Jeszcze tylko sałatka warzywna i po robocie.
P1170593.JPG 65,7 KB 13 Ilość pobrań
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 marzec 2018 - 21:40
Napisano 28 marzec 2018 - 22:31
<dubel>
Użytkownik Panek edytował ten post 28 marzec 2018 - 22:36
Napisano 28 marzec 2018 - 22:36
a gdzie boczek?
nastawiłem karkówkę do peklowania w sobotę będzie "pyrkała" przez 2 godziny
tak jak tutaj:
Masz jeszcze jakieś fajne przepisy na mięso z szynkowara? Gdybyś zechciał się podzielić to przyznam, że chętnie skorzystam
Napisano 29 marzec 2018 - 03:21
O boczku pisałeś pewnie do Zack'a ale ja do szynkowara 2 razy robiłem podejście z boczkiem rolowanym - za każdym razem kończyło się że odpuszczałem i piekłem w naczyniu żaroodpornym
kupuję za chudy boczek - dużo mięsa mało tłuszczu nie jestem w stanie zwinąć go aby zmieścił się do szynkowara
a przepisy? hmmm co tam masz mielonego przyprawionego to wyjdzie ja tylko dodaję peklosoli(wiem wiem że szkodzi) bo nie lubię mięsa szarego
jak mięso mielone to mieszam peklosól z przyprawami kilka godzin przed pyrkaniem
jak cały kawałek to pekluję kilka dni tak jak do wędzenia
Napisano 29 marzec 2018 - 05:30
Napisano 29 marzec 2018 - 06:00
Zna ktoś dobry przepis na pieczoną nadziewaną kaczkę ?
Napisano 29 marzec 2018 - 06:13
klim chyba jeszcze kawy dzisiaj nie piłeś i nie czytałeś tego wątku
Napisano 29 marzec 2018 - 07:12
Zna ktoś dobry przepis na pieczoną nadziewaną kaczkę ?
Napisano 29 marzec 2018 - 07:57
A cebulkę duszoną w dużej ilości ktoś lubi?
Tym którzy lubią lecz z gastrycznych powodów- głównie z racji wieku- boją się cierpienia: dusić ją na WOLNYM ogniu na margarynie Palma.
Smażonej na oleju/smalcu nie tknę bo umarłbym w męczarniach: na Palmie mogę sobie pofolgować
Napisano 29 marzec 2018 - 09:01
Co do szynkowaru, robię podobnie a mielone po dobrym wymasowaniu nawet nie czeka. Niebawem przyjdzie pora na golonkę, już dłuższy czas mi chodzi po głowie.
i tak, oczywiście chodziło o Zacka, zdecydowanie brakuje boczku na tym zdjęciu
Użytkownik Panek edytował ten post 29 marzec 2018 - 09:05
Napisano 29 marzec 2018 - 09:06
robiłeś boczek rolowany?
Napisano 29 marzec 2018 - 09:09
A cebulkę duszoną w dużej ilości ktoś lubi?
Tym którzy lubią lecz z gastrycznych powodów- głównie z racji wieku- boją się cierpienia: dusić ją na WOLNYM ogniu na margarynie Palma.Smażonej na oleju/smalcu nie tknę bo umarłbym w męczarniach: na Palmie mogę sobie pofolgować
Ja teraz tylko na oleju palmowym teraz smażę , wczoraj masło robiłem , bez porównania z tym ze sklepu
Napisano 29 marzec 2018 - 09:33
boczku rolowanego nie robiłem, mało amatorów w domu a osobiście wolę wędzony
Napisano 29 marzec 2018 - 23:39
Użycie kawy to dowód jałowego jedzenia.klim chyba jeszcze kawy dzisiaj nie piłeś i nie czytałeś tego wątku
Napisano 30 marzec 2018 - 07:30
Ludziska, całe szczęście że moja Ruda nie czyta tego forum! Jak by się dowiedziała o moich wszystkich zakupach to było by nic w porównaniu z tym co inne chłopy (w odróżnieni ode mnie) potrafią wyczyniać w kuchni!!!
Napisano 30 marzec 2018 - 13:48
IMG_20180330_141141_AO_HDR.jpg 46,39 KB 15 Ilość pobrań IMG_20180330_141415_AO_HDR.jpg 38,88 KB 15 Ilość pobrań
Wędzone na wiązem.
Napisano 30 marzec 2018 - 13:58
Niestety przez termin tegorocznej "giełdy garażowej" nie mogłem uczestniczyć w wędzeniu świątecznym (kolega zrobił to sam)
Brakuje mi tej imprezy...
Napisano 30 marzec 2018 - 13:59
...a tego to chciał bym się nauczyć Smakowałem...mniam
Napisano 30 marzec 2018 - 16:16
@BOB1
Tu nie ma się czego uczyć to trzeba zrobić, a potem zakąszać
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych