Witam,wczoraj robiłem trochę białej & białej na święta
Biała&Biała.jpg 60,71 KB
18 Ilość pobrań
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:21
Bardzo zacny i "zapraszający" zestaw
Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:38
Wiecie co jest najfantastyczniejsze w tym wątku?
Nasza genialna wprost zaradność i nieustępliwość.
W komunie nie było niby nic do zrobienia czegoś dobrego i... robiliśmy dobre.
Dziś w dobie antybiotyków, sterydów, GMO, spulchniaczy, ulepszaczy i ogólnie wszystkiego często za wyjątkiem dobrego... robimy dobre.
Jutro jak... no... europejczycy pochodzenia iracko-syrysko-innego będą... no... nadal będziemy robić dobre w tym zwłaszcza z wieprzowiny.
Szacunek wielki... dobre musi trwać.
Napisano 05 kwiecień 2017 - 17:49
A ja wsiadłbym do tego pociągu...
Napisano 05 kwiecień 2017 - 20:16
Można się chwalić bez problemu ale na własą konsupcję
Napisano 06 kwiecień 2017 - 14:10
następnie 2 godziny pyrkało w temp 80 stopni w szynkowarce
WP_20170406_001.jpg 54,56 KB
15 Ilość pobrań
WP_20170406_003.jpg 45,65 KB
15 Ilość pobrań
Napisano 06 kwiecień 2017 - 16:08
Co to będzie ?
Napisano 06 kwiecień 2017 - 18:56
Kwaśnica?
Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:02
farsz?
Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:22
prażonki?
Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:30
Nie
nie ma tu żadnego "scyzoryka" ?
dobra podam dla ułatwienia podstawowy skład
Kapusta biała /może być kwaszona/
Ziemniaki
Boczek
Cebula
Kminek
Majeranek
Sól
Pieprz
Użytkownik seiken edytował ten post 06 kwiecień 2017 - 19:33
Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:37
Przypomina trochę kociołek,ale w moim rejonie to na ognisku...
Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:44
chlodnica, on 06 Apr 2017 - 18:37, said:
Przypomina trochę kociołek,ale w moim rejonie to na ognisku...
Nie ,kociołek to gar wykładasz liśćmi kapuchy i przekładasz warstwami ziemniaki, boczek ,cebula i na górę znów liscie kapuchy
no i do żaru z ognicha /tez mam kociołek/ to chyba Śląska potrawa
Użytkownik seiken edytował ten post 06 kwiecień 2017 - 19:56
Napisano 06 kwiecień 2017 - 19:53
eeee tam... pyrki
Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:00
Jeśli to pomieszać... to... nic w sumie suma składników... jeśli zmielić to będzie... farsz, nadzienie.
Seiken te składniki to już danie... czy trzymasz coś co trza dodać w ciemności?
Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:04
Przecie napisałem ,że to danie ale ma swoją specyficzną nazwę te z Radomia też powinni wiedzieć bo do nich też dotarło w skansenie pod Radomiem podają
Napisano 06 kwiecień 2017 - 20:14
Nie dawało mi to spokoju i chyba znalazłem.Sporządzasz ,,Pazibrodę” ?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych