Tylko? Świt zupą stoi! A "kuchareczko daj mi zupy" ...to też "tylko"?
Gotujemy
#401 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2018 - 22:27
#402 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2018 - 22:28
Proponuję przenieść ten wpis do "artykuły"
Smacznego
Z nominacją do nagrody miesiąca
- BOB lubi to
#403 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2018 - 11:23
Dzisiaj czerninkę robię :-) /małolaty to nie lubią / nożyk na kamieniach naostrzyłem czyli prace domową na dzień dzisiejszy odrobiłem
- bigrafi, MIGOTKA i darek1 lubią to
#404 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2018 - 11:25
Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa
#405 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2018 - 11:48
Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa
Ja też takie miałem do 15 roku życia do póki mnie ojciec kumpla nie oszukał ,że to zupa śliwkowa
Użytkownik seiken edytował ten post 10 marzec 2018 - 11:48
- BOB lubi to
#406 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2018 - 12:54
Ja dziś szykuje przyjęcie na urodziny Samicy która udaje że o niczym nie wie i siedzi na górze
Będą :
udka z hormonalnego kurczaka w miodzie
szaszłyki też z kury po zastrzykach
sałatka z kurzymi cyckami( ( znów kura?)
sałatka z tuńczyka radioaktywnego w łódkach z kapusty pekińskiej ( kapucha będzie udawała cykorie)
tort
ciasto
deser tyramisu z owocami
Koleżanki też przyniosą jakieś żarcie fit
no i bedzie wódka
( w drinkach )
Aj i zapomniałem.
wędzą się właśnie makrelki
Użytkownik MIGOTKA edytował ten post 10 marzec 2018 - 12:56
- arturbukowski, giaur27, Qcyk i 1 inna osoba lubią to
#407 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2018 - 17:06
Od razu wracają traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa
Robert , traume to ja miałem w przedszkolu jak szpinak na talerzu nam serwowali ...
#408 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2018 - 17:54
Szpinak lub buraczki do kieszeni fartuszka...ale dlaczego?!0
- ezehiel lubi to
#409 OFFLINE
Napisano 12 marzec 2018 - 21:27
A w ten weekend takie coś się zrobiło (czekoladowe ciasto bez mąki z kremem mascarpone z kremówką)
Załączone pliki
- turkucpodjadek i M a r a s lubią to
#410 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2018 - 18:57
Dzisiaj "gotowanie" spinningowe
#411 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2018 - 14:42
4 kalorie
- Małkociniak i M a r a s lubią to
#412 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2018 - 14:55
Pierogi momo smażonę z głębokiego oleju jak frytki.
Tsipe- pikantny sos czili,cebula i pomidor...
Doskonałe przy opadach:dziś śniegu.
Użytkownik darek1 edytował ten post 16 marzec 2018 - 15:47
- turkucpodjadek i M a r a s lubią to
#413 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2018 - 18:37
U mnie standard po taniości czyli "oszukany" gołąbek Co ciekawe potrawę tę poznałem dopiero w wieku 25 lat i to w okolicy stolicy na jakiejś tam imprezie. Całkiem sympatyczna oraz dość oryginalna.
#414 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2018 - 18:51
a co to ten oszukany gołąbek?
#415 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2018 - 20:08
Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
- ezehiel, coma i M a r a s lubią to
#416 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2018 - 20:19
U mnie standard po taniości czyli "oszukany" gołąbek Co ciekawe potrawę tę poznałem dopiero w wieku 25 lat i to w okolicy stolicy na jakiejś tam imprezie. Całkiem sympatyczna oraz dość oryginalna.
Nie lubię być oszukiwany, nawet w kuchni przez moją naczelną kucharkę, jadłem dwa razy i zawetowałem pomysł wprowadzenia potrawy do jadłospisu.
#417 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2018 - 15:37
Ostatnio natrafiłem na tego gościa, bardzo pozytywny:
https://www.youtube....Kwasiora/videos
Seiken... te dojrzewające mięska po "otwarciu", rozkrojeniu jaki mają termin przydatności do spożycia? Zrobiłbym, ale 1,5 kg karkówki u mnie w domku to będzie jedzone miesiąc.
#418 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2018 - 15:44
a co to ten oszukany gołąbek?
Gołąbek z kapustą w środku dania - gołąbka, a nie za zewnątrz, kapusta jest posiekana i często zasmażana.
Nie lubię być oszukiwany, nawet w kuchni przez moją naczelną kucharkę, jadłem dwa razy i zawetowałem pomysł wprowadzenia potrawy do jadłospisu.
Wszystko kwestią gustu jest, a ja dzięki temu przepisowi przekonałem do gołąbków (choć nie do końca bo w przypadku tych prawdziwych muszę z kapusty odwinąć) mojego syna.
Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 17 marzec 2018 - 15:45
#419 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2018 - 16:02
Sam tak nie potrafię jak ci goście,ale pomarzyć można Mega klimatyczne filmiki niektóre na łonie natury,coś pięknego. Wrzucam filmik, może kogoś z Was zainspiruje zresztą inne ich filmiki też petarda
#420 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2018 - 18:18
Ostatnio natrafiłem na tego gościa, bardzo pozytywny:
https://www.youtube....Kwasiora/videos
Seiken... te dojrzewające mięska po "otwarciu", rozkrojeniu jaki mają termin przydatności do spożycia? Zrobiłbym, ale 1,5 kg karkówki u mnie w domku to będzie jedzone miesiąc.
z 1.5 kg karkówki wyjdzie ok 800-900 gr suchej wędliny , a czym dłuzej bedzie w lodówce jako gotowy wyrób to tylko bardzie wyschnie , ja bym podzielił gotowy wyrób na dwie porcje
Użytkownik seiken edytował ten post 17 marzec 2018 - 18:18