego na siłę, ale dla odmiany i w zależności od łowiska, chciałbym mieć coś równie delikatnego jak BB, ale nieco krótszego, jeszcze bardziej poręcznego. Na Bluebirda nie narzekam, jest ok . W travelu nie chcę, ale dzięki za info.
A ten BB też jest taką galaretą jak Illusion Slash, że przy wymachu na sucho pracuje od dolnika po sam szczyt?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
5 użytkowników, 0 gości, 1 anonimowych
-
Bing (1), ThomasT, marian-56, seba666, Waldi 23300, Tomasz eS