Sławek pociągnij dalej temat, bo pewnie już nikt się dalej nie odważy a jak rozumiem kombinowałeś z tym
Coś tak czuję podskórnie, że odpowiedź ta i w innym wątku będzie pomocna
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 kwiecień 2017 - 11:11
Sławek pociągnij dalej temat, bo pewnie już nikt się dalej nie odważy a jak rozumiem kombinowałeś z tym
Coś tak czuję podskórnie, że odpowiedź ta i w innym wątku będzie pomocna
Napisano 11 kwiecień 2017 - 11:16
Arku Ty wiesz, doskonale, że czasem zbrojenie w tytany przynosi mierny efekt, dopiero set w cięższym zestawie wydobywa z blanku to co chcemy
Napisano 11 kwiecień 2017 - 11:20
Szczególnie w takich przykładach jaki Twój CD-ek, ale co do dłuższych UL i L- klasowych pozostał bym przy opcji - jak najlżej, ale nie zapieram się, że zawsze, bo mam za mało doświadczenia by to twierdzić z całą pewnością.
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 11 kwiecień 2017 - 11:20
Napisano 11 kwiecień 2017 - 12:00
Jest gała. Dwadzieścia kilka gram ołowiu
tak podejrzewałem.... no cóż , takie były wówczas standardy. Jakbys usunął tę gulałkę a zamiast niej dał o 3-4 cm dłuższą rękojeść + zmienił set przelotek to kij będzie nie do poznania
Napisano 11 kwiecień 2017 - 19:16
Nie jestem takim śmiałym wizjonerem jak Janusz, jestem domorosły. I tak sobie zupełnie pokątnie przećwiczyłem przynajmniej kilka wariantów spinningowego zbrojenia dwóch długich blanków - Talona MLXF-a i XMG do 3/8. Celem było jeszcze bardziej obniżyć dolny zakres ich możliwości. Dolnik Talona to jest w sumie przedłużacz do genialnej szczytówki. Cztery razy go obdzierałem z różnych zestawów przelotek, tylko po to aby spróbować różnych wersji w praktyce. Najgorszy rzutowo był NC, tylko o picny włos od niego lepszy był model z modnymi przelotkami micro, zdecydowanie je przewyższał kombinowany set z poprzeginanymi dla wysokości Alconite'ami i sic'owymi 6V na końcu, ale bezkonkurencyjny okazał się egzemplarz z przesuniętym do przodu setem od 25 na dolniku, z reszta przelotek w linii prostej do 6 na topie. W XMG było łatwiej, ale przelotek więcej, bo pracuje całą długością. Też bez stożka..
Napisano 11 kwiecień 2017 - 21:55
O jak mi ulżyło, że to napisałeś Sławek w moich wędkach też próżno szukać typowych stożków zalecanych przez różne koncepty
Napisano 11 kwiecień 2017 - 22:27
To jak Arek masz zbrojone te wedki, tak z ciekawosci?
Przykladowy set jak mozesz.
Napisano 11 kwiecień 2017 - 22:38
Bardzo proszę Phenix M-1 9"2' - 12lb
Torzite 20, 10,8,6,5,5,5,5,5 + szczyt 5
Napisano 12 kwiecień 2017 - 07:47
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 12 kwiecień 2017 - 07:53
Napisano 13 kwiecień 2017 - 05:00
Moda obowiązkowa a la pinroll dręczy również rodbuilding. Nie daję się..Muchówki też się bronią..
Napisano 13 kwiecień 2017 - 08:45
Napisano 13 kwiecień 2017 - 18:21
Wiem.. Ale czemu zaraz poddawać się przejściowej modzie, niemęsko ulegać dyktatowi, kiedy naprawdę można oraz warto poprawnie uzbroić kij dedykowany na ; jazie, klenie , bolenie, pstrągi & trocie, okonie, brzany czy belony..
Moda wszystko unicestwia.. prócz kolejnej mody !?
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
||
Hand made →
Przelotki na słoną wodę (Bałtyk)Napisany przez SzymonP , 11 kwi 2020 przelotki, morze, spinning |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych