Amerykanie na swój sposób opisują blanki, rozmawiałem o tym z Bartkiem przed zrobieniem kija. Generalnie musisz podejść do tego tematu w ten sposób że to niej blank do 21 g tylko realnie do 100 g i nie jest to z dupy wzięta teoria tylko po prostu jest to blank do 100 gKurczę, ja w szoku jestem ciągle, że ten blank tyle może znieść. Mam takie opisane do 21 i do 35 g wędki, które radzą sobie z ok 55 gramami ale 100g dla wędki opisanej do 21... No no.
Co do Tatul- widzę, że Andrzej Godski i Ty Szymonie a zapewne i inni userzy posiadacie/ używacie te mocniejsze wersje. Oglądam je właśnie na stronie mefisto. Zapoznałem się też z postami z forum na ich temat i widzę, że w okolicach gramatur o które mi chodzi wg Was dają radę. Muszę więc wziąć je pod uwagę w swoich planach. A co powiecie na wersję Tatula HLC (Hyper Long Cast) 7.3L-TW? Przekładnia niby podobna- tak wnioskuję z opisu na stronie, ale pojemność szpuli mniejsza. Wnioskuję z tego, że szpula płytsza i lżejsza co pozwala na te dłuższe rzuty.
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka