Aquasure,stormsure zalej i po sparawie.
Naprawa: spodniobutów, śpiochów, woderów, itp.
#201 OFFLINE
Napisano 12 maj 2016 - 22:08
#202 OFFLINE
#203 OFFLINE
Napisano 23 maj 2016 - 07:16
Większa tubka, i chyba ciut taniej wychodzi, to klej firmy Pattex Repair Extreme, do nabycia w większości dużych sklepów z materiałami budowlanymi i w wielkopowierzchniowych typu tesco, auchan itd.
Ja, i moi kumple, kleimy nim oddychacze i zwykłe gumiacze też.
http://www.pattex.pl...ir-extreme.html
#204 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2016 - 21:55
Witam, cieknie mi prawa noga w moich woderach DAM Hydroforce G2, może ktoś polecić jakiś serwis albo kogoś kto mi to naprawi , najchętniej w Warszawie.
#205 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2016 - 10:39
Cześć,
Mam (miałem) spodniobuty neoprenowe. Niestety, urwana jest jedna szelka i mają niewielkie rozdarcie na plecach.
Ponieważ szkoda mi ich wyrzucać, zastanawiam się, czy można byłoby je przerobić na spodnie do pasa?
Macie jakieś pomysły, czy i ewentualnie jak można byłoby to zrobić?
Wstępna koncepcja jest taka, żeby je obciąć od góry, zawinąć w celu wzmocnienia (podwójna warstwa w pasie) i doszyć jakieś szlufki na pasek (ewentualnie wszyć szeroką gumę).
Mogłoby być?
Andrzej
Użytkownik Durzy edytował ten post 15 lipiec 2016 - 11:07
#206 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2016 - 10:49
Szlufki na pasek wydają mi się bardziej trafne i łatwiejsze. Na maszynie krawcowa może Ci to bardzo ładnie zrobić i posłużą Ci kawał czasu.
#207 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2016 - 11:44
Ja we wszystkich długich przerabiam szelki gumowe na te z pasów. Trzymają i nie ma żadnego ich zużycia. Rozcięcie na plecach można zszyć i wzmocnić (uszczelnić) Aquasurem lub innym klejem z nazwą "sure".
#208 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2016 - 12:09
To rozcięcie na plecach jest na tyle wysoko, że przy przeróbce na spodnie do pasa, nie miałoby żadnego znaczenia.
#209 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2016 - 10:14
macie jakiś patent na przecierające się podeszwy w skarpecie neoprenowej w śpiochach? Ja już mam dziury na śródstopiu na tym wzgórku pod dużym paluchem, a śpiochy maja dopiero 10 miesięcy , visiony.
Użytkownik Radeon edytował ten post 12 wrzesień 2016 - 10:14
#210 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2016 - 10:29
W Twoim przypadku pozostaje ci serwis gwarancyjny lub wymiana (doklejenie) nowych skarpet.
W przyszłości możesz chronić swoje skarpety zakładając na nie skarpety z Polartecu 300 lub inne grubsze. Buty niestety musza byc wtedy z automatu wieksze.
#211 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2016 - 21:56
macie jakiś patent na przecierające się podeszwy w skarpecie neoprenowej w śpiochach? Ja już mam dziury na śródstopiu na tym wzgórku pod dużym paluchem, a śpiochy maja dopiero 10 miesięcy , visiony.
tak samo mam Visiony Icon 1 rok , leją wszędzie i skarpety poprzecierane.
ale podobno gwarancja i naprawy prawie dożywotnie...
zobaczymy , bo właśnie oddałem do naprawy.
Miałem wcześniej Tajmeny z wyższej półki, kilka lat nie lały, a potem...Myślałem ,ze wreszcie Visiony to jest to, ale trochę się myliłem.
Mam jednak nadzieję,że serwis firmy Vision , posiadający w Krakowie bardzo dobrą reputację sprosta oczekiwaniom...
Użytkownik jerzy6 edytował ten post 12 wrzesień 2016 - 22:00
#212 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2016 - 17:52
-----------tak samo mam Visiony Icon 1 rok , leją wszędzie i skarpety poprzecierane.
ale podobno gwarancja i naprawy prawie dożywotnie...
Co tzn. "leją wszędzie"?
Wszędzie czyli wszystkie szwy na spodniach i skarpetach?
#213 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2016 - 09:59
Dokładnie.
Ale lały :)faktycznie w różnych miejscach szwy, ale były też małe ukłucia,przetarcia.
Obecnie dostałem wiadomość z serwisu Vision z Krakowa, że wysyłają mi nowe!,gdyż tamte miały wady fabryczne.
A więc sprawdzają się wieści o doskonałej gwarancji i postępowaniu tego serwisu!
Wszystkie materiały przecież w koncu się zużyją, a ten serwis dodatkowo zapewnia bezpłatne wieloletnie naprawy, tak mnie zapewnili!
A więc naprawdę polecam!
Ogólnie niewiele na rynku jest takich firm! mówię ogólnie o wszelkich branżach! , nie tylko wędkarskich, większość zbywa warunki reklamacji,
ale istnieją całe szczęście rodzynki w cudzysłowiu , a jednymi z nich są ludzie z Vision Kraków!
Szczerze polecam!
Użytkownik jerzy6 edytował ten post 22 wrzesień 2016 - 10:01
- coma lubi to
#214 OFFLINE
Napisano 11 październik 2016 - 11:17
Wymieniał ktoś zamek w spodniobutach?
Nie chodzi mi o wymianę samodzielnie tylko czy gdziekolwiek jest szansa na taką usługę.
tomaszek11
#215 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 09:19
Niestety wczoraj przedziurawiłem wodera Będąc na rybkach natrafiłem na....drut kolczasty, który wystawał z ziemi. Dziadostwo wbiło mi się w wodera na wysokości łydki i zrobiło dziurę wielkości główki od zapałki. I teraz zastanawiam się jak to zakleić. Czy łatka z rowerowego zestawu naprawczego i butaprem załatwią sprawę ? Czy trzeba to zakleić z 2 stron, czy też wystarczy tylko od zewnętrznej ? Proszę o porady co i jak
#216 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 09:28
Ja dostałem przy zakupie woderów tzw.zestaw naprawczy.
Jeśli go nie posiadasz to "reparaturka" uzależniona jest od rodzaju materiału...
#217 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 09:42
szukaj kleju o nazwie Bison do PCV i zalej tym dziurę o zewnątrz. Dla pewności możesz użyć silikonowej łatki dołączonej do kleju.
#218 OFFLINE
#219 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 11:36
Podłącze się pod temat z podobnym problemem. Z tą różnicą że w moim przypadku dziura jest w podeszwie :/
Czy ktoś ma jakąś radę ?
Użytkownik oliweX edytował ten post 28 listopad 2016 - 11:36
#220 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2016 - 12:07
Tomek też go używam, bardzo fajny.Sprawdzone:
https://www.google.p...RRiAeEQ_AUIBygC
To zależy gdzie masz ta dziurę. Miałem dwie pary spodniobutów i w każdej pekał but, a dokładniej jego podeszwa. Niestety ale nie dało rady tego naprawić, bo akurat w tym miejscu but się zginał. Jedyny ratunek to odklejenie i wymiana buta.Podłącze się pod temat z podobnym problemem. Z tą różnicą że w moim przypadku dziura jest w podeszwie :/
Czy ktoś ma jakąś radę ?
- TOMI803 lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: naprawa, śpiochy, wodery
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych