Wędka z przeznaczeniem na wiosenne wiślane klenie i letnie bolki .Przeróbka muchówki #5-6 288cm stojącej naście lat za szafą Artura @Ark70(dzięks Artur) .Po demontarzu przelotek i rękojeści ,nastąpiło zdjęcie lakieru ,farby i po szlifowanku ,ukazała się ciekawa faktura mięsistego, grubościennego blanku.Przelotki PB minma 4 hrd V-ki od 25do 5 10sztuk +szczyt alconit w srebrnej ramce i tu podziękowania dla Wojtka @woblerWZ Uchwyt Fuji DPSM18(przycięty ok2cm pod Shimano SuperX 2500) ,bo taki akurat był na stanie ,a dzięki swojej średnicy umożliwił płynne połączenie z reagripemdługości 29cm, wykonanym z korka aglomerowanego ze wstawkami burnta i korkogumy.Fore ozdobione pierścionkiem z nierdzewki.Wędka wyważona zw/w kołowrotkiem dokładnie 0.5cm przed koncem fore. , na ostatnim plasterku korkogumy.
Kij ma zajebiaszcze ugięcie ,szkoda że nie zdążyłem porzucać przed drugą odsłoną zimy.
Niech Ci służy Rafale,pewnie u mnie nie doczekałby drugiej młodości-kleniojazie to zdecydowanie nie moje klimaty
. Tak na marginesie to stał w piwnicy ,nie za szafą .
Wykonanie- kolejny raz nie mam sie do czego przyczepić perfekt !
Jozi- możliwe że kij nie był prawidłowo opisany, te 12 gram na górze ma spokojnie, co prawda moglo się to neznacznie zmienic po uzbrojeniu. Myślę że pierwsza odwilż na pomorzy prawdę powie.