Ale ksztalt rekojesci - ciekawe czy ktos sprawdzil nad woda przed montazem tego na wedce. Czy to byla "wizja projektanta".
Bardzo sie ciesze Zbyszku, ze wgryzasz sie w takie kwestie . 2016 juz za rogiem !
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 październik 2015 - 10:58
Ale ksztalt rekojesci - ciekawe czy ktos sprawdzil nad woda przed montazem tego na wedce. Czy to byla "wizja projektanta".
Bardzo sie ciesze Zbyszku, ze wgryzasz sie w takie kwestie . 2016 juz za rogiem !
Napisano 09 październik 2015 - 12:00
Napisano 16 październik 2015 - 09:48
widziałem to wcześniej i nadal nie kumam jak on wyłapał/wykonał tak idealnie pasującą krzywiznę
raczej nie wyłapał i dlatego na tym koniec:)
i nie musi być idealnie, korek jest elastyczny, da się odrobinę dopasować przy wklejaniu... tak wyszedł mój adapter...
DSC00108.JPG 146,38 KB 11 Ilość pobrań
próbując zrobić coś takiego ryzykujesz 4 korki plus ewentualnie narzędzia:)
Napisano 20 październik 2015 - 20:22
Witam ,postanowiłem i ja wykonać taki adapter z jakiegoś ciemniejszego korka. Odrysowałem krzywą z oryginalnej pianki , zeskanowałem i narysowałem w cdr (corel), poprzycinałem kilka plasterków korka,skleiłem i stoczyłem do 23 mm , otwór wew.15 mm i krzywą wyciąłem na ploterze frezującym. Kilka detali jest jeszcze do poprawy ale mniej więcej pasuje.
Napisano 20 październik 2015 - 21:12
Witam ,postanowiłem i ja wykonać taki adapter z jakiegoś ciemniejszego korka. Odrysowałem krzywą z oryginalnej pianki , zeskanowałem i narysowałem w cdr (corel), poprzycinałem kilka plasterków korka,skleiłem i stoczyłem do 23 mm , otwór wew.15 mm i krzywą wyciąłem na ploterze frezującym. Kilka detali jest jeszcze do poprawy ale mniej więcej pasuje.
Adapter wyszedł przepięknie
Napisano 20 październik 2015 - 21:51
Super wyszlo
Napisano 20 październik 2015 - 22:22
no to już jest COŚ
Napisano 06 maj 2017 - 21:45
Szybkie pytanie do Szanownych Kolegow-ma ktos doswiadczenie w wycinaniu adaptera do Fuji VSS?
Wytoczylem (po raz drugi) tuleje z odpowiednio nawierconymi otworami
ale nie mam pewnosci jak zabrac sie za wyciecie samego profilu, zeby pasowal do
uchwytu. Mierzyc? Uzyc wzorca? Pila? Nozyk?
Nakladka w drewnie, o taka:
Z gory dziekuje za wszelkie porady
Napisano 06 maj 2017 - 22:39
O cos takiego chodzi?
Napisano 07 maj 2017 - 17:20
Podobny ale trochę bardziej zaawansowany na YouTube na stronie Rodbuilding.ua
Изготовление форгрипа IPS16 полная версияNapisano 07 maj 2017 - 20:25
I to ma sens? Rekojesc z drewna? Tyle, że drewno w obrobce jest mniej problemowe niz korek.
Jak masz mozliwosci, umiejetnosci i srodki to polecam zrobic szablon taki jak zrobil Vadim
Co prawda do IPSa a nie VSSa ale to mala roznica:
https://youtu.be/QTLv1iM5HHw
Użytkownik sarenkazaglady edytował ten post 07 maj 2017 - 20:26
Napisano 08 maj 2017 - 13:39
Witam, nie wiem czy robisz to dla siebie czy dla kogoś, ale tak wygodny uchwyt zepsujesz drewnem w takim miejscu. Za darmo bym tego nie chciał . Korek i tylko korek . Ale wygląda świetnie.
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych