Witam wszystkich bardzo serdecznie!!
Chciałbym zamówić w pracownii Art-Rod kijek idealny pod moje potrzeby, stąd pytanie czy ktoś miał styczność z wędkami spod rąk tych rodbuilderów? Jeśli tak to jakie są wrażenia? Prosiłbym o ogólne opinie na temat tej pracownii. Pozdrawiam.
#1 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2008 - 00:06
#2 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2008 - 07:11
Uprzejmie proponuję przeglądarkę powyżej, a naczytasz się do bólu!
#3 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2008 - 09:35
Moje osobiste wrażenie są bardzo pozytywne - chłopaki robia dobre, bezpretensjonalne wędki. Solidne komponenty, w pracowni jest mój ukochany Lamiglas, a poza tym Pacific Bay, Batson, Talon. Tylko przebierac. Jak byłem w pracowni na stojaku kończył się szklak Lamiglasa w wersji castingowej - można powiedzieć esencja użytkowości. Ten był akurat wykańczany w piance.
Co tu dużo się rozwodzić - solidna poznańska robota
dodam jeszcze adres strony internetowej pracowni:
www.art-rod.com
Pozdrawiam
#4 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2008 - 21:47
#5 OFFLINE
Napisano 15 czerwiec 2011 - 20:21
Opis:
St.Croix Avid 3SC96MHF2, przelotki Fuji Alconite (szczytowa SIC), uchwyt Fuji DPS z czarnym drewnem, dekor na zakończeniu.
Jakościowo naprawdę wygląda rewelacyjnie.
Testy były, kilka boleni złapanych, czuć moc i to była myśl przewodnia w wyborze tego blanku.
Poniżej kilka zdjęć poglądowych.
Szczerze polecam niezdecydowanym!
Opis wędziska.
Pozdrawiam
Maciej
Załączone pliki
#6 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2011 - 20:51
chłopaki juz się przeprowadzili? Byłeś w nowej lokalizacji pracowni? Jak to wyglada?
Pozdrawiam
#7 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2011 - 20:54
Cześć Friko,Hej Macieku,
chłopaki juz się przeprowadzili? Byłeś w nowej lokalizacji pracowni? Jak to wyglada?
Pozdrawiam
Niestety mam trochę daleko do Poznania, wszystko załatwiałem telefonicznie oraz drogą meilową.
Chłopaki już się przenieśli w nowe miejsce.
To wszystko co mogę Tobie powiedzieć
#8 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2011 - 20:59
#9 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2011 - 21:05
Sporo jest komponentów do budowy wędzisk, nie zapominając o przynętach spinningowych, jest w czym wybierać.
#10 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2011 - 09:52
Byłeś w nowej lokalizacji pracowni? Jak to wyglada?
Pozdrawiam
Zdecydowanie wiecej miejsca na nowe zabawki i nowe projekty Niestety lokalizacja dalej od centrum i trudniej dojechac bez samochodu. No i juz sie nie pomacha 3m w srodku bo nizej niz na Piatkowskiej.
Najlepiej by bylo gdyby sami cos napisali ale jak znam zycie sa zarobieni po uszy.
#11 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2011 - 14:44
Z mojej strony, mimo że nie mam wędki z tej pracowni, to chłopaki fajni są!
#12 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2011 - 15:12
U.
#13 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2011 - 19:26
#14 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 15:51
#15 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 16:14
#16 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2011 - 16:23
Ukłony to będę składał...w kierunku PhenixaKolega @Maniak zdradza Hm-y?A cóże to stałosię, że ukłony skierował w st.croixa .
#17 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2011 - 13:48
#18 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2012 - 20:59
Przed Państwem zatem kumulacja odrażających herezji:
Kijek 4-8 lb na pstrągi!
1,98 - 2-częściowy!
Avid zwykły - w Fuji Tytany przyodzian od stóp do głów!
A rękojeść lekko już usyfiona przez te cholerne bobry... Co i rusz wyczołguję się na pstrągach z zastawionych przez nie pułapek, i ręce mam ziemią nieustannie uwalane...
Wędka pochodzi z takiej, a nie innej pracowni, ale gdyby się komuś coś miało nie podobać w jej założeniach... Nie winić nikogo, ja sam.
Załączone pliki
#19 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2012 - 21:06
A tak odnosząc się do wędziska, to odpowiada mi ten design.
Powiedz lepiej jak tam mój ulubiony uchwyt Fuji SKSS się podoba?
#20 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2012 - 22:45
SKSS to nie taka znowu nowość dla mnie, mam go już od pewnego czasu w wędce na blanku PST943-2 znanej Ci zapewne firmy, co się zaczyna P, a kończy na x
Tam jednak - z gwintem od dołu, tutaj zapoznałem się z nim wersji z foregripem w całości nakręcanym: i jest to duża przyjemność - zero gwintu przy skręconej rękojeści.
Generalnie uchwyt doceniam, fajnie się sprawdza w lekkich kijkach, aczkolwiek daleki jestem od przejścia na SKSS. Jest raczej kolejną opcją, akurat w kijku takim, jak ten Avid - strzałem w dziesiątkę. Ale miło mieć i VSS gdzieś, i DPS staroświecki, a ja to nawet ECS lubię mieć gdzieniegdzie
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pracownia, lamiglas, st.croix, north fork, talon
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blanki TravelNapisany przez SzymusS , 09 cze 2008 blank, travel, mhx, talon |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki St. CroixNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 07 lut 2007 blank, st.croix |
|
|
||
|
Hand made →
Mazur RodsNapisany przez spinning-team , 24 wrz 2015 pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych