Skocz do zawartości

  •      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Gotujemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1113 odpowiedzi w tym temacie

#401 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10170 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 09 marzec 2018 - 22:27

Tylko? Świt zupą stoi! A "kuchareczko daj mi zupy" ...to też "tylko"?



#402 OFFLINE   slawek_2348

slawek_2348

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1691 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Zdunek

Napisano 09 marzec 2018 - 22:28

Proponuję przenieść ten wpis do "artykuły"

Smacznego :P

Z nominacją do nagrody miesiąca :D


  • BOB lubi to

#403 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 10 marzec 2018 - 11:23

Dzisiaj czerninkę robię :-) /małolaty to nie lubią :lol:  :lol:  :lol: /  nożyk na kamieniach naostrzyłem czyli prace domową na dzień dzisiejszy odrobiłem


  • bigrafi, MIGOTKA i darek1 lubią to

#404 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10170 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 10 marzec 2018 - 11:25

Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa :(



#405 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 10 marzec 2018 - 11:48

Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa :(

Ja też takie miałem do 15 roku życia do póki mnie ojciec kumpla nie oszukał ,że to zupa śliwkowa :P


Użytkownik seiken edytował ten post 10 marzec 2018 - 11:48

  • BOB lubi to

#406 OFFLINE   MIGOTKA

MIGOTKA

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1195 postów
  • LokalizacjaDal niedaleko Oslo
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:szymczak

Napisano 10 marzec 2018 - 12:54

Ja dziś  szykuje przyjęcie na urodziny Samicy która udaje że o niczym nie wie i siedzi na górze :P

Będą :

udka z hormonalnego kurczaka w miodzie

szaszłyki też z kury po zastrzykach

sałatka  z kurzymi cyckami( ( znów kura?)

sałatka z tuńczyka radioaktywnego w łódkach z kapusty pekińskiej ( kapucha będzie udawała cykorie)

tort

ciasto

deser tyramisu z owocami

Koleżanki też przyniosą jakieś żarcie fit

 

no i bedzie wódka :D  :D  :D  :P  :P  :P

( w drinkach :(  )

 

 

Aj i zapomniałem.

wędzą się właśnie makrelki


Użytkownik MIGOTKA edytował ten post 10 marzec 2018 - 12:56


#407 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 10 marzec 2018 - 17:06

Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa :(

Robert , traume  to ja miałem w przedszkolu jak szpinak na talerzu nam serwowali ...  



#408 OFFLINE   darek1

darek1

    Zaawansowany

  • Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1330 postów
  • LokalizacjaChrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:Brzęczyszczykiewicz

Napisano 10 marzec 2018 - 17:54

A ja miałem traumę,nie rozumiejąc jak może cokolwiek innym przedszkolankom nie smakować?!
Szpinak lub buraczki do kieszeni fartuszka...ale dlaczego?!0
  • ezehiel lubi to

#409 OFFLINE   KrzyObr

KrzyObr

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 12 marzec 2018 - 21:27

A w ten weekend takie coś się zrobiło ;) (czekoladowe ciasto bez mąki z kremem mascarpone z kremówką) :) 

Załączone pliki


  • turkucpodjadek i M a r a s lubią to

#410 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 15 marzec 2018 - 18:57

Dzisiaj  "gotowanie" spinningowe :P

1672tlt.jpg

 

t70tw1.jpg



#411 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 16 marzec 2018 - 14:42

4 kalorie

 

DB0ZuAXUS0I87-_NAd0c75QYWiTC5d98ZAjNFMMg


  • Małkociniak i M a r a s lubią to

#412 OFFLINE   darek1

darek1

    Zaawansowany

  • Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1330 postów
  • LokalizacjaChrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:Brzęczyszczykiewicz

Napisano 16 marzec 2018 - 14:55

Sha Pale.Załączony plik  20180316_145510.jpg   29,18 KB   15 Ilość pobrań
Pierogi momo smażonę z głębokiego oleju jak frytki.
Tsipe- pikantny sos czili,cebula i pomidor...
Doskonałe przy opadach:dziś śniegu.

Użytkownik darek1 edytował ten post 16 marzec 2018 - 15:47

  • turkucpodjadek i M a r a s lubią to

#413 OFFLINE   S.N.

S.N.

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4589 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 16 marzec 2018 - 18:37

U mnie standard po taniości czyli "oszukany" gołąbek :D Co ciekawe potrawę tę poznałem dopiero w wieku 25 lat i to w okolicy stolicy na jakiejś tam imprezie. Całkiem sympatyczna oraz dość oryginalna.



#414 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 16 marzec 2018 - 18:51

a co to ten oszukany gołąbek?



#415 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3202 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 16 marzec 2018 - 20:08

Dzisiaj pomiędzy wypiekaniem woblerów... carbonara...
a1a01a51d6a9eb73bbed806b12fea1f4.jpg

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
  • ezehiel, coma i M a r a s lubią to

#416 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 16 marzec 2018 - 20:19

U mnie standard po taniości czyli "oszukany" gołąbek :D Co ciekawe potrawę tę poznałem dopiero w wieku 25 lat i to w okolicy stolicy na jakiejś tam imprezie. Całkiem sympatyczna oraz dość oryginalna.

Nie lubię być oszukiwany, nawet w kuchni przez moją naczelną kucharkę, jadłem dwa razy i zawetowałem pomysł wprowadzenia potrawy do jadłospisu.



#417 OFFLINE   AdasCzeski

AdasCzeski

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Czeski

Napisano 17 marzec 2018 - 15:37

Ostatnio natrafiłem na tego gościa, bardzo pozytywny: 

 

https://www.youtube....Kwasiora/videos

 

Seiken... te dojrzewające mięska po "otwarciu", rozkrojeniu jaki mają termin przydatności do spożycia? Zrobiłbym, ale 1,5 kg karkówki u mnie w domku to będzie jedzone miesiąc. :) 



#418 OFFLINE   S.N.

S.N.

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4589 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 17 marzec 2018 - 15:44

a co to ten oszukany gołąbek?

 

Gołąbek z kapustą w środku dania - gołąbka, a nie za zewnątrz, kapusta jest posiekana i często zasmażana.

 

Nie lubię być oszukiwany, nawet w kuchni przez moją naczelną kucharkę, jadłem dwa razy i zawetowałem pomysł wprowadzenia potrawy do jadłospisu.

 

Wszystko kwestią gustu jest, a ja dzięki temu przepisowi przekonałem do gołąbków (choć nie do końca bo w przypadku tych prawdziwych muszę z kapusty odwinąć) mojego syna.


Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 17 marzec 2018 - 15:45


#419 OFFLINE   bartosz311287

bartosz311287

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 657 postów
  • Imię:Bartosz

Napisano 17 marzec 2018 - 16:02

Sam tak nie potrafię jak ci goście,ale pomarzyć można :) Mega klimatyczne filmiki niektóre na łonie natury,coś pięknego. Wrzucam filmik, może kogoś z Was zainspiruje ;) zresztą inne ich filmiki też petarda

 



#420 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 17 marzec 2018 - 18:18

Ostatnio natrafiłem na tego gościa, bardzo pozytywny: 

 

https://www.youtube....Kwasiora/videos

 

Seiken... te dojrzewające mięska po "otwarciu", rozkrojeniu jaki mają termin przydatności do spożycia? Zrobiłbym, ale 1,5 kg karkówki u mnie w domku to będzie jedzone miesiąc. :)

z 1.5 kg karkówki wyjdzie ok 800-900 gr suchej wędliny , a czym dłuzej bedzie w lodówce jako gotowy wyrób to tylko bardzie wyschnie , ja bym podzielił gotowy wyrób na dwie porcje


Użytkownik seiken edytował ten post 17 marzec 2018 - 18:18