Skocz do zawartości

  •      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Gotujemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1113 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   Zack

Zack

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaTorun

Napisano 05 kwiecień 2017 - 16:52

Witam,wczoraj robiłem trochę białej & białej na święta ;)

 

Załączony plik  Biała&Biała.jpg   60,71 KB   18 Ilość pobrań

 



#102 OFFLINE   BOB

BOB

    SUM

  • PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10171 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:21

Bardzo zacny i "zapraszający" zestaw ;)



#103 OFFLINE   AdasCzeski

AdasCzeski

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Czeski

Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:38

Wiecie co jest najfantastyczniejsze w tym wątku? 

 

Nasza genialna wprost zaradność i nieustępliwość. 

 

W komunie nie było niby nic do zrobienia czegoś dobrego i... robiliśmy dobre. 

Dziś w dobie antybiotyków, sterydów, GMO, spulchniaczy, ulepszaczy i ogólnie wszystkiego często za wyjątkiem dobrego... robimy dobre.

Jutro jak... no... europejczycy pochodzenia iracko-syrysko-innego będą... no... nadal będziemy robić dobre w tym zwłaszcza z wieprzowiny. 

 

:) :) :) 

 

Szacunek wielki... dobre musi trwać. 



#104 OFFLINE   chlodnica

chlodnica

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 793 postów
  • LokalizacjaPL-Opole/CH-Davos
  • Imię:Darek

Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:49

A ja wsiadłbym do tego pociągu... :)



#105 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 05 kwiecień 2017 - 18:29

Witam,wczoraj robiłem trochę białej & białej na święta ;)

 

attachicon.gifBiała&Biała.jpg

 

ładne i apetyczne ale ta na górze to powinna być polana siwucha bo siwa na białej lepiej leży :P


Użytkownik turkucpodjadek edytował ten post 05 kwiecień 2017 - 18:29


#106 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 622 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 05 kwiecień 2017 - 20:04

Witam,wczoraj robiłem trochę białej & białej na święta ;)

 

attachicon.gifBiała&Biała.jpg

Produkcją jednej z tych białych, to bym się nie chwalił ;) .

Ale zestaw, hmm..... widać że Wielkanoc za progiem.



#107 OFFLINE   pit1982

pit1982

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Piotr

Napisano 05 kwiecień 2017 - 20:16

Można się chwalić bez problemu ale na własą konsupcję :)



#108 OFFLINE   turkucpodjadek

turkucpodjadek

    Forumowicz

  • Zbanowani
  • PipPip
  • 76 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Błażej

Napisano 06 kwiecień 2017 - 14:10

karkówka na kanapki
 
5 dni peklowana
 

następnie 2 godziny pyrkało w temp 80 stopni w szynkowarce

 

Załączony plik  WP_20170406_001.jpg   54,56 KB   15 Ilość pobrań

 

Załączony plik  WP_20170406_003.jpg   45,65 KB   15 Ilość pobrań



#109 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 06 kwiecień 2017 - 16:08

Co to będzie ?  :P

ojj8ns.jpg



#110 OFFLINE   Novis

Novis

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1750 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Nowicki

Napisano 06 kwiecień 2017 - 18:56

Kwaśnica?



#111 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:01

Kwaśnica?

Nie to nie zupa to danie jednogarnkowe kiedyś popularne w Świętokrzyskim 

mój ojciec pochodzi z tych rejonów wiec dobrze je znam teraz ponoć wraca do łask



#112 OFFLINE   AdasCzeski

AdasCzeski

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Czeski

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:02

farsz? :)



#113 OFFLINE   Jano

Jano

    mode raptor

  • Moderatorzy
  • 3206 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:22

prażonki?



#114 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:30

Nie  :lol:  :lol:  :lol:  nie ma tu żadnego "scyzoryka" ? :P

dobra podam dla ułatwienia podstawowy skład

Kapusta biała /może być kwaszona/

Ziemniaki

Boczek

Cebula

Kminek

Majeranek

Sól

Pieprz


Użytkownik seiken edytował ten post 06 kwiecień 2017 - 19:33


#115 OFFLINE   chlodnica

chlodnica

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 793 postów
  • LokalizacjaPL-Opole/CH-Davos
  • Imię:Darek

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:37

Przypomina trochę kociołek,ale w moim rejonie to na ognisku... ;)



#116 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:44

Przypomina trochę kociołek,ale w moim rejonie to na ognisku... ;)

Nie ,kociołek to gar wykładasz liśćmi kapuchy i przekładasz warstwami ziemniaki, boczek ,cebula i na górę znów liscie kapuchy

no i do żaru z ognicha /tez mam kociołek/ to chyba Śląska potrawa


Użytkownik seiken edytował ten post 06 kwiecień 2017 - 19:56

  • chlodnica lubi to

#117 OFFLINE   Jano

Jano

    mode raptor

  • Moderatorzy
  • 3206 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:53

eeee tam... pyrki



#118 OFFLINE   AdasCzeski

AdasCzeski

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1322 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Czeski

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:00

:) 

 

Jeśli to pomieszać... to... nic w sumie suma składników... jeśli zmielić to będzie... farsz, nadzienie. :) 

 

Seiken te składniki to już danie... czy trzymasz coś co trza dodać w ciemności? 



#119 OFFLINE   seiken

seiken

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 421 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Michał

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:04

Przecie napisałem ,że to danie ale ma swoją specyficzną nazwę  :P te z Radomia też powinni wiedzieć bo do nich też dotarło w skansenie pod Radomiem podają :)



#120 OFFLINE   chlodnica

chlodnica

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 793 postów
  • LokalizacjaPL-Opole/CH-Davos
  • Imię:Darek

Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:14

Nie dawało mi to spokoju i chyba znalazłem.Sporządzasz ,,Pazibrodę” ? :D


  • maryjanl i AdasCzeski lubią to