G.P. Hand Made
#61 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2017 - 11:13
#62 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2017 - 11:36
Tak, będą to jerki. Będę chciał jak najszybciej zrobić formę i trochę odlewów, bo multiplikowanie tego typu realizacji tylko za pomocą noża niezbyt korzystnie wpływa na nerwy Przede mną kombinacje z różnymi opcjami obciążenia, pewnie coś ze sterem na tych korpusach też wydumam.
Pozdrawiam !
#63 ONLINE
Napisano 24 wrzesień 2017 - 14:30
Zostałem "szczęśliwym posiadaczem" boleniówki od Piotra-wykonanie po prostu miazga.
Chyba wrócę do łowienia boleni,choć szkoda tego wobka do wody wrzucać .
Dzięki jeszcze raz Piotrze.
- Piotr Gołąb lubi to
#64 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2017 - 19:23
Zostałem "szczęśliwym posiadaczem" boleniówki od Piotra-wykonanie po prostu miazga.
Zazdroszczę! Wracaj do łowienia bolków bo to fajna Rybka.
- Piotr Gołąb i cyprys19 lubią to
#65 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2017 - 21:09
Mam nadzieję, że skusi coś konkretnego!
A co do Twojego powrotu do boleniowania, nie rozumiem jak można nie łowić tej ryby mając Narew pod nosem, Wstydził byś się
- cyprys19 lubi to
#66 ONLINE
Napisano 25 wrzesień 2017 - 22:59
Sprawa jest prosta Piotrze- bolki nie mają pasków!
Ale mając takie przynęty obiecuję,że od przyszłego sezonu nie dam im odpocząć.
- Piotr Gołąb lubi to
#67 OFFLINE
#68 OFFLINE
Napisano 11 październik 2017 - 15:16
Ile cm będzie mieć,testowałeś nad wodą ,ciekawie się zapowiada .
#69 OFFLINE
Napisano 11 październik 2017 - 16:46
11 cm, póki co przeszedł szybkie testy "wannowe" i dość ładnie odjeżdża na boki ale potrzebuje konkretnej animacji, taki do raczej agresywnego podszarpywania.
Użytkownik Piotr Gołąb edytował ten post 11 październik 2017 - 16:46
#70 OFFLINE
Napisano 11 październik 2017 - 17:12
11 cm, póki co przeszedł szybkie testy "wannowe" i dość ładnie odjeżdża na boki ale potrzebuje konkretnej animacji, taki do raczej agresywnego podszarpywania.
Tak się składa że Ja też potrzebuję konkretnej amunicji ,14/1516/17 cm ,można wtedy wodę bombardować.
#71 ONLINE
Napisano 11 październik 2017 - 20:08
Animacja z amunicją nie wiele ma wspólnego...ale jeśli chodzi o jerka ,to świetna robota Piotrze!
Ciągle tu zaglądam ,bo nie mogę się doczekać kolejnych przynęt z pod Twojej ręki.
Masz talent ,oj masz.
- Piotr Gołąb lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 12 październik 2017 - 05:53
Z tym tematem, tj. jerkami dopiero zaczynam przygodę i myślę, że kolejne będą bardziej dopracowane, na razie próbuję bardziej skupić się na ich pracy.
Dzięki Marcin
#73 OFFLINE
Napisano 14 październik 2017 - 14:49
Pierwsze próby nad jerkiem - płotką ukończone. Od strony wizualnej wiem co przy kolejnych podejściach zrobić inaczej, na pewno przyda się więcej cierpliwości bo wycinanie łuski nie lubi poganiania i daje sporą lekcję pokory. Co do pracy, mam nadzieję, że jeszcze w październiku ocenią same esoxy. W wolnej chwili postaram się jakieś filmiki z akcją nagrać i może coś Podpowiecie.
- kubaS 1, woblery z Bielska, peekol i 10 innych osób lubią to
#74 OFFLINE
Napisano 15 październik 2017 - 19:05
Ciągle tylko te ryby i ryby, ileż można Zainspirowany twórczością kolegów specjalizujących się w insektach wziąłem się za imitację chrabąszcza majowego. Kiedyś jakieś tam smużaki dziergałem i łowiłem na nie ryby, ale odkąd opuściłem moje ukochane rzeki, Dunajec i Białą Tarnowską gdzie klenie i jazie były sztandarowymi gatunkami, zapomniałem na jakiś czas o przynętach powierzchniowych, no może poza sztucznymi muchami. Chyba trzeba wrócić do tematu bo pole do działania przeogromne, w sensie gatunków owadów i materiałów jakie można wykorzystać do wykonania ich imitacji.Tutaj m.innymi użyłem fragmenty lotek kuropatwy na odnóża, na korpusie jakaś sierść z zająca też się zaplątała. Przyznaję się bez bicia, że nie było czasów na testy, ale kiedyś podobnie lokowałem obciążenie i było w porządku. Zima to najlepszy czas na wykonywanie przynęt i pewnie wtedy poświęcę owadom więcej czasu. Póki co biorę się za sandaczówki na płytkie nocne łowy, bo w pudełkach cieniutko.
- Tomek Wielgus, wildriver, bigrafi i 28 innych osób lubią to
#75 OFFLINE
Napisano 15 październik 2017 - 19:35
- Piotr Gołąb lubi to
#76 OFFLINE
Napisano 15 październik 2017 - 19:36
- Piotr Gołąb lubi to
#77 OFFLINE
Napisano 15 październik 2017 - 19:47
Jasna cholera
- Piotr Gołąb lubi to
#78 OFFLINE
Napisano 15 październik 2017 - 20:03
Piotrek zatkało mnie ,po prostu jak żywy REWELACJA
- Piotr Gołąb lubi to
#79 OFFLINE
Napisano 15 październik 2017 - 20:04
Czapki z głów,pięknie wyszedł,mistrzowska robota
- Piotr Gołąb lubi to
#80 OFFLINE
Napisano 15 październik 2017 - 20:12
- Piotr Gołąb lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: woblery, jigi, malarstwo, rzeźba, sztuczne muchy
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Woblery DoradoNapisany przez JurekJurek , 04 maj 2023 woblery |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Przynęty pl.luresNapisany przez pl.lures , 23 wrz 2022 microjig, woblery |
|
|
||
Hand made →
Woblery SBNapisany przez odrzańskibiotop , 17 lis 2021 handmade, woblery, struganie i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Nawrót woblerozyNapisany przez koziol1006 , 14 gru 2020 woblery, lurebuilding, rękodzieło |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych