Witam,
Inazuma jest lakierowana na mat, jak zrobisz polerkę to się będzie w tym miejscu błyszczeć jak psu...
Podgrzej i paznokciem, kawałkiem miękkiego plastiku lub kawałkiem miękkiego drewna, trochę czasu zajmie ale powinno być ok.
Pzdr.
Tarłoś
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 wrzesień 2013 - 07:29
Witam,
Inazuma jest lakierowana na mat, jak zrobisz polerkę to się będzie w tym miejscu błyszczeć jak psu...
Podgrzej i paznokciem, kawałkiem miękkiego plastiku lub kawałkiem miękkiego drewna, trochę czasu zajmie ale powinno być ok.
Pzdr.
Tarłoś
Napisano 30 wrzesień 2013 - 07:33
ok to, to poskrobie pazurem:)
Napisano 19 październik 2013 - 19:21
też miałem tego typu problem i popodgrzaniu nad gazem przelotki blank dosłownie sam wystrzelił ze środka
Napisano 19 październik 2013 - 20:47
Napisano 20 październik 2013 - 14:32
Takie bardzo mocne podgrzanie przelotki nie będzie miało negatywnego wpływu na porcelankę i jej osadzenie?
Napisano 21 październik 2013 - 17:20
Trzeba podgrzać,aż będzie czuć,że w przelotce coś się topi,nie trzeba jakoś mocno grzać,nawet nie jest to wskazane,bo pierścień też jest wklejany,po rozsądnym podgrzaniu można łatwo "zawartość" wydłubać,sprawdzone kilkukrotnie .
Użytkownik CM Punk edytował ten post 21 październik 2013 - 17:22
Napisano 21 październik 2013 - 20:55
Faktycznie moje słowa "bardzo mocno" lepiej byłoby zastąpić "rozsądnie"
Napisano 16 listopad 2013 - 19:24
Napisano 16 listopad 2013 - 19:34
Ja bym położył warstwę lakieru na całość, ew. wymienił omotkę. To zależy, czy przelotka obruszała się i odkleiła od blanku, czy nie.
Napisano 16 listopad 2013 - 19:40
Napisano 16 listopad 2013 - 20:11
Zatem: opcja dla leniwych - przelakierować całość. Ale jeśli chcesz mieć Francję-elegancję - wymień omotkę.
Napisano 16 listopad 2013 - 20:19
Napisano 16 listopad 2013 - 20:42
Dwuskładnikowego, epoksydowego: Threadmaster, FlexCoat, U-40, ProKote,... obawiam się, że czeka Cię wizyta u rodbuildera, względnie jakiegoś naprawiacza...
Napisano 16 listopad 2013 - 22:15
Kup dwuskładnikowy distal szybkoschnący i delikatnie nadlei to miejsce, nawet optycznie nie zauważysz róznicy
Napisano 18 listopad 2013 - 06:40
Napisano 20 listopad 2013 - 12:35
Mały OFT, to black star z poprzedniej serii ??
Napisano 21 listopad 2013 - 19:07
Napisano 22 listopad 2013 - 16:29
Mały OFT, to black star z poprzedniej serii ??
Tak z 2008r .Black star CM na osprzęcie fuji i specyficznym spiralnym blanku.
Użytkownik Leny edytował ten post 22 listopad 2013 - 19:01
Napisano 24 luty 2014 - 16:40
Mam pytanie czy można zamiast typowej przelotki szczytowej na topie zamontować zwykłą przelotkę jak np. na tym zdjęciu:
Próbował ktoś może takiego rozwiązania, jakie negatywne efekty może za sobą nieść takie uzbrojenie kija? Jedyne co mi przychodzi do głowy to mniejsza czułość. Klasyczne przelotki szczytowe z rurką być może lepiej przenoszą drgania. Ale to tylko teoria, sprawdzał ktoś takie rozwiązanie w praktyce?
Zależy mi na jak największej średnicy przelotek co zaowocuje mam nadzieję trochę dalszymi rzutami. Standardowe przelotki szczytowe trzeba dobierać do grubości blanku co znacznie ogranicza wybór.
I drugie pytanie, przelotka (szczytowa) Rec Recoil RSCT, jak się sprawuje w zetknięciu z plecionką? Jeśli bym się zdecydował na zbrojenie blanku w Rec Recoil'e to na szczyt też dać taką przelotkę czy lepiej jednak z ceramicznym pierścieniem?
W necie jest sporo zdjęć wędek uzbrojonych w te przelotki ale pechowo nigdzie nie ma szczytowej pokazanej więc nie mam punktu odniesienia jak inni zbroją.
Napisano 24 luty 2014 - 17:04
Możesz sobie L-kę zawinąć na szycie,zalety-bardzo lekko,wady możliwe że będzie ci się częściej okręcała żyłka na wokół.
Szczytowa z Reca na plecionie to góra sezon łowienia i rowek lub kilka.....
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych