Skocz do zawartości

  •      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Gotujemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1113 odpowiedzi w tym temacie

#441 OFFLINE   Zack

Zack

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaTorun

Napisano 28 marzec 2018 - 21:40

Jeszcze tylko sałatka warzywna  :D  i po robocie.

Załączony plik  P1170593.JPG   65,7 KB   13 Ilość pobrań


  • Panek i turkucpodjadek lubią to

#442 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 28 marzec 2018 - 22:31

<dubel>


Użytkownik Panek edytował ten post 28 marzec 2018 - 22:36


#443 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 28 marzec 2018 - 22:36

a gdzie boczek?

 

 

nastawiłem karkówkę do peklowania w sobotę będzie "pyrkała" przez 2 godziny

 

tak jak tutaj:

http://jerkbait.pl/t...-6#entry2129241

Masz jeszcze jakieś fajne przepisy na mięso z szynkowara? Gdybyś zechciał się podzielić to przyznam, że chętnie skorzystam :)



#444 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 29 marzec 2018 - 03:21

O boczku pisałeś pewnie do Zack'a ale ja do szynkowara 2 razy robiłem podejście z boczkiem rolowanym - za każdym razem kończyło się że odpuszczałem i piekłem w naczyniu żaroodpornym :(

 

kupuję za chudy boczek - dużo mięsa mało tłuszczu nie jestem w stanie zwinąć go aby zmieścił się do szynkowara :(

 

a przepisy? hmmm co tam masz mielonego przyprawionego to wyjdzie :) ja tylko dodaję peklosoli(wiem wiem że szkodzi) bo nie lubię mięsa szarego

 

jak mięso mielone to mieszam peklosól z przyprawami kilka godzin przed pyrkaniem

jak cały kawałek to pekluję kilka dni tak jak do wędzenia



#445 OFFLINE   klim

klim

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 348 postów
  • Lokalizacjamultikonto: darek1,

Napisano 29 marzec 2018 - 05:30

Paradoksalnie kiełbasy,szynki itp są dobre dla turystów w podróży...
Domeną czasu jest posiadanie pięknych kuchni,a użycie sałatek i kanapek!!! zamiast ugotowanego posiłku.
Ptasia karma lub kompot warzywny,surówki potem poszukiwanie energii w używkach czy słodyczach.
Kiedy będzie więcej o gotowaniu?

#446 OFFLINE   pit1982

pit1982

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Piotr

Napisano 29 marzec 2018 - 06:00

Zna ktoś dobry przepis na pieczoną nadziewaną kaczkę ?



#447 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 29 marzec 2018 - 06:13

klim chyba jeszcze kawy dzisiaj nie piłeś i nie czytałeś tego wątku ;)



#448 OFFLINE   KacperG

KacperG

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 29 marzec 2018 - 07:12

Zna ktoś dobry przepis na pieczoną nadziewaną kaczkę ?


Najlepsza według mnie to sól,pieprz,majeranek i w środek kaczki jabłka.

#449 OFFLINE   ObraFM

ObraFM

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 523 postów
  • LokalizacjaFMI
  • Imię:Mariusz

Napisano 29 marzec 2018 - 07:57

A cebulkę duszoną w dużej ilości ktoś lubi?
Tym którzy lubią lecz z gastrycznych powodów- głównie z racji wieku- boją się cierpienia: dusić ją na WOLNYM ogniu na margarynie Palma.

Smażonej na oleju/smalcu nie tknę bo umarłbym w męczarniach: na Palmie mogę sobie pofolgować :lol:


  • Robert Crocker lubi to

#450 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 29 marzec 2018 - 09:01

Co do szynkowaru, robię podobnie a mielone po dobrym wymasowaniu nawet nie czeka. Niebawem przyjdzie pora na golonkę, już dłuższy czas mi chodzi po głowie.

i tak, oczywiście chodziło o Zacka, zdecydowanie brakuje boczku na tym zdjęciu :)


Użytkownik Panek edytował ten post 29 marzec 2018 - 09:05


#451 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 29 marzec 2018 - 09:06

robiłeś boczek rolowany?



#452 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 29 marzec 2018 - 09:09

A cebulkę duszoną w dużej ilości ktoś lubi?
Tym którzy lubią lecz z gastrycznych powodów- głównie z racji wieku- boją się cierpienia: dusić ją na WOLNYM ogniu na margarynie Palma.

Smażonej na oleju/smalcu nie tknę bo umarłbym w męczarniach: na Palmie mogę sobie pofolgować :lol:

Ja teraz tylko na oleju palmowym teraz smażę , wczoraj masło robiłem , bez porównania z tym ze sklepu

b7yucx.jpg

vsjec4.jpg


  • MIGOTKA lubi to

#453 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 29 marzec 2018 - 09:33

boczku rolowanego nie robiłem, mało amatorów w domu a osobiście wolę wędzony



#454 OFFLINE   klim

klim

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 348 postów
  • Lokalizacjamultikonto: darek1,

Napisano 29 marzec 2018 - 23:39

klim chyba jeszcze kawy dzisiaj nie piłeś i nie czytałeś tego wątku ;)

Użycie kawy to dowód jałowego jedzenia.
Mnie jest całkowicie obojętna w odróżnieniu do dobrej zupy.

#455 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10170 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 30 marzec 2018 - 07:30

Ludziska, całe szczęście że moja Ruda nie czyta tego forum! Jak by się dowiedziała o moich wszystkich zakupach to było by nic w porównaniu z tym co inne chłopy (w odróżnieni ode mnie) potrafią wyczyniać w kuchni!!! :P  :D  :D  :D


  • Tomek TJ i ObraFM lubią to

#456 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 30 marzec 2018 - 13:48

Załączony plik  IMG_20180330_141141_AO_HDR.jpg   46,39 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20180330_141415_AO_HDR.jpg   38,88 KB   15 Ilość pobrań

 

Wędzone na wiązem.



#457 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 30 marzec 2018 - 13:56

Załączony plik  IMG_20180330_145258_AO_HDR.jpg   55,21 KB   18 Ilość pobrań

 

Schab wisiał sobie dwa tygodnie z okładem.



#458 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10170 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 30 marzec 2018 - 13:58

Niestety przez termin tegorocznej "giełdy garażowej" nie mogłem uczestniczyć w wędzeniu świątecznym (kolega zrobił to sam) :(

Brakuje mi tej imprezy... :(



#459 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10170 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 30 marzec 2018 - 13:59

attachicon.gif IMG_20180330_145258_AO_HDR.jpg

 

Schab wisiał sobie dwa tygodnie z okładem.

...a tego to chciał bym się nauczyć :) Smakowałem...mniam :P



#460 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 30 marzec 2018 - 16:16

@BOB1

 

Tu nie ma się czego uczyć to trzeba zrobić, a potem zakąszać  ;)