zajrzałem do wątku o kiepskiej porze, nie nadążam śliny przełykać ...

Gotujemy
#21
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 00:01
#22
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 00:49
AdasCzeski, on 24 Mar 2017 - 20:15, said:
Temat godny i słuszny.
Ino jak Ty żeś to foto zrobił? Ilekroć nie patrzę to widzę talerz "do góry nogami"...zupka powinna słusznie na podłodze spoczywać.
teraz dobrze ?
zupa z płucek.jpg 94,41 KB
29 Ilość pobrań
- mnietek, AdasCzeski i turkucpodjadek lubią to
#23
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 09:31
no cos mam nie tak ze zdjęciami, dzięki za poprawienie
a ja dzisiaj gołąbki będę szamał
z gołąbkami są chyba 3 szkoły:
1. mama/żona robi najlepsze
2. gołąbki a la puplepty (prawie 0 ryżu) podawane z ziemniakami
3. ryżowo mięsne (ok 50 na 50%) podawane z sosem pomidorowym
#24
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 09:49
No 1/2l może i brakuje ale to nie ta godzina na tak piękne okoliczności była
A dziś na śniadanko...
- Panek, range1970, woblery z Bielska i 4 innych osób lubią to
#25
ONLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 11:37
Panowie, nie ma się co okłamywać. To forum wędkarskie więc śmiało
(broszurka z lat 70/80)
Załączone pliki
- coloumb lubi to
#26
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 11:48
- BOB lubi to
#27
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 12:55
Tylko wtedy nikt nie przewidywał powstania słusznej idei C&R
Ale logo na okładce to też CR
Użytkownik Paprykarz edytował ten post 25 marzec 2017 - 12:56
- BOB lubi to
#28
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 13:07
- turkucpodjadek lubi to
#29
OFFLINE
#30
ONLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 19:01
Pamiętam. Tak było. A teraz ile dorsz kosztuje?
- turkucpodjadek lubi to
#31
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 19:03
i jaki rozmiar? hehe takie prawie jak babki z bugu
- Hesher lubi to
#32
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 19:50
Ale wkurzacie, nie dość, że płucka na kwaśno to jeszcze wołowy tatar pełnym rynsztunku, nie lubię was...a człowiek jada ostatnio w knajpach, bo czasu brak
Jak więcej miałem czasu w zimę to zajadałem się nowo poznaną potrawą na starym jak świat przepisie. Standartowa młoda kapusta zrobiona wg uznania, ale z kapusty pekińskiej, palce lizać. To samo danie w nowej odsłonie może zaskoczyć, wiele osób chwaliło, które namówiłem żeby spróbowali
#33
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 20:20
Tatar uwielbiam... polecam dodać odrobinę tartego buraka...smaku nie zmienia, ale pięknie podnosi kolor wołowiny...
Seiken... gdzie żółtko?
Kiedyś miałem fajny kawałek polędwicy koło 350 - 400 gram, miał być na stek, ale jakaś taka mi naszła ochota na tatar. Zjadłem wszystko... sam.
#34
OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 23:12
Właśnie wyłączyłem gaz pod żurkiem, jakoś tak mnie naszło. Wywar na wędzonce połączony z mocnym wywarem z warzyw i do tego zakwas na mące pszennej i dobrym chlebie. Do połączonych wywarów i zakwasu 4 surowe, białe, kiełbaski w plasterkach i przyprawiam dużą ilością majeranku i kilkoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Ogień wyłączony, ma spokojnie ostygnąć.
Do talerza jajo na twardo i łyżka chrzanu słoikowego, ewentualnie świeży korzeń chrzanu starty po nalaniu zupki. Jeszcze tylko chlebek z chrupiącą skórką i jestem jedną nogą w raju.
- BOB, AdasCzeski i Paweł R. lubią to
#35
ONLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 23:42
Tak!!! ja jeszcze lubię dodać świeżo ugotowany ziemniaczek/kartofel/pyrę
#36
OFFLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 00:01
A tu jestem ortodoksem, żurek tylko ze świeżym chlebkiem. Właśnie zjadłem talerzyk, udał się kolejny raz.
#37
ONLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 00:20
Bartek, konsumpcja o tej porze?!
#38
ONLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 00:58
Użytkownik cristovo edytował ten post 26 marzec 2017 - 01:21
#39
OFFLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 06:48
od wczoraj marynują się żeberka wieprzowe
marynata:
oliwa musztarda sól pieprz czosnek majeranek
WP_20170326_001.jpg 57,46 KB
17 Ilość pobrań
#40
OFFLINE
Napisano 28 marzec 2017 - 15:40
Naszła mnie chęć na "białą" kiełbaskę , wczoraj zmieliłem i przyprawiłem
a dziś nadziałem
- Panek, MIGOTKA, ezehiel i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych