Gotujemy
#201 ONLINE
Napisano 19 maj 2017 - 15:40
"Panie",ale żeś mi narobił ochoty na kanapencje ze smalczykiem !!! 😜
Smalec mam w domciu a ogóreczka czymś zastąpimy 😉.
No to smacznego !!! 🍻
#202 OFFLINE
Napisano 19 maj 2017 - 21:13
A dałoby radę aby foty w tym kąciku nie były dostępne między godz.20 a 6 rano .
Po takich fotach kierunek jest jeden kuchnia ... a miałem już nie podjadać o tej porze .
- BOB lubi to
#203 OFFLINE
Napisano 21 maj 2017 - 20:37
Garnek a w środku golonka z dzika,polędwiczka też z dzika,boczek,papryka,ziemniaki,kiełbasa,marchewka,cebula,przecier pomidorowy itp
1,5h oczekiwania i a i zapomniałbym o dodatku 65%
Załączone pliki
- turkucpodjadek i M a r a s lubią to
#204 ONLINE
Napisano 21 maj 2017 - 21:05
#205 OFFLINE
Napisano 22 maj 2017 - 08:10
Rafał gdzie kupiłeś ten bimber??
Teściu producent a naklejki z neta.
#206 OFFLINE
Napisano 22 maj 2017 - 16:47
Garnek a w środku golonka z dzika,polędwiczka też z dzika,boczek,papryka,ziemniaki,kiełbasa,marchewka,cebula,przecier pomidorowy itp
1,5h oczekiwania i a i zapomniałbym o dodatku 65%
kociołki są super
jeszcze dzik czym moczone wodą czy piwem?
ja to skromnie:
WP_20170520_19_27_54_Rich_LI.jpg 96,26 KB 13 Ilość pobrań
- M a r a s lubi to
#207 OFFLINE
Napisano 23 maj 2017 - 13:35
kociołki są super!
olej/oliwa konserwacja przed wrzuceniem do ogniska lub na zimę
smarujemy olejem przed nastawieniem okładamy liściami kapusty wkładamy co chcemy 1h pieczenia jest ok
zdjęcia z zeszłego roku:
P9160084.JPG 62,9 KB 14 Ilość pobrań
P9160078.JPG 119,65 KB 14 Ilość pobrań
P9160085.JPG 76,08 KB 14 Ilość pobrań
my mamy zestaw kociołek podwieszany + nóżki + statyw/stojak trójnóg
edit:
aaa i łańcuch krowiak od Jakuba Wędrowycza ;P
w tym roku zostawię tylko 4 ogniwa bo się plącze
Użytkownik turkucpodjadek edytował ten post 23 maj 2017 - 13:42
- Panek i M a r a s lubią to
#208 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2017 - 18:06
Czas na małe co-nieco po robocie
wędki pawła 010.jpg 87,6 KB 13 Ilość pobrań wędki pawła 014.jpg 110,38 KB 13 Ilość pobrań
- Panek, turkucpodjadek i M a r a s lubią to
#209 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2017 - 15:57
Czas na małe co-nieco po robocie
na bogato na ile osób?
wrzucałeś kiedyś małe oscypki na grilla?
ja jestem chory na podpiwek
jeszcze półtora tygodnia i zobaczę co wyjdzie
WP_20170520_009.jpg 32,78 KB 13 Ilość pobrań
#210 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2017 - 17:00
Błażej, weź się trochę uspokój bo mam blisko i Cię odwiedzę
#211 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2017 - 21:24
ta porcyjka , to na 5 osób, a podpiwek.................. hmy - piękna sprawa !!!!!!!!!!!!!!!
#212 ONLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 15:13
W końcu zrobiłem kiełbaskę. Jedna z castora z domieszką świnki i jedna z dzika i świnki Jak na pierwszy raz wyszło nie najgorzej i robiąc następnym razem bym trochę zmodyfikował swój przepis
Z lewej bober z prawej dzik
DSC_0057 (Kopiowanie).JPG 75,5 KB 12 Ilość pobrań
DSC_0067 (Kopiowanie).JPG 76,96 KB 12 Ilość pobrań
odparzanie
DSC_0077 (Kopiowanie).JPG 47,65 KB
13 Ilość pobrań
Gotowy produkt
DSC_0076 (Kopiowanie).JPG 52,26 KB 13 Ilość pobrań
Degustacja
DSC_0074 (Kopiowanie).JPG 77,01 KB 13 Ilość pobrań
I na koniec jeszcze miodobranko
DSC_0108 (Kopiowanie).JPG 38,97 KB
13 Ilość pobrań
Użytkownik radek_u edytował ten post 06 czerwiec 2017 - 15:31
- bartolo, Zack, Raffaello i 4 innych osób lubią to
#213 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 15:29
wypas tej kiełby to chyba dla całego oddziału
#214 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 12:23
Okoń i szparagi
Załączone pliki
#215 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 13:03
- Zander+ i no name lubią to
#216 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 13:16
#217 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 13:37
Nie, to ten 2
- rybak109 lubi to
#218 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 21:09
Nie, to ten 2
Eeeee...ale na talerzu są dwa. To musi być i ten pierwszy i ten drugi.
Użytkownik rower26 edytował ten post 08 czerwiec 2017 - 21:09
- Robert Crocker lubi to
#219 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 21:13
#220 ONLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 21:44
Castor to jest bóbr? Tak mi Google podpowiada.
Dokładnie